Χειροποίητες αποκριάτικες στολές

Χειροποίητες αποκριάτικες στολές

Πρωτότυπες χειροποίητες αποκριάτικες στολές με απλά υλικά

«Τι θα ντυθείς εφέτος;» ρωτάει και περιμένει με ανυπομονησία να ανακοινώσει τη δική του στολή. Οι απόκριες πλησιάζουν και σίγουρα το καμάρι σας θα έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία του για την εμφάνιση που θα έχει στο αποκριάτικο πάρτι ή στην παρέλαση των αρμάτων. Αντί να αγοράσετε για άλλη μια φορά τη στολή της πριγκίπισσας ή του πειρατή, δοκιμάστε να φτιάξετε χειροποίητες στολές για να είναι αφενός πιο πρωτότυπες και μοναδικές, αφετέρου πιο οικονομικές. Εμείς σας δίνουμε, ιδέες -ακόμα και για το μωρό σας-, εσείς βάλτε μεράκι και όρεξη και ξεκινήστε!

Τάρανδος

Τάρανδος.Αρκεί να φτιάξετε ένα πρωτότυπο «σκούφο» και να ντύσετε το μικρό σας με ένα καφέ κορμάκι ή καφέ ρούχα. Μετατρέψτε άσπρα βαμβακερά γάντια σε κέρατα γεμίζοντάς τα με βαμβάκι ή υφάσματα και ράψτε τα σε ένα καφέ σκούφο ή μία στέκα. Για αυτιά χρησιμοποιήστε δύο καφέ κάλτσες τις οποίες θα ράψετε πάνω στο σκούφο ή την στέκα μαζί με τα γάντια. Φυσικά, το όλο concept ολοκληρώνεται με το ανάλογο μακιγιάζ.

 

 

 

Δράκος

Δράκος. Είναι μια ευκαιρία να κρατήσετε στην αγκαλιά σας τον πιο γλυκό δράκο του κόσμου. Για τη συγκεκριμένη αμφίεση θα χρειαστείτε πράσινο σφουγγάρι και κατά προτίμηση κίτρινο κορμάκι και σκουφάκι. Κόψτε το πράσινο σφουγγάρι σε τρίγωνα κομμάτια και κολλήστε τα το ένα δίπλα στο άλλο τόσο στο σκουφάκι όσο και κατά μήκος της πλάτης του μωρού σας. Φτιάξτε, ακόμα, μια ουρά περνώντας μερικά σφουγάρια σε κλωστή και ράβοντας την μία άκρη στο σημείο που βρίσκεται το πωπουδάκι του.

 

 

Stoli mpalarinasΜπαλαρίνα. Για τα κοριτσάκια που ονειρεύονται πιρουέτες, ετοιμάστε μια χειροποίητη στολή μπαλαρίνας. Η φούστα θα αποτελείται από ένα φαρδύ λάστιχο μέσης πάνω στο οποίο θα δέσετε κομμάτια από τούλι ή ριζόχαρτο (όπως φαίνεται στην εικόνα). Από μέσα μπορεί να φοράει ένα ροζ κορμάκι, ενώ ένας μεγάλος φιόγκος από γκοφρέ χαρτί κολλημένος σε μια στέκα και μια κορδέλα δεμένη στις μπαλαρίνες της συμπληρώνει την ενδυμασία. 

 

ss 101058026Μελισσούλα. Αν θέλετε να κάνετε αξέχαστη εμφάνιση μαζί με το μωρό σας σε ένα αποκριάτικο πάρτι για παιδιά, μεταμφιεστείτε παρέα, παριστάνοντας εσείς το λουλούδι και εκείνο τη μέλισσα. Απαραίτητο αξεσουάρ για αυτή την αποκριάτικη στολή είναι ο μάρσιπος. Εσείς θα χρειαστεί να φτιάξετε ένα περιδέραιο από πέταλα, στην ουσία από χρωματιστό χαρτί ή πλαστικές σακούλες. Στη συνέχεια θα κολλήσετε μια κίτρινη πετσέτα στον μάρσιπο με μαύρη ταινία, τοποθετώντας αρκετές λωρίδες τη μια κάτω από την άλλη. Για να φτιάξετε τα φτερά χρησιμοποιήστε το ειδικό πλαστικό περιτύλιξης εύθραυστων αντικειμένων, κόβοντας το ανάλογο σχήμα. Φροντίστε μόνο να φορέσετε στο μωρό σας μαύρο κορμάκι!

 

Καουμπόισσα

Καουμπόισσα. Μήπως η μικρή σας προτιμά να μεταμφιεστεί σε καουμπόισσα; Καμία δυσκολία! Θα χρειαστείτε ροζ κορμάκι και καλσόν, ρετάλια από τσόχα, κορδέλες, τρεις ή τέσσερις μπαντάνες ροζ ή σε σχετική απόχρωση, ροζ τούλι (θα βρείτε σε καταστήματα με υλικά συσκευασίας) και καουμπόικο καπέλο.  Ράψτε πάνω στην κορδέλα το τούλι και τις μπαντάνες για να δημιουργήσετε τη φούστα της καουμπόισσας. Συμπληρώστε το στολίζοντάς το με κορδέλες σε φιόγκους. 

 

 

 

 

 

 

ΖάριαΖάρι. Θα χρειαστείτε ένα χάρτινο, τετράγωνο κουτί που θα καλύπτει τον κορμό του παιδιού σας. Κάντε μια τρύπα για να περνάει το κεφάλι του και δύο πλαϊνές για να μπορεί να περάσει τα χέρια του, έχοντας στο μυαλό σας ότι στην ουσία θα «φορέσει» το κουτί. Καλύψτε το κουτί με ένα άσπρο πανί και σε κάθε ορατή πλευρά του κολλήστε μαύρους κύκλους από τσόχα, ώστε να μοιάζουν με τις πλευρές ενός πραγματικού ζαριού. Συμπληρώστε τη στολή με μαύρο παντελόνι ή κολάν και άσπρο μπλουζάκι. Για τα μαλλιά συνδυάστε ασπρόμαυρες κορδέλες στις οποίες μπορείτε να κολλήσετε πραγματικά ζάρια.  

 

 

 

ΠαγώνιΠαγώνι. Θα χρειαστείτε μια ολόσωμη φόρμα με κουκούλα, κατά προτίμηση σε ωραίο μπλε χρώμα στην οποία θα κολλήσετε μια εντυπωσιακή ουρά. Για να φτιάξετε την ουρά κόψτε ένα κομμάτι αφρολέξ στο σχήμα ενός χεριού με 6, όμως, δάχτυλα. Σχεδιάστε στη συνέχεια το ίδιο σχήμα σε δύο κομμάτια ύφασμα χρώματος μπλε αφήνοντας περιθώριο στην άκρη για να κάνετε τη ραφή. Ράψτε τα υφάσματα μεταξύ τους αφήνοντας ανοιχτό το κάτω μέρος, γυρίστε τα από την καλή και περάστε μέσα το αφρολέξ. Κολλήστε στην ουρά, ψεύτικα φτερά ή κομμάτια από πολύχρωμο ύφασμα και ράψτε τη στην ολόσωμη φόρμα. Φτερά και υφάσματα κολλήστε και στο μπροστινό τμήμα της φόρμας, κάτω από το στήθος του μικρού σας. Για το ράμφος κόψτε δύο τρίγωνα από κίτρινη τσόχα ενώ για τα μάτια φτιάξτε δύο μπάλες από αφρολέξ ντυμένες με μπλε ύφασμα. Κολλήστε το ράμφος και τα μάτια στην κουκούλα της φόρμας.  

 

ΠυροσβέστηςΠυροσβέστης μέσα σε όχημα. Για να είναι όσο πιο άνετο γίνεται φροντίστε να βρείτε ένα χαρτόκουτο μεσαίου μεγέθους που να καλύπτει όμως ένα κομμάτι του σώματός του. Κόψτε το πάνω και κάτω για να το περάσει στο σώμα του ενώ με δύο κομμάτια ύφασμα (σαν τιράντες), που θα στερεώσετε με συρραπτικό ή κόλλα στο χαρτόνι, θα στηρίξετε το κουτί στους ώμους του. Το κουτί θα είναι το πυροσβεστικό όχημα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το φτιάξετε, όπως να κολλήσετε κόκκινο ύφασμα ή να το βάψετε κόκκινο, να χρωματίσετε ρόδες ή να κολλήσετε πλαστικά, χρωματισμένα πιάτα για ρόδες, να σχεδιάσετε φώτα ή να κολλήσετε κίτρινους κύκλους από τσόχα στο μπροστινό τμήμα. Φροντίστε τέλος να φορέσει κόκκινα ρούχα αλλά και ένα καπέλο πυροσβέστη.