Είδαμε την παράσταση «Ο Εμίλ και οι ντετέκτιβ»

Είδαμε την παράσταση «Ο Εμίλ και οι ντετέκτιβ»

Είδαμε την παράσταση «Ο Εμίλ και οι ντετέκτιβ» και σας μεταφέρουμε εντυπώσεις!

Η Κυριακή έχει γίνει η αγαπημένη ημέρα της εβδομάδας. Κυριακή πρωί σημαίνει θέατρο, παιδικό θέατρο! Και παρότι παλαιότερα οι παραστάσεις για παιδιά ήταν για τους γονείς ένα βάσανο, ένα αναγκαίο κακό για την πολιτισμική καλλιέργεια των τέκνων τους, αυτό σε γενικές γραμμές έχει πάψει να ισχύει.

Τα τελευταία χρόνια το παιδικό θέατρο έχει τραβήξει πολλούς ποιοτικούς καλλιτέχνες, έχει αναδείξει πλήθος νέων ταλέντων και έχει να υπερηφανεύεται ότι παρουσιάζει εξαιρετικά προσεγμένες και καλοδουλεμένες παραγωγές!Μία εξ’ αυτών είναι και η παράσταση που παρακολούθησα την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Πρόκειται για το «Ο Εμιλ και οι ντετέκτιβ» το οποίο έχει στηριχθεί στο βραβευμένο με Παγκόσμιο Βραβείο Λογοτεχνίας Χανς Κρίστιαν Άντερσεν παιδικό βιβλίο του Γερμανού συγγραφέαΈριχ Καίστνερ.

Πριν, όμως, σας μιλήσω για την παράσταση θα ήθελα να αναφερθώ στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα εκεί και πραγματικά οι εγκαταστάσεις είναι κάτι το εντυπωσιακό! Εκτός από πολύ εύκολα προσβάσιμο, το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» διαθέτει υπόγειους χώρους στάθμευσης ικανούς να φιλοξενήσουν δωρεάν εκατοντάδες επισκέπτες. Οι εσωτερικοί του χώροι αποπνέουν έναν αέρα μινιμαλιστικής πολυτέλειας, ενώ ο εξωτερικός είναι ιδανικός για να απολαύσεις τον θερμό ακόμη φθινοπωρινό ήλιο. Στα πολύ θετικά και τα τέσσερα εν λειτουργία ταμεία που προλαμβάνουν την πολύωρη αναμονή στην ουρά.

Το «Θέατρον», όπου έλαβε χώρα η παράσταση, είναι μεγάλο σε χωρητικότητα (1.000 θέσεις) αλλά το «Ο Εμιλ και οι ντετέκτιβ» είναι ήδη τόσο δημοφιλές που η αίθουσα ήταν κατάμεστη από θεατές. Και πώς να μην είναι;! Το πολυπληθές καστ ηθοποιών, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται οι Αντώνης Λουδάρος, Ναταλία Δραγούμη και Νεφέλη Ορφανού, η αριστουργηματική σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη αλλά και η υποδειγματική διασκευή της Μιμής Ντενίση αποτελούν εγγύηση επιτυχίας!

Όταν τα φώτα έσβησαν και το κουβάρι της ιστορίας ξεκίνησε να ξετυλίγεται, μικροί και μεγάλοι έμειναν καθηλωμένοι να παρακολουθούν τις περιπέτειες του μικρού Εμιλ, που αφήνει το χωριό για να μείνει με την γιαγιά του  στο Βερολίνο. Στο δρόμο, ωστόσο, πέφτει θύμα κλοπής και αποφασίζει να πάρει κατά πόδι τον ληστή, ώστε να διεκδικήσει πίσω τις πενιχρές οικονομίες της μητέρας του. Στην διαδρομή γνωρίζει μια παρέα παιδιών, η οποία πορεύεται μαζί του στον δρόμο προς την αποκατάσταση της δικαιοσύνης!

Η ιστορία, άλλοτε τρυφερή, άλλοτε συγκινητική και άλλοτε αστεία, αποτελεί έναν ύμνο στην ανυπότακτη παιδική δύναμη αλλά και στην πεποίθηση ότι η εντιμότητα νικάει πάντα καθετί δόλιο. Στα μεγάλα υπερ της και τα προσεγμένα κοστούμια της δεκαετίας του ’30 και τα εντυπωσιακά σκηνικά αλλά και οι υψηλής ευκρίνειας τρισδιάστατες βιντεοπροβολές!

Το «Ο Εμίλ και οι ντετέκτιβ» έχει όλα τα συστατικά ώστε να γίνει η παιδική παράσταση της χρονιάς και αξίζει μέχρι τελευταίας δεκάρας το ομολογουμένως τσιμπημένο ποσό του εισιτηρίου. Μην την χάσετε!

Δείτε περισσότερα για την παράσταση εδώ.