Βάψτε αυγά με χαρτί γκοφρέ

Βάψτε αυγά με χαρτί γκοφρέ

Μια κατασκευή για αυγά που ξεχωρίζουν!

Φέτος το Πάσχα θέλετε κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Θέλετε αυγά με εξαιρετική διακόσμηση και χρώμα που δεν περνά μέσα στο αυγό. Επίσης, θέλετε να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας με μία κατασκευή που θα τα ενθουσιάσει και δεν θα τα αφήσει να κάνουν τον κόσμο άνω κάτω. Εάν όλα τα παραπάνω είναι αλήθεια, τότε, συγχαρητήρια, βρήκατε το σωστό δημοσίευμα για τις ανάγκες σας!

Θα χρειαστείτε:

  • Αυγά βραστά ή ρουφηχτά (ρουφηχτά είναι τα αυγά που έχετε τρυπήσει με μια καρφίτσα στην κορυφή και τα έχετε αδειάσει. Αυτά πρέπει να τα πλύνετε εσωτερικά και να τα αφήσετε να στεγνώσουν πριν να τα χρησιμοποιήσετε).
  • Χαρτί γκοφρέ σε διάφορα χρώματα  ή χαρτομάντηλα σε περίτεχνα σχέδια που εάν βραχούν βγάζουν χρώμα.
  • Νερό

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα αυγά, ώστε να γίνουν σφιχτά, ή αφαιρέστε ασπράδι και κρόκο, όπως περιγράψαμε παραπάνω.
  2. Αφήστε τα να κρυώσουν και έπειτα καθίστε μαζί με το παιδί σας στο τραπέζι, οπλισμένοι με υπομονή και δημιουργικότητα.
  3. Βρέξτε το αυγό εξωτερικά και αρχίστε να κολλάτε πάνω του το χαρτί γκοφρέ. Μπορείτε να κόψετε λωρίδες για να το κάνετε ριγέ, να χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα που τρυπάμε τα χαρτιά για να κόψετε το χαρτί σε κύκλους και να κάνετε τα λευκά αυγά πουά ή να επενδύσετε στην αφηρημένη παιδική τέχνη και να καλύψετε το αυγό με πολύχρωμο χαρτί κομμένο σε διάφορα σχήματα.6a00d83452f16e69e20168e91ec760970c-800wi
  4. Για να κολλήσει καλά το χαρτί αλλά και για να βγάλει πολύ χρώμα φροντίστε να το βρέχετε και από πάνω με ένα πινέλο ή με τα δάχτυλα.
  5. Όταν πετύχετε το σχέδιο που επιθυμείτε, βάλτε το αυγό στην άκρη για μερικά λεπτά. Όσο περισσότερο μείνει τόσο περισσότερο χρώμα θα απορροφήσει. Προσέξτε, όμως, να μην στεγνώσει εντελώς γιατί θα δυσκολευτείτε να αφαιρέσετε το χαρτί.
  6. Τέλος, βγάλτε το χαρτί και θα έχετε ένα υπέροχα διακοσμημένο αυγό.

SOS Tip: Πριν ξεκινήσετε φροντίστε να έχετε καλύψει την επιφάνει εργασίας με ένα παλιό τραπεζομάντηλο ή μουσαμά. Υπάρχει περίπτωση το χρώμα να ξεβάψει και πάνω στα δάχτυλά σας και δεν θέλετε να γεμίσετε τον κόσμο δαχτυλιές. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί καθαριστείτε απλά με λίγο ζεστό νερό και σαπούνι.