Χειροποίητα κέρινα αυγά

Χειροποίητα κέρινα αυγά

Στολίστε το πασχαλινό τραπέζι με χρωματιστά χειροποίητα κεριά σε σχήμα αυγού

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να στολίσετε το πασχαλινό τραπέζι με κέρινα χρωματιστά αυγά; Αν έχετε κέφι για μια χειροποίητη κατασκευή με εντυπωσιακό αποτέλεσμα για να διακοσμήσετε το σπίτι σας για το Πάσχα ή για να κάνετε μικρά δωράκια στους δικούς σας, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα της συνταγής, ζητώντας από το παιδί σας να γίνει ο βασικός σας βοηθός!

Θα χρειαστείτε:

  • Μερικά αυγά
  • Χάρτινες ή κεραμικές αυγοθήκες
  • Έτοιμα φιτίλια
  • Λίγη πλαστελίνη
  • Κηρομπογιές
  • Κομμάτια λευκού κεριού
  • Μια μικρή κατσαρόλα και ένα τενεκεδάκι για να λιώσετε το κερί

Εκτέλεση:

  1. Για να αδειάσετε το κέλυφος του αυγού από το περιεχόμενό του, κάντε δύο τρύπες, μια στην κορυφή και μια στη βάση του αυγού με μια βελόνα (κάνοντας πολλές τρυπίτσες μαζί τη μια κοντά στην άλλη). Κρατώντας το αυγό πάνω από ένα δοχείο φυσήξτε στη μία τρύπα ώστε να βγει το περιεχόμενο του από την άλλη πλευρά. Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα ώστε να μην μείνουν υπολείμματα μέσα στο κέλυφος, πλύντε το και αφήστε το να στεγνώσει καλά τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του.
  2. Ανοίξτε την μια τρύπα περισσότερο (π.χ. στη βάση του αυγού) για να περάσετε από μέσα το φιτίλι. Αφού κλείσετε την μια τρύπα χρησιμοποιώντας πλαστελίνη, τοποθετήστε το αυγό όρθιο σε μια αυγοθήκη με την ανοιχτή τρύπα προς τα πάνω και φροντίστε να είναι όσο πιο σταθερό γίνεται.
  3. Αν η τρύπα είναι πολύ μικρή, ανοίξτε τη περισσότερο στοχεύοντας να έχει το μέγεθος που έχει το νύχι του μικρού σας δαχτύλου.
  4. Σε ένα τενεκεδάκι το οποίο θα τοποθετήσετε μέσα σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάλτε τα κομμάτια του λευκού κεριού μαζί με κομμάτια από κηρομπογιά για να το χρωματίσετε (1/3 ή ½ κηρομπογιά για κάθε τενεκεδάκι με λευκό κερί). Για καλύτερη χρωματική απόδοση, αποφύγετε να αναμείξετε τα χρώματα από διάφορες κηρομπογιές σε ένα τενεκεδάκι και προτιμήστε να τοποθετήσετε ένα χρώμα κηρομπογιάς κάθε φορά.
  5. Ρίξτε λίγο από το λιωμένο κερί στο άδειο κέλυφος του αυγού, αφήστε το κρυώσει  και συνεχίστε να το γεμίζετε. Το κερί συστέλλεται καθώς κρυώνει επομένως ίσως χρειαστεί να ρίξετε αρκετές φορές από το λιωμένο κερί στο αυγό σας.
  6. Αφού το αφήσετε να στεγνώσει εντελώς αφαιρέστε το κέλυφος του αυγού. Μερικές φορές μπορείτε να το αφαιρέσετε απευθείας, άλλες φορές είναι πιο δύσκολο. Τα χρωματιστά κέρινα αυγά σας είναι έτοιμα να στολίσουν το πασχαλινό τραπέζι!