Παιχνίδια στην άμμο

Παιχνίδια στην άμμο

8 δραστηριότητες για την παραλία που θα κάνουν τα μπάνια πιο συναρπαστικά

Αναρωτιέστε πώς θα απασχολήσετε το μικρό σας ενώ περνάτε ώρες στην παραλία; Σας προτείνουμε 8 απλές δραστηριότητες που θα χαρίσουν στο βλαστάρι σας όμορφες στιγμές.

1.Φωτογραφίες. Εφοδιάστε το μικρό σας με μια φωτογραφική μηχανή και αφήστε να απαθανατίσει την παραλία, το κύμα που σκάει στα βράχια, τα πουλιά που πετούν αλλά και τους λουόμενους, τις ομπρέλες κ.λπ. Στη συνέχεια κρατήστε τις καλύτερες φωτογραφίες και εκτυπώστε τις για να τις βάλετε σε ένα άλμπουμ με τις αναμνήσεις του καλοκαιριού.

Extra Tip: Ιδιαιτέρως διασκεδαστικές, αρκετά οικονομικές και με μικρότερη πιθανότητα να χαλάσουν είναι οι αδιάβροχες κάμερες. Το παιδί σας θα ξετρελαθεί εάν μπορεί να φορέσει μία μάσκα και να απαθανατίσει τον βυθό!

2.Φτιάξτε σκίαστρο. Προμηθευτείτε πασσάλους από ένα κατάστημα με είδη κάμπινγκ και ειδικό πανί ή ένα σεντόνι από το σπίτι σας. μετρήστε μια επιφάνεια στην παραλία λίγο μικρότερη από το πανί ή το σεντόνι για να καρφώσετε τους πασσάλους. Δέστε το σεντόνι σε κάθε πάσσαλο και το σκίαστρό σας είναι έτοιμο! Εκτός του ότι θα μπορέσετε να προσποιηθείτε τους ναυαγούς σε ένα έρημο νησί, εξασφαλίζετε σκιά ώστε να μπορεί το μικρό σας να παίξει με ασφάλεια, αλλά και να ανακαλύψει τι συμβαίνει με τη σκιά και πώς αλλάζει καθώς ο ήλιος πλησιάζει προς τη δύση.

3.Εξερευνώντας. Αναζητήστε κοχύλια, καβουράκια, πεταλίδες και άλλους μικροοργανισμούς που θα παρατηρήσετε να ζουν στα βράχια ή στην άμμο δίπλα στο νερό. Μιλήστε το μικρό σας για κάθε ένα από αυτά τα πλάσματα, ενώ μπορείτε να προμηθευτείτε και ένα σχετικό βιβλίο για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες. Ακόμα μην ξεχάσετε, εάν βρείτε μεγάλα σε μέγεθος κοχύλια, να ακούσετε μέσα από αυτά τον ήχο της θάλασσας!Ακούστε τα κύματα μέσα στα κοχύλια

4.Φτιάξτε περιδέραιο από κοχύλια. Αναζητήστε κοχύλια με μικρές τρυπούλες ώστε να μπορείτε να τα περάσετε σε χρωματιστή κλωστή. Πάρτε μαζί σας μπογιές για να χρωματίσει το μικρό σας τα κοχύλια.

5.Παίξτε κουτσό στην άμμο. Σχηματίστε στην άμμο τον πίνακα για το κουτσό και προκαλέστε τα παιδιά σας να το περάσουν πριν το καλύψει-εξαφανίσει το κύμα.

6.Αναζητήστε τους ήχους. Αρκεί να έχετε ένα δημοσιογραφικό μαγνητόφωνο και μία κασέτα και θα μπορέσετε να μαγνητοφωνήσετε μαζί του ήχους από την φύση. Βγάλτε το κύμα που σκάει στα βράχια, τους γλάρους που κρώζουν, τον αέρα που φυσάει τα αρμυρίκια. Στην συνέχεια, μπορείτε να φτιάξετε ένα CD με τους ήχους της θάλασσας για να το ακούει το βλαστάρι σας πριν κοιμηθεί.

7.Βαρκούλες. Βρείτε ξύλα που έχει ξεβράσει η θάλασσα και σκαλίστε τα για να φτιάξετε βαρκούλες ή δέστε ξυλαράκια μεταξύ τους για να φτιάξετε σχεδία. Μπορείτε να τη στολίσετε με ένα κλωναράκι όπου πάνω του θα έχετε δέσει ένα μεγάλο φύλλο ώστε να μοιάζει με πανί.

Παιχνίδι ανακάλυψης. Φτιάξτε μια λίστα με αντικείμενα που θα μπορούσαν να ανακαλύψουν τα παιδιά σας στην παραλία, όπως κοχύλια, χρωματιστές πέτρες, ξυλαράκια και φύκια. Όποιο τα καταφέρει πρώτο να συγκεντρώσει το θησαυρό στην πετσέτα σας κερδίζει!

Extra Tip: Κρατήστε όσα σας αρέσουν και φτιάξτε όποια κατασκευή σας αρέσει από το άρθρο του parentips «Ανοίξτε ένα παράθυρο στο καλοκαίρι»