Έχεις 10 λεπτά; Έχουμε 7 προτάσεις για να «κανακέψεις» τον εαυτό σου!

Έχεις 10 λεπτά; Έχουμε 7 προτάσεις για να «κανακέψεις» τον εαυτό σου!

7 ιδέες για να περάσεις ευχάριστο και ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου...έστω κι αν είναι για 10 μόνο λεπτά!

Ναι, φυσικά και γνωρίζουμε πως 10 λεπτά δεν είναι πολύς χρόνος για να αφιερώσεις στον εαυτό σου και να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν. Ωστόσο, 10 λεπτά είναι υπεραρκετά για μικρές αποδράσεις από την καθημερινότητα, για μικρές δραστηριότητες που θα σε αποφορτίσουν και θα σε κάνουν να ξεχάσεις για λίγο το ταισμα, το άλλαγμα, το πλύσιμο και το σιδέρωμα.

Διαλογισμός

Δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στην Ελλάδα, αλλά εάν τον ακολουθήσεις θα μπορέσεις πραγματικά να αλλάξεις την καθημερινότητά σου. Εάν, λοιπόν, το μωρό μόλις κοιμήθηκε και εσύ έχεις 10 λεπτά μέχρι να τελειώσει το πλυντήριο για να απλώσεις, βάλε στο youtube “meditation music”, κάτσε οκλαδόν στο πάτωμα, κλείσε τα μάτια, πάρε βαθιές ανάσες και μεταφέρσου σε ένα ήσυχο μέρος. Μπορείς να σκεφθείς πως είναι καλοκαίρι και κάνεις ένα μακροβούτι στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου, ότι βρίσκεσαι ξαπλωμένη σε ένα ξέφωτο ή πως απλά αγναντεύεις τα επιβλητικά βουνά της Ηπείρου..Ορίστε, πάρε και ένα οπτικό ερέθισμα για να σε βοηθήσει.

B58uJhPIYAInUW9

Διάβασμα

Για μια ακόμα φορά, δεν είναι ακριβώς η δραστηριότητα που επιζητάς αλλά διαβάζοντας μερικές σελίδες από ένα χαρούμενο (μην μου ανοίξεις κανέναν Εντγκαρ Αλαν Πόε) βιβλίο, θα μπορέσεις να αδειάσεις το μυαλό σου από τις έγνοιες της μητρότητας. Βάλε στόχο να διαβάζεις ένα κεφάλαιο καθημερινά και θα δεις που να αισθανθείς πως είσαι πολλά περισσότερα από μητέρα, σύζυγος και νοικοκυρά.

Κι αν δεν σου αρέσουν τα βιβλία, κανένα πρόβλημα! Διάβασε ένα περιοδικό ή μια ιστοσελίδα που αγαπάς...Απλά ξάπλωσε κάπου ζεστά και ήσυχα και άσε την ανάγνωση να σε παρασύρει...

Μασάζ

Η καλύτερη λύση θα ήταν να βάλεις κάποιον να σε τρίψει στον αυχένα και την πλάτη για να σε απαλλάξει από την συσσωρευμένη ένταση. Επειδή, όμως, κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα δυνατό, επέλεξε να τρίψεις με λίγη κρέμα τις πατούσες σου. Εκεί κρύβονται όλα τα σημεία κλειδιά που θα σε χαλαρώσουν ολοκληρωτικά!

Άσκηση

Νομίζεις πως 10 λεπτά άσκησης την ημέρα δεν είναι αρκετά για να βρεις την φόρμα σου; Λάθος! Μπορείς να βρεις online διάφορα videos γυμναστικής που μέσα σε 10 λεπτά γυμνάζουν όλο το σώμα. Για τσέκαρε, ας πούμε, εδώ.

Ημερολόγιο

Δεν είναι μόνο για έφηβες νεανίδες. Η καταγραφή γεγονότων και συναισθημάτων σε ένα ημερολόγιο είναι άκρως θεραπευτική. Αργότερα, μάλιστα, θα μπορείτε να ανατρέξετε στις αναμνήσεις σας ως νέα μητέρα για να ξαναζήσετε αγαπημένες στιγμές.

Κούρα ομορφιάς

Μπορεί 10 λεπτά να μην είναι αρκετά για να πάτε σε ένα κέντρο ευεξίας ή spa, αλλά αρκούν για βάλετε μια μάσκα ματιών ή προσώπου ή για να κάνετε ένα στεγνό βούρτσισμα στο σώμα σας. Τι; Δεν ξέρετε τι είναι αυτό; Ώρα να μάθετε γιατί επιφυλάσσει πολλά οφέλη για την υγεία και την εμφάνισή σας! Μάθετε τα πάντα εδώ.

Τίποτα

Τέλος, μπορείς να περάσεις αυτά τα 10 λεπτά σου χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα. Πάρε μια κούπα καφέ, τσαι ή σοκολάτα, σκεπάσου με μία κουβέρτα και απόλαυσε την ησυχία...δεν θα κρατήσει για πάντα!