Είδαμε την παράσταση «Ως την άκρη κόσμου»

Είδαμε την παράσταση «Ως την άκρη κόσμου»

Το parentips βρέθηκε στην παράσταση ως την άκρη του κόσμου και σας μεταφέρει εντυπώσεις.

 

«Ο-μα-δικά». «Ό-μα-δικά».

Αυτός είναι ο ήχος που ακούς περνώντας από το θέατρο Τζένη Καρέζη τα Σαββατοκύριακα. Δεκάδες παιδιά έχουν κρατήσει γερά στην μνήμη τους το ρυθμικό μήνυμα της παράστασης «Ως την άκρη του κόσμου» και τραγουδούν αυθόρμητα όλα μαζί. Κι αν δεν λογιόμουν για «μεγάλη» θα τραγουδούσα κι εγώ δυνατά μαζί τους, αντί να σιγοψιθυρίζω ξανά και ξανά την λέξη στο μυαλό μου. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Την Κυριακή το μεσημέρι ήμουν καλεσμένη για να παρακολουθήσω την παράσταση της ομάδας C. for Circus με συγγραφέα την Μαρία Παπαγιάννη και σκηνοθέτη τον Θάνο Μικρούτσικο. Είχα καιρό να βρεθώ σε παιδικό θέατρο, οπότε κατευθυνόμουν στην Αθήνα με πολύ καλή διάθεση, η οποία βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο όταν βρήκα σχεδόν αμέσως να παρκάρω. Δεν έβγαλα κάρτα, καθότι Κυριακή, και ξεκίνησα να περπατάω χαλαρή προς την Ακαδημίας.

Χαλαρή μέχρι που είδα την ομολογουμένως μεγάλη ουρά έξω από το θέατρο. Παιδικό θέατρο με μεγάλη ουρά. Να και κάτι καινούργιο! Έκατσα στην σειρά και περίμενα υπομονετικά να φτάσω στο ταμείο. Περίμενα και σκεφτόμουν: πως είναι δυνατόν μια παράσταση για παιδιά να έχει κατορθώσει να γίνει τόσο δημοφιλής μέσα σε μία μόλις εβδομάδα;! Την απάντηση την πήρα εντός του θεάτρου.

Το Τζένη Καρέζη, όπως πάντα καθαρό, ευρύχωρο και άνετο, είχε 2 πολύ σβέλτους και ευγενικούς ταξιθέτες που βοηθούσαν τον κόσμο να βρει την θέση του και να κάτσει άνετα. Παράλληλα, πρόσεχαν τα σκηνικά, ενώ φρόντιζαν να επιταχύνουν τις διαδικασίες διακριτικά, μιας και λόγω κόσμου η παράσταση είχε καθυστερήσει. Όταν όλοι βολεύτηκαν, τα φώτα έσβησαν και μια φωνή μας ενημέρωσε πως η περιπέτεια ξεκινά.

Και τι περιπέτεια: Πειρατική! Χωρίς καράβι, ξύλινα πόδια, μαύρες σημαίες με νεκροκεφαλές, ναυμαχίες και ναυάγια. Μια περιπέτεια με πρωταγωνιστές δύο μικρά παιδιά με ξεχωριστά ταλέντα, που παρότι έχουν χάσει τα πάντα, διατηρούν ακόμη το θάρρος και την φαντασία που θα τα οδηγήσει στον προορισμό τους: το σημείο Χ. Το ταξίδι τους δεν θα είναι χωρίς εμπόδια, αλλά όλα μπορούν να ξεπεραστούν εάν κρατήσουν τις 3 πολύ σημαντικές συμβουλές της σοφής Μεντιόλα.

Μία πραγματικά υπέροχη παράσταση, με εντυπωσιακά κοστούμια, έξυπνα σκηνικά, τραγούδια που σε παρασύρουν με τον ρυθμό τους και εξαιρετικούς ηθοποιούς που αφηγούνται μια καθηλωτική ιστορία. Υπάρχουν αρκετά σημεία γεμάτα χιούμορ που γελάς με την καρδιά σου ό,τι ηλικία και εάν έχεις. Προσωπικά, λάτρεψα τον χαρακτήρα του γλάρου που καταφέρνει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό να σου κολλά ένα χαμόγελο στο πρόσωπο. Φυσικά, όπως κάθε καλή παράσταση, έχει και αρκετά σημεία γεμάτα συγκίνηση και έτσι επιτυγχάνεται μια τέλεια ισορροπία.

Να την δείτε οπωσδήποτε!

 

Ως την άκρη του κόσμου

 

Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία: Σπύρος Χατζηαγγελάκης

Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος

Δραματουργία - Επιμέλεια κειμένου: Ελίνα Μαντίδη

Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου

Σκηνικά-Κοστούμια: Τζίνα Ηλιοπούλου, Λίνα Σταυροπούλου

Διασκευή-ενορχήστρωση μουσικής: Βαλέρια Δημητριάδου, Χρύσα Κοτταράκου

Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Πρωτότυπο animation: Άρης Απαρτιάν

Παίζουν οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Γαβρέλας, Βαλέρια Δημητριάδου, Χρύσα Κοτταράκου, Μαρία-Ελισάβετ Κοττίνη, Παύλος Παυλίδης, Νατάσα Ρουστάνη, Νικόλας Παπαδομιχελάκης

Info

Θέατρο Τζένη Καρέζη

Ακαδημίας 3 Αθήνα

Πρεμιέρα: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Μέρες & ώρες παραστάσεων: Σάββατο 15:00, Κυριακή 11:30 & 15:00

Γενική είσοδος 10€