Ας συστηθούμε με την Τέχνη!

Ας συστηθούμε με την Τέχνη!

Ζωγραφική, θέατρο, μουσική, yoga για παιδιά και ό,τι άλλο βάλλει ο νους σας θα βρείτε στον "Μικρό Χώρο Τέχνης".

Οι μέρες που η ενασχόληση με τα καλλιτεχνικά σε έκαναν μαλθακό ή… κουνιστό έχουν παρέλθει οριστικά. Όλοι κρύβουμε μέσα μας κάποιο ταλέντο και είναι σημαντικό για την ψυχική και συναισθηματική μας ανάπτυξη να το ανακαλύψουμε και να το καλλιεργήσουμε. Γι’ αυτό ανά την Ελλάδα δημιουργούνται ολοένα και περισσότερα στέκια τέχνης τα οποία αναλαμβάνουν να ανασύρουν ένα δημιουργικό πνεύμα, το οποίο υπάρχει γονιδιακά μέσα μας (θυμηθείτε τους αρχαίους ημών), αλλά ανά τους αιώνες έχει παραμεληθεί.

 

Για τους τυχερούς Αθηναίους ένα από αυτά τα στέκια είναι και ο «Μικρός Χώρος Τέχνης», ένας χώρος εναλλακτικής δημιουργικής ενασχόλησης για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Τα προγράμματά του είναι ιδιαίτερα και πρωτότυπα και υποστηρίζονται από ανθρώπους εμπνευσμένους που μεταδίδουν τις γνώσεις τους με αγάπη.

Στόχος, μέσα από κάθε πρόγραμμα και κάθε δραστηριότητα, είναι να γνωρίσει ο καθένας από εμάς καλύτερα τον εαυτό του, τα όρια και τις δυνατότητές του.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

  • Πρόγραμμα Νηπιαγωγείου (για παιδιά από 2,5 ετών)

Κουκλοθέατρο, μουσική, παιχνίδια, ζωγραφική, χειροτεχνίες σε ένα κλίμα χωρίς ανταγωνισμό και απαιτήσεις.

  • Μελέτη Σχολικών Μαθημάτων (για μαθητές Δημοτικού)

Κάθε μεσημέρι ο χώρος είναι ανοιχτός για όσους θέλουν να διαβάσουν τα μαθήματά τους ήρεμα και συγκεντρωμένα. Έμπειροι δάσκαλοι βρίσκονται δίπλα τους για να τους βοηθήσουν σε τυχόν απορίες τους και να τους ανοίξουν τους ορίζοντές τους πέρα από τα δεδομένα του σχολείου.

 

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

  • KINDERMUSIC (από 6 μηνών)

Ένα πρόγραμμα για τα παιδιά και τους γονείς τους που διδάσκεται στα Αγγλικά.

Δίνει την ευκαιρία στους γονείς να βιώσουν την πολυδιάστατη ανάπτυξη του παιδιού τους μέσα από τη μουσική, το τραγούδι, το χορό και το οργανωμένο παιχνίδι.

  • YOGA ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (από 3 ετών)

Με όχημα το παιχνίδι, οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους, την αναπνοή τους, τις σκέψεις τους και να ηρεμούν.

Yoga για παιδιά

  • «ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΛΩΔΟΙ» ( από 6 ετών)

Μια ορχήστρα που αποτελείται αποκλειστικά από παιδιά που μαθαίνουν να παίζουν όλα τα μουσικά όργανα, χωρίς προαπαιτούμενη μουσική παιδεία και χωρίς μελέτη στο σπίτι.

  • «ΚΟΙΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙΣ» (από 5 ετών)

Θεατρικό παιχνίδι μέσα από παιδική λογοτεχνία. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το βιβλίο και τις λογοτεχνικές εκφράσεις, ενώ παράλληλα μαθαίνουν να εκφράζονται και να αυτοσχεδιάζουν.

  • ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (από 6 ετών)

Μέσα από το Θεατρικό Παιχνίδι τα παιδιά ανακαλύπτουν τις διάφορες πλευρές του εαυτού τους, την ομαδικότητα και τη χαρά μιας κοινής δημιουργίας.

  • ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ (από 6 ετών)

Ένας ευχάριστος τρόπος να έρθουν τα παιδιά σε άμεση επαφή με την αγγλική γλώσσα και την προφορά της μέσα από εύκολα αγγλικά θεατρικά κείμενα. 

  • ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Δημιουργία ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας με στόχο την παράσταση. Μέσα από σειρά ασκήσεων και αυτοσχεδιασμών, οι ερασιτέχνες ηθοποιοί θα οδηγηθούν στην καλύτερη κατανόηση και απόδοση του ρόλου τους. 

  • AMATEUR THEATER IN ENGLISH for ADULTS

Daphne Larounis will provide a serious of theatrical workshops based on improvisations which give the tools to impersonate different roles by seeking our personal emotions.

  • ΧΟΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (από 6 ετών)

Η γνωριμία με τη φωνή μας, ένα μουσικό όργανο που έχουμε όλοι μέσα μας, μέσα από τραγούδια.

  • ΧΟΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Η επαφή με τη φωνή, τις δυνατότητές της, η έκφραση μέσα από αυτή και η συνύπαρξη πολλών φωνών σε ένα πλούσιο ρεπερτόριο ελληνικών και ξένων τραγουδιών

 επισκέψεις σχολείων

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

  • «Μουσικές Εμπειρίες μέσα από Απορίες»

 Στο Μικρό Χώρο Τέχνης υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία μουσικών οργάνων όπως πιάνο, κιθάρα, ακορντεόν, βιολί, αρμόνιο, φλογέρες, φυσαρμόνικα, μεταλλόφωνο, ξυλόφωνο και πολλά κρουστά.

Τα παιδιά μπορούν να μάθουν για τα όργανα αυτά, να τα δουν από κοντά, να τα πιάσουν, να τα «γρατζουνίσουν» και να λύσουν όλες τους τις απορίες.

Στο τέλος της παρουσίασης, όλοι μαζί πια, παίρνοντας στα χέρια τους διάφορα από τα πολλά κρουστά που διαθέτει ο χώρος, συνοδεύουν τις φωνές τους σε τραγούδια που έχουν μάθει στο σχολείο τους ή άλλα, γνωστά και αγαπημένα.

Το πρόγραμμα διαρκεί 2 ώρες περίπου και απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου. Η δομή είναι ανάλογη της ηλικίας των επισκεπτών.

Πάντα σε συνεννόηση με τους δασκάλους, στο δεύτερο μέρος υπάρχει δυνατότητα κατασκευής διαφόρων μουσικών οργάνων με απλά υλικά που τα παιδιά παίρνουν μαζί τους φεύγοντας. 

 

Εάν τα παραπάνω σας άρεσαν μπορείτε- έτσι για μια πρώτη γνωριμία- να πατήσετε εδώ και να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό μας. Ίσα που προλαβαίνετε. Βιαστείτε η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για σήμερα 4 η ώρα το απόγευμα.

 

Μικρός Χώρος Τέχνης

ένας χώρος δημιουργίας για όλους

ώστε να μπορεί καθένας να βρει το ταλέντο του

χωρίς περιορισμούς

 

 

Ιθώμης 63, Άνω Γλυφάδα

τηλ 210 9605199