Όχι στο φριζάρισμα του καλοκαιριού!

Όχι στο φριζάρισμα του καλοκαιριού!

Πώς θα προστατεύσετε τα μαλλιά σας και αυτό το καλοκαίρι από τη ζέστη και την υγρασία για να αποφύγετε το φριζάρισμα

Η ζέστη και η υγρασία ξεσηκώνουν στην κυριολεξία τα μαλλιά σας, δημιουργώντας περίεργους κυματισμούς εκεί ακριβώς που δεν θέλετε να υπάρχουν και κάνοντας τις τρίχες να πετούν άτακτα από εδώ και από εκεί. Και επειδή το καλοκαίρι αν μη τι άλλο θέλετε τα μαλλιά σας να είναι κάτι παραπάνω από τέλεια, ακολουθήστε μερικούς χρυσούς κανόνες ενάντια στο φριζάρισμα.

Εφαρμόστε βαθιά περιποίηση. Μια φορά την εβδομάδα μετά το λούσιμο, αφού στραγγίξετε τα μαλλιά σας, εφαρμόστε μια ενυδατική μάσκα μαλλιών χρησιμοποιώντας μια βούρτσα για να την απλώσετε παντού. Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ ξηρά ή ταλαιπωρημένα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μάσκα έως και 3 φορές την εβδομάδα. Αφήστε τη να δράσει για 5 λεπτά ή για όσο χρόνο αναγράφουν οι οδηγίες στην συσκευασία. Για καλύτερα αποτελέσματα τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα ή τοποθετήστε ένα σκουφάκι για τον ντους, καθώς η θερμότητα θα βοηθήσει την τρίχα να είναι πιο δεκτική και να απορροφήσει ευκολότερα τα θρεπτικά συστατικά της μάσκας. Στη συνέχεια όταν ξεβγάλετε τα μαλλιά σας χρησιμοποιήστε κρύο νερό ώστε το στέλεχος της τρίχας (δηλαδή το εξωτερικό περίβλημα που περιβάλλεται από λεπτά και επίπεδα κύτταρα που μοιάζουν με λέπια) να φυλακίσει τα συστατικά της μάσκας.

Σκουπίστε τα μαλλιά σας σωστά. Πώς στεγνώνετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο; Το να τα στίβετε με δύναμη ή να τα τρίβετε με την πετσέτα είναι οι λάθος τρόποι που απλά επιδεινώνουν το φριζάρισμα. Αν μάλιστα τα μαλλιά σας έχουν την τάση να φριζάρουν επιλέξτε ένα πιο φιλικό ύφασμα για να τα στεγνώνετε όπως μια πετσέτα μικροϊνών ή ένα παλιό βαμβακερό μπλουζάκι.

Αποκτήστε στυλ ...κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αντί να χρησιμοποιήσετε σεσουάρ, ψαλίδια και βούρτσες για να κάνετε μπούκλες στα μαλλιά σας ή να τα κάνετε κυματιστά, με όποια ταλαιπωρία συνεπάγεται για την τρίχα, αφήστε τον ύπνο να κάνει το θαύμα του. Αφού λουστείτε, εφαρμόσετε leaveinconditionerκαι πλέξτε δύο χαλαρές κοτσίδες ή τυλίξτε τα σε ρόλεϊ και ξαπλώστε στο κρεβάτι σας για ύπνο. Το επόμενο πρωί το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου καλό με το styling με πιστολάκι και επιπλέον τα μαλλιά σας θα είναι απαλά και καθόλου φριζαρισμένα. Μπορείτε να εφαρμόσετε και κάποιο σπρέι μαλλιών για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα τους και να μπλοκάρετε την υγρασία. Εάν πάλι έχετε χρόνο και σας αρέσει το φυσικό σας στυλ, αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά χωρίς να τα πιάσετε.

Χρησιμοποιήστε τα σωστά προϊόντα.Τα προϊόντα ενάντια στο φριζάρισμα κάνουν δουλειά, αρκεί να επιλέξετε το κατάλληλο για τον τύπο μαλλιών σας. Αν για παράδειγμα έχετε βαμμένα μαλλιά, δοκιμάστε κάποιο προϊόν με αντηλιακή προστασία για να αποτρέψετε τον αποχρωματισμό της τρίχας. Επίσης τα βαριά και σγουρά μαλλιά χρειάζονται ένα προϊόν με βάση το λάδι ή πιο κρεμώδες. Δοκιμάστε ακόμα πριν το στέγνωμα ή το styling με σεσουάρ να εφαρμόσετε ένα ειδικό σπρέι προστασίας από τη θερμότητα για να περιορίσετε τη ζημιά της τρίχας και να αποφύγετε το φριζάρισμα.

Κρατήστε τα χέρια σας μακριά από τα μαλλιά σας! Αντισταθείτε στον πειρασμό να χαϊδεύετε ή να χτενίζετε τα μαλλιά σας με τα χέρια σας όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού. Ειδικά αν έχει υγρασία όσο περισσότερο προσπαθείτε να τα στρώσετε ή να τα τιθασεύσετε με τα χέρια σας τόσο περισσότερο θα φριζάρουν.