Είδαμε την παράσταση «Μόνο εάν το πιστέψεις»

Είδαμε την παράσταση «Μόνο εάν το πιστέψεις»

Σας μεταφέρουμε εντυπώσεις από την νέα παιδική παράσταση της Κέλλυς Σταμουλάκη «Μόνο εάν το πιστέψεις».

Κυριακή μεσημέρι και τα βήματά μας κατηύθυναν στο θέατρο «Αλίκη» για την πρεμιέρα της παράστασης «Μόνο ένα το πιστέψεις» της Κέλλυς Σταμουλάκη. Η ταλαντούχα δημιουργός αυτόν τον θεατρικό χειμώνα επιστρέφει έτοιμη να «σπάσει» για ακόμα μια φορά τα ταμεία, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την κατάμεστη από κόσμο αίθουσα.

Το θέατρο «Αλίκη» δεν μοιάζει να δέχεται καθυστερήσεις, γι’ αυτό και τα καμπανάκια του χτυπούν δυνατά –σχεδόν εκκωφαντικά- κάνοντας μικρούς και μεγάλους να ουρλιάζουν από τρομάρα. Ένα ντριν-δύο ντριν-τρία ντριν και οι ηθοποιοί εμφανίζονται στην σκηνή για να δώσουν οδηγίες θέασης: όχι μπουρμπουλήθρες στα αναψυκτικά, όχι κουδουνίσματα από κινητά (δεν πιάνουν άλλωστε!), μόνο δυνατό γέλιο και χειροκρότημα.

Η παράσταση ξεκινά και από τα πρώτα λεπτά καταλαβαίνεις ότι αυτό το παραμύθι πρόκειται να γίνει κλασσικό, αφού επιστρατεύει βασιλείς, πιστούς υπηκόους, γενναιόδωρα γειτονικά βασίλεια, μια πριγκίπισσα που μεγαλώνει για να γίνει… νοικοκυρά, μια μάγισσα της συμφοράς, έναν καμπούρη χορευτή, ένα κοράκι σπιούνο και έναν εμβληματικό κακό έτοιμο να φέρει τα πάνω κάτω.

Τα κοστούμια εντυπωσιακά, τα σκηνικά σχεδόν μαγικά, η μουσική ταιριαστή και οι ερμηνείες καθηλωτικές, η ιστορία καλοδουλεμένη και οι διάλογοι απόλυτα δεμένοι. Τα μηνύματα για την τιθάσευση του φόβου, την πίστη στον εαυτό μας, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την ένταση της μητρικής αγάπης τόσο για τα παιδιά της κοιλιάς όσο και για τα παιδιά της καρδιάς ακούγονται δυνατά και ξεκάθαρα.

Αγαπημένη σκηνή εκείνη που το καράβι της επιστροφής στην χώρα της Υπομονής πέφτει στην τρικυμία του Τραμουντάνα και οι πρωταγωνιστές πρέπει να αποτινάξουν κάθε φόβο, ώστε να βγουν στην στεριά αλώβητοι. Μια σκηνή γεμάτη ρυθμό, ένταση, απελπισία αλλά και γενναιότητα, στην οποία βλέπεις πολλούς ενήλικες να σκουπίζουν διακριτικά τα μάτια τους.

Η Κέλλυ Σταμουλάκη έκανε για ακόμα μια χρονιά το θαύμα της και δημιούργησε μια παράσταση που κανείς δεν πρέπει να χάσει!

Διαβάστε λεπτομέρειες για την παράσταση εδώ.