Βγείτε από την απομόνωση!

Βγείτε από την απομόνωση!

Απολαύστε κάθε στιγμή με το νεογέννητο χωρίς να δυσφορείτε για την πολύωρη παραμονή στο σπίτι

Τις πρώτες εβδομάδες με το νεογέννητο, το σπίτι σας είναι ο χώρος στον οποίο θα περνάτε το μεγαλύτερο μέρος από το 24ωρο σας. Μπορεί να ξεκλέψετε μία ή δύο ώρες για μια μικρή βολτίτσα μόλις το θηλάσετε ή να το βγάλετε έξω για να κάνετε τα ψώνια της ημέρας αλλά κατά βάση οι έξοδοι θα είναι περιορισμένοι στο ελάχιστο.

Τις πρώτες ημέρες όλη σας η προσοχή θα είναι στραμμένη στο να καλύψετε τις ανάγκες του μικροσκοπικού πλάσματος, να συνηθίσετε στο θηλασμό και στο άλλαγμα της πάνας, να ισχυροποιήσετε το δεσμό με το μωράκι σας και να ξεκουράζεστε για να αναρρώσετε από τον τοκετό. Όταν όμως μπείτε σε μια ρουτίνα ίσως αρχίσετε να δυσφορείτε από τη συνεχή παραμονή σας στο σπίτι. Είτε, λοιπόν, βρίσκεστε σε άδεια λοχίας είτε προετοιμάζεστε να αφήσετε τη δουλειά σας για να μεγαλώσετε το μικρό σας, σας προτείνουμε τρόπους που θα σας βοηθήσουν να απολαμβάνετε κάθε στιγμή.

Δικτυωθείτε. Φυσικά δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία αλλά η απασχόλησή σας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μειώσει την αίσθηση απομόνωσης που ίσως σας καταλαμβάνει κατά καιρούς. Φροντίστε όμως να μην μετατραπεί σε «κόλλημα» χάνοντας ευκαιρίες για πραγματική επικοινωνία με τον σύντροφό σας ή με επισκέπτες που έρχονται για να σας δουν. 

Αλλάξτε μικρές συνήθειες.Έχετε συνηθίσει να ανοίγετε την τηλεόραση με το που ξυπνήσετε και σας φαίνεται υπέροχο να ακούτε στο βάθος τους ήχους που εκπέμπει νιώθοντας ότι έχετε κόσμο; Δοκιμάστε να κάνετε μικρές αλλαγές σε αυτές τις συνήθειες καθώς καταναλώνετε πολύτιμο χρόνο από την ημέρα σας (δεν είναι δύσκολο να απορροφηθείτε από μια εκπομπή ή ταινία) και απολαύστε λίγη ησυχία επικοινωνώντας με το μωρό σας. Αν η πολλή ησυχία σας δίνει στα νεύρα ανοίξτε το ραδιόφωνο ή τραγουδήστε κάνοντας δουλειές. Θα το απολαύσει και το μικρό σας όταν δεν κοιμάται!

Βόλτες-αστραπή. Δεν έχετε πληθώρα επιλογών για εξορμήσεις με το μωρό σας εκτός σπιτιού, αλλά μιας και ο καιρός έχει ανοίξει, επωφεληθείτε για μικρές βόλτες μέχρι την κοντινή σας πλατεία ή πάρκο με το καρότσι όταν δεν αντέχετε άλλο να μείνετε μέσα.  

Προσκαλέστε τους φίλους σας. Επειδή οι δικοί σας άνθρωποι γνωρίζουν ότι δεν έχετε τόσο πολύ χρόνο περιμένουν από εσάς να κάνετε το πρώτο βήμα, έστω για να τους καλέσετε για έναν καφέ ή για ένα πρόχειρο δείπνο. Ακόμα και αν το σπίτι δεν λάμπει ή αν τα ασιδέρωτα ρούχα περιμένουν σε στοίβες στον καναπέ του σαλονιού, κανείς δεν πρόκειται να σας παρεξηγήσει. Κάντε λοιπόν το βήμα χωρίς δεύτερες σκέψεις και θα διαπιστώσετε πόσο πολύ θα σας αναζωογονήσει η φιλική παρέα.

Βάλτε στη ζωή σας το τηλέφωνο. Ευκαιρία να αρχίσετε τα τηλέφωνα σε φίλους ή σε μακρινούς συγγενείς! Μιλήστε τους για την καθημερινότητά σας, ακούστε τα νέα τους και γενικότερα επικοινωνήστε!

Ανοίξτε δρόμο στο φως. Οι μέρες είναι τόσο όμορφες και ηλιόλουστες που ακόμα και αν δεν μπορείτε πάντα να απολαμβάνετε τον ήλιο έξω, ανοίξτε κάθε πρωί τα παντζούρια, τραβήξτε τις κουρτίνες και αφήστε το φως του ήλιου να μπει μέσα στο σπίτι σας. Θα βελτιώσει σε μερικά λεπτά τη διάθεσή σας, θα εξαφανίσει τις ανησυχίες σας και θα βοηθήσει το μωρό σας να ρυθμίσει το εσωτερικό του ρολόι.