Έτοιμη για τη δουλειά σε 5 μόλις λεπτά!

Έτοιμη για δουλειά σε λίγα μόλις λεπτά!

Εξοικονομήστε χρόνο απλά αλλάζοντας συνήθειες περιποίησης.

Γυρίζοντας στην δουλειά έπειτα από την άδεια μητρότητας είναι πιθανό να δείτε τον χρόνο να γίνεται εχθρός σας. Με ένα μωρό να νοιαστείτε δεν θα προλαβαίνετε για λεπτομερές μακιγιάζ, πρωινά debates στην ντουλάπα, ισιωμένα μαλλιά και γαλλικό μανικιούρ. Και, μάλιστα, όταν πραγματικά τα χρειάζεστε λόγω ελλιπούς ύπνου, κούρασης, επιπλέον κιλών κτλ.

Ωστόσο, είναι γνωστό πως τίποτα δεν θέλει ούτε κόπο ούτε, στην περίπτωσή μας, χρόνο. Άλλωστε, χιλιάδες μανούλες βγαίνουν καθημερινά από το σπίτι δείχνοντας, αν όχι τέλειες, εξαιρετικά ευπαρουσίαστες. Αν κι εσείς το επιθυμείτε, το μόνο που χρειάζεστε είναι να συντομεύσετε τις διαδικασίες και να προσαρμόσετε τις καθημερινές συνήθειες περιποίησης στον χρόνο που σας επιτρέπει η μητρότητα.

Πριν την επιστροφή

  • Επίσκεψη στο κομμωτήριο

Η προετοιμασία για την επιστροφή δεν ξεκινάει την ίδια εκείνη ημέρα αλλά περίπου μία εβδομάδα πριν με μία επίσκεψη στο κομμωτήριο για ένα νέο, βολικό κούρεμα. Μία καινούργια κουπ που θα σας δώσει αυτοπεποίθηση για το νέο ξεκίνημα και θα απαιτεί ελάχιστη περιποίηση είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε.

Το καρέ εκτός από σικάτο είναι και εύκολο στην περιποίηση. Εάν το επιλέξετε, ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας προτείνει το κοντό ή το μακρύ, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Να θυμάστε, ωστόσο, πως το κοντό χρειάζεται συχνότερη συντήρηση (κάθε 4 με 6 εβδομάδες), ενώ το μακρύ στεγνώνει δυσκολότερα και έτσι μπορεί να χρειάζεται μπιστολάκι.

Από την άλλη μεριά, εάν δεν είστε των δραστικών αλλαγών, εάν σας αρέσει η αίσθηση των μακριών μαλλιών κι εάν νιώθετε πως ένα κοντό κούρεμα θα αναδείκνυε τα παραπανίσια κιλά που σας άφησε η εγκυμοσύνη, μην το επιχειρήσετε. Το ζήτημα είναι να αισθανθείτε εσείς καλά! Δοκιμάστε ένα κούρεμα στο ύψος των ώμων και ζητήστε να σας κάνουν φιλάρισμα, για να δώσετε στα μαλλιά κίνηση.

Τέλος, εάν ήδη διαθέτετε μία βολική κουπ και απλά θέλετε να ανανεωθείτε, επιλέξτε την λύση της βαφής. Οι ανταύγειες χρειάζονται χρόνο για να γίνουν, αλλά δεν θέλουν τόσο συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο όσο η αλλαγή χρώματος. Προτιμήστε τις εκτός κι αν έχετε αρκετό ποσοστό λευκών, που χρειάζονται κάλυψη.

  • Μακιγιάζ

Όσον αφορά στο μακιγιάζ, το πρώτο που θα ήταν καλό να κάνετε είναι μία αξιολόγηση των πριν την εγκυμοσύνη συνηθειών σας. Αλήθεια, χρειάζεστε πραγματικά concealer και make up;

Στην συνέχεια, επισκεφθείτε ένα κατάστημα καλλυντικών, βρείτε μία μάρκα μέσα στις οικονομικές σας δυνατότητες και ζητήστε από την αισθητικό να σας βοηθήσει να βρείτε ένα μακιγιάζ που μπορείτε να κάνετε μόνη σας μέσα σε 5 λεπτά. Η συγκεκριμένη υπηρεσία στα εν λόγω καταστήματα είναι δωρεάν και δεν είστε υποχρεωμένη να αγοράσετε κανένα από τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν. Ωστόσο, μπορείτε να ανεβάσετε την διάθεσή σας επιλέγοντας ένα προϊόν πασπαρτού, όπως το lip balm (δείτε εδώ).

  • Κινήσεις ομορφιάς

Έπειτα, μία έξυπνη κίνηση είναι να κατευθυνθείτε σε ένα σαλόνι ομορφιάς και να αφήσετε έναν ειδικό να περιποιηθεί το σχήμα των φρυδιών σας. Βέβαια, την ίδια υπηρεσία μπορεί να προσφέρει και το κομμωτήριό σας. Εάν ναι, εξοικονομήστε χρόνο χρησιμοποιώντας την υπηρεσία καθώς περιμένετε την βαφή να «πιάσει». Ένα καλοσχηματισμένο φρύδι ανοίγει και ομορφαίνει το πρόσωπο, ενώ δείχνει τα μάτια πιο περιποιημένα ακόμα και χωρίς μακιγιάζ. Διατηρήστε το με το να ξεφορτώνεστε τακτικά (1 φορά την εβδομάδα) τις νέες τρίχες.

Ακόμα, προσφέρετε στον εαυτό σας μια αναγκαία πολυτέλεια, όπως εκείνη του manicure και του pedicure. Τα περιποιημένα άκρα δίνουν την ψευδαίσθηση ενός γενικότερα περιποιημένου συνόλου, ενώ τα έμπειρα χέρια των ειδικών θα σας απαλλάξουν από διάφορα προβλήματα (πετσάκια, σκληρύνσεις, κάλους κτλ), αλλά και από την κούραση τόσων μηνών (ναι, ναι με μασάζ)!

Για καλοσχηματισμένα και δυνατά νύχια, αλλά και για αποτέλεσμα μακράς διάρκειας, επιλέξετε ημιμόνιμα βερνίκια. Αυτά πλέον τα βρίσκεις παντού, διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων, ενώ παραμένουν στο νύχι για 15 και πλέον ημέρες. Κοστίζουν περισσότερο από το συμβατικό, αλλά η τιμή δεν είναι απαγορευτική (από €20 το μανικιούρ)

  • Ρούχα

Μπορεί ακόμα να μην χωράτε στα προ εγκυμοσύνης ρούχα σας, αλλά σίγουρα έχετε κάποια πολύ καλά κομμάτια που φορούσατε κατά τους πρώτους μήνες. Ξεχωρίστε τα και βάλτε τα σε ταιριαστούς συνδυασμούς στην δεξιά πλευρά της ντουλάπας σας, για να τα βρίσκεται εύκολα και γρήγορα.

Εάν, ωστόσο, επιθυμείτε νε βγείτε για ψώνια και να ανεβάσετε με μερικές αγορές την διάθεσή σας, μη διστάσετε να καλοπιάσετε τον εαυτό σας. Θυμηθείτε, όμως, να πάτε ή μόνη σας ή παρέα με μία φίλη σας. Εάν βγείτε στα μαγαζιά μόνο εσείς και το μωρό, δεν θα μπορείτε να δοκιμάσετε τα υποψήφια κομμάτια για την γκαρνταρόμπα σας.

Την ημέρα της επιστροφής

Την μεγάλη ημέρα δεν χρειάζεται να ξυπνήσετε δύο ώρες πριν για να ετοιμαστείτε κι, αν ξυπνήσετε, δεν χρειάζεται να αφιερώσετε το μισό χρόνο στην προετοιμασία. Φροντίστε να έχετε κάνει μπάνιο από την προηγούμενη για να μην χρειάζεται πρωί πρωί να στεγνώνετε τα μαλλιά σας. Κάντε απλά ένα φιξάρισμα με ένα προϊόν κατά του φριζαρίσματος και, εάν δεν κάθονται με τίποτα, πιάστε μία χαμηλή αλογοουρά ή ένα σικάτο σινιόν. Εάν τα μαλλιά σας είναι πολύ κοντά για να πιαστούν χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκια ή με τη βοήθεια μιας μους δημιουργήστε ανακατεύοντας ένα υπέροχο επιμελώς ατημέλητο out of bed look.

Φορέστε τα ρούχα που είχατε επιλέξει από την προηγούμενη, εφαρμόστε μία ενυδατική κρέμα με δείκτη spf15 και κάντε ένα γρήγορο μακιγιάζ, όπως σας έδειξε η αισθητικός. Εάν προτιμάτε κάτι ακόμα πιο γρήγορο χρησιμοποιήστε τρία μόνο προϊόντα: concealer, ρουζ και lip gloss. Εάν χρειάζεστε οπωσδήποτε make up χρησιμοποιήστε ένα σε compact μορφή για γρήγορο, ομοιόμορφο αποτέλεσμα και άψογο ματ τελείωμα.

Τέλος, μην ξεχάσετε το πρωινό. Είναι απαραίτητο για ένα δυνατό, όλο ενέργεια ξεκίνημα και θα σας αποτρέψει από τα ανθυγιεινά σνακ των βαρετών ωρών της δουλειάς.

Καθημερινά

Επαναλάβετε κάθε μέρα τις απλές κινήσεις ομορφιάς και θα είστε πάντα στην ώρα σας, ενώ δεν θα χάνετε χρόνο από τις πρωινές αγκαλιές με το μωρό σας και τον σύντροφό σας.