Αδυνατίστε αλλά κρατήστε την ενέργειά σας!

Μυστικά της σωστής δίαιτας

Διατηρήστε τη φόρμα σας με θρεπτικές τροφές που θα σας εφοδιάσουν με ενέργεια

Προσπαθείτε να ξαναβάλετε τα ρούχα που φορούσατε πριν μείνετε έγκυος αλλά συνεχίζουν προς μεγάλη σας απογοήτευση να μην σας κάνουν; Θέλετε να διατηρήσετε σταθερά τα κιλά σας και να τρώτε υγιεινά; Αφήστε στην άκρη τις δίαιτες και ακολουθήστε μερικές πολύτιμες συμβουλές για να χάσετε σταδιακά κιλά, καταναλώνοντας τροφές θρεπτικές που θα διατηρήσουν ταυτόχρονα την ενέργειά σας σε υψηλά επίπεδα.

Κρατήστε σημειώσεις.Αν και θεωρείτε ότι τρώτε λίγο, μήπως στην πραγματικότητα καταναλώνετε πολύ περισσότερα από όσα νομίζετε; Τσιμπολογάτε καθώς σκέφτεστε τι να μαγειρέψετε; Δοκιμάζετε δύο μπουκιές σοκολάτα πριν πιείτε τον απογευματινό σας καφέ; Το σημαντικό σε μια δίαιτα είναι να κρατάτε σημειώσεις για τις τροφές που καταναλώνετε. Ξεκινήστε, καταγράφοντας τι τρώτε κάθε βδομάδα και θα διαπιστώσετε ότι ο προγραμματισμός και η σκέψη για το τι θα φάτε είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά. 

Βάλτε το γιαούρτι στη διατροφή σας. Προτιμήστε όμως το πλούσιο σε πρωτεΐνες γιαούρτι χωρίς λιπαρά εντάσσοντάς το στη διατροφή σας με διάφορες παραλλαγές, όπως σε λαχταριστά smoothies, ως συστατικό δροσερών σαλτσών για σαλάτες ή ως συνοδευτικό σε κρέας.

Τρώτε πρωινό. Το σωστό πρωινό θα σας γεμίσει ενέργεια, θα σας κρατήσει χορτάτες και θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά. Ένα πρωινό που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες σταθεροποιεί το ζάχαρο καταπολεμώντας την πείνα. Δοκιμάστε ομελέτα με λαχανικά και μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, smoothieμε γιαούρτι και χυμό φρούτων, ψωμί ολικής αλέσεως με μια φέτα ντομάτα και τυρί με χαμηλά λιπαρά. Τα δημητριακά επίσης είναι μια καλή επιλογή αλλά επιλέξτε βρώμη και όχι όσα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Ενέργεια με πρωτεΐνες. Για να αποφύγετε την απώλεια ενέργειας πριν το μεσημεριανό ή το δείπνο, που μπορεί να σας οδηγήσει σε τσιμπολόγημα χωρίς λόγο, προτιμήστε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες (ψάρι, γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς λιπαρά, κοτόπουλο, σόγια και αυγά) για τα γεύματα και τα snacks. Συμπληρώστε την πρωτεΐνη με σύμπλεγμα υδατανθράκων για να διατηρείτε την ενέργειά σας στα ύψη.

Μειώστε τις θερμίδες. Μην χρησιμοποιείτε βούτυρο για να σοτάρετε ή να τσιγαρίζετε τα φαγητά σας και μειώστε την ποσότητα του λαδιού στα μαγειρευτά φαγητά και τις σαλάτες.

Τρώτε συχνότερα. Φροντίστε να τρώτε περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε μικρότερες ποσότητες αντί να μοιράζετε την ίδια ποσότητα φαγητού σε 3 γεύματα. Έτσι θα ελέγχετε καλύτερα το αίσθημα της πείνας και τελικά το βάρος σας.

Βάλτε τα μούρα στη διατροφή σας. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και πολύ νόστιμα, όπως και τα υπόλοιπα φρούτα της ίδιας οικογένειας, τα βατόμουρα και οι φράουλες. Συνοδέψτε τα με γιαούρτι μαζί με ξηρούς καρπούς ή φτιάξτε smoothiesγια υγιεινά και θρεπτικά snacks.  

Αποθηκεύστεασβέστιο.Σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες που λαμβάνουν τις απαραίτητες ποσότητες ασβεστίου χάνουν πιο εύκολα κιλά από εκείνες που έχουν χρόνια έλλειψη ασβεστίου. Επομένως φροντίστε να λαμβάνετε 3 μερίδες τροφών πλούσιες σε ασβέστιο την ημέρα.  

Μην παθαίνετε φοβία με τα λιπαρά.Αποφύγετε τα κορεσμένα λιπαρά που είναι ανθυγιεινά για την καρδιά και συμπεριλάβετε στην διατροφή σας μικρές ποσότητες υγιεινών λιπαρών, όπως αυτά που περιλαμβάνονται στο ελαιόλαδο, στο αβοκάντο, στους ξηρούς καρπούς, τα σποράκια και τα ψάρια, όπως ο σολομός. 

Διαβάστε ακόμα: "Θέλετε να χάσετε βάρος; Φάτε σαν μωρό!"