Ανανεωθείτε με 6 βήματα

Ανανεωθείτε με 6 βήματα

Αναζωογονηθείτε ξεφεύγοντας από τους συνηθισμένους τρόπους περιποίησης

Θέλετε να αλλάξετε τον τρόπο που φροντίζετε τον εαυτό σας και να ανανεωθείτε; Επιθυμείτε να ανακαλύψετε άλλους τρόπους για να φροντίσετε το δέρμα σας ή να βελτιώσετε την εμφάνισή σας; Διαβάζετε το σωστό άρθρο! Εδώ θα βρείτε μερικά μυστικά για να αναζωογονηθείτε ξεφεύγοντας από τους συνηθισμένους τρόπους περιποίησης.

  1. Αναβαθμίστε τη φροντίδα του δέρματος. Σκεφτείτε πόσες κρέμες, λοσιόν, gelκαι καλλυντικά εφαρμόζετε καθημερινά στο πρόσωπό σας και το σώμα σας και πόσα από αυτά περιέχουν τοξίνες, αρώματα ή είναι βαριά για το ευαίσθητο δέρμα σας. Γιατί δεν δοκιμάζετε να χρησιμοποιήσετε φυσικά υλικά για την φροντίδα σας, όπως π.χ. να φτιάξετε τη δική σας μάσκα ομορφιάς με πιο φιλικά υλικά για το δέρμα.

Συνταγή:Θα χρειαστείτε 3 κουταλάκια του γλυκού gelαλόη βέρα, 3 κουταλιές πράσινο άργιλο, 3 σταγόνες λάδι λεβάντας και 2 σταγόνες λάδι από χαμομήλι. Ανακατεύετε αρχικά το gel με τον άργιλο και στη συνέχεια προσθέτετε τις σταγόνες. Αφού ανακατέψετε καλά για να ενσωματωθούν και τα λάδια στο μείγμα απλώνεται στο πρόσωπό σας και αφήνετε τη μάσκα για 30 λεπτά. Αφαιρείτε με νερό. Επιπλέον αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που εμφανίζεται διαρκώς, επισκεφθείτε κάποιον δερματολόγο ή αισθητικό για να σας δώσει μια λύση.

  1. Χειροποίητα προϊόντα ομορφιάς.Εντάξει, δεν είπαμε να σταματήσετε να αγοράζετε κρέμα, αφρόλουτρο ή αποσμητικό αλλά γιατί να μην κάνετε μια δοκιμή φτιάχνοντας, λόγου χάρη, ένα φυσικό ρουζ. Θα χρειαστείτε ¼ της κούπας σκόνη από παντζάρι, ¼ κούπας φράουλες και μισό κουταλάκι του γλυκού λάδι ελιάς. Χτυπήστε τα υλικά στο μπλέντερ και θα έχετε έτοιμο ένα κρεμώδες ρουζ από φυσικά υλικά. Φυλάξτε το στο ψυγείο και απλώνετε κάθε φορά που θέλετε να δώσετε ζωντάνια στα ζυγωματικά σας.
  2. Τα τελευταία χρόνια πολλοί είναι αυτοί που ορκίζονται στο λάδι καρύδας για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών τους. Εάν θέλετε πιο ενυδατωμένα, δυνατά και πλούσια μαλλιά αλλά και αναζητάτε έναν τρόπο να μακρύνουν γρηγορότερα, σας έχουμε την λύση. Κάντε μασάζ στο κεφάλι σας με οργανικό λάδι καρύδας 2-4 φορές την εβδομάδα. Αφήστε το για 10-25 λεπτά και έπειτα λουστείτε με το σαμπουάν σας. Σταδιακά και καθώς τα μαλλιά σας θα αρχίσουν δείχνουν πιο απαλά και λαμπερά μειώστε την εφαρμογή σε 2-4 φορές τον μήνα.
  3. Πειραματιστείτε με τα χρώματα. Το μακιγιάζ σας παραμένει εδώ και χρόνια ίδιο ή τουλάχιστον χρησιμοποιείτε τα ίδια χρώματα; Γιατί να μην κάνετε μια αλλαγή; Δοκιμάστε να βάψετε τα μάτια σας με άλλο χρώμα μολύβι ή σκιά, να χρησιμοποιήσετε μάσκαρα άλλου χρώματος και πιο έντονο ρουζ ή lipgloss.
  4. Περιποιηθείτε τα φρύδια σας. Η ομορφιά του προσώπου σας οφείλεται και στα περιποιημένα – με σωστό σχήμα – φρύδια. Οδηγίες για το πώς θα φτιάξετε το σχήμα φρυδιών που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου και τα μάτια σας θα βρείτε στο άρθρο μας «Καλοσχηματισμένα φρύδια».
  1. Ανανεώστε τα μαλλιά σας.Μια αλλαγή στα μαλλιά θα σας δώσει άλλον αέρα. Μια αλλαγή στο κόψιμο ή ένα διαφορετικό χρώμα είναι αρκετά πολλές φορές για να νιώσετε εντελώς ανανεωμένη. Με τη βοήθεια του κομμωτή βρείτε ποιο είναι το χρώμα που σας ταιριάζει, λαμβάνοντας υπόψη τον τόνο του δέρματός σας και το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας. Εάν, βέβαια, δεν είστε σίγουρη εάν θέλετε μια τόσο μόνιμη αλλαγή δοκιμάστε απλά ένα διαφορετικό χτένισμα (δείτε 6 προτάσεις εδώ) ή αλλάξτε απλώς την μεριά της χωρίστρας σας.