Μυστικά για τέλειες φωτογραφίες

Μυστικά για τέλειες φωτογραφίες

Μπορεί να μην διαθέτετε την τέλεια επαγγελματική μηχανή αλλά μπορείτε να φωτογραφίσετε το μωρό σας και να έχετε άριστο αποτέλεσμα. Πως; Με τα μικρά μυστικά parentips.

Βλέπετε τις φωτογραφίες που ανεβάζουμε στο Facebook και θέλετε να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα και με το δικό σας μωρό, που όπως και να το κάνουμε είναι σαφώς το πιο όμορφο του κόσμου! Ωστόσο, όσο και να προσπαθείτε πάντα έχετε ένα κάπως ερασιτεχνικό αποτέλεσμα. Μην ανησυχείτε! Γυρίστε την κάμερα στο Auto (εάν δεν ξέρετε να την ρυθμίζετε σωστά για κάθε ενδεχόμενο) και ελάτε να δούμε μαζί πως θα γίνετε The Next Top Baby Photographer!

  1. Πιο κοντά, έλα κοντά… τραγούδησε ο Σάκης και είχε δίκιο. Γιατί να αφήσετε το φόντο να καταλάβει την φωτογραφία όταν το θέμα σας είναι τόσο όμορφο. Πλησιάστε ένα βήμα και φροντίστε το μικρό σας να πιάνει τα ¾ του κάδρου.
  2. Βάλτε χρώμα και φαντασία. Τα έντονα χρώματα ζωντανεύουν την φωτογραφία, ενώ τα παλ της δίνουν ένα μουντό, βαρετό αποτέλεσμα. Ξαπλώστε το Concept φωτογράφησηςμικρό σας πάνω σε μια φούξια κουβέρτα και φορέστε του ένα αστείο χρωματιστό σκουφάκι και θα έχετε ένα σαφώς βελτιωμένο αποτέλεσμα. Τέλος, βρείτε ένα concept, όπως το μωρό μέσα σε μια γλάστρα ή κουβά, πάνω σε ένα μαξιλάρι ή μέσα σε ένα μεγάλο κουτί μαζί με άλλα αντικείμενα. Αυτό θα κάνει την φωτογραφία ξεχωριστή! Προσοχή: πρώτα απ’ όλα η ασφάλειά του!
  3. Σκύψτε μπροστά. Εάν φωτογραφίζετε το μωρό σας ξύπνιο, φροντίστε να το πλησιάσετε από πάνω και να γείρετε προς το μέρος του. Η κίνηση αυτή ευνοεί την οπτική επαφή και θα καταστήσει πιθανότερη μια λήψη με το μικρό σας να κοιτά τον φακό.
  4. Επιλέξτε το φυσικό φως. Το φλας ισοπεδώνει τις λεπτομέρειες μια φωτογραφίας γι’ αυτό και ο ήλιος είναι πάντα η καλύτερη πηγή φωτός για μια ερασιτεχνική φωτογραφία. Κλείστε λοιπόν το φλας, πάρτε το μωρό σας και πηγαίνετε για μια φωτογράφηση στο πάρκο. Εάν, βέβαια, θέλετε μια φωτογραφία εδώ και τώρα και βρίσκεστε σπίτι, μετακινείστε το μικρό σας πιο κοντά στο παράθυρο.
  5. Δοκιμάστε τις ασπρόμαυρες. Οι φωτογραφίες αυτές είναι πιο artistic και κάνουν τα πάντα να δείχνουν πιο έντονα και όμορφα. Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να τραβήξετε φωτογραφίες το μωρό σας όταν φοράει μόνο την πάνα του. Ωστόσο, μην το παρακάνετε! Μπορεί να δείχνουν ωραίες αλλά δεν θέλετε κάθε φωτογραφία του να μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από το χρονοντούλαπο της ιστορίας.
  6. Αιχμαλωτίστε την λεπτομέρεια. Τα νεογέννητα είναι πολυτιμα, οπότε φροντίστε να απαθανατίσετε τις μικρές λεπτομέρειες γιατί μεγαλώνουν γρήγορα. Φωτογραφίστε τις μικροσκοπικές πατουσίτσες ανάμεσα στις παλάμες σας, τα χεράκια του καθώς σφίγγουν το δάχτυλό σας, τις εκφράσεις του καθώς κοιμάται.Αιχμαλωτίστε την λεπτομέρεια
  7. Γίνετε παπαράτσι! Μην προσπαθείτε συνεχώς να βγάλετε την τέλεια «στημένη» φωτογραφία. Υποδυθείτε τον παπαράτσι και ακολουθήστε το μωρό σας καθώς μπουσουλά, παίζει ή προσπαθεί να σηκωθεί στα δυο του πόδια. Η τύχη διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην φωτογραφία και ίσως χρειάζεται να βγάλεις δεκάδες φωτογραφίες μέχρι να πετύχεις την σωστή.

Διαβάστε ακόμα: «I shot the… baby»