Πρωινή φροντίδα προσώπου

Πρωινή φροντίδα προσώπου

Ο καλός καθαρισμός του προσώπου είναι απαραίτητος για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ακμής. Διδάξτε τον στο παιδί και τον έφηβό σας!

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το δέρμα ενυδατώνεται φυσικά, ωστόσο η φυσική λιπαρότητα μπορεί να φράξει τους πόρους δημιουργώντας σπυράκια και μαύρα στίγματα. Εντάξτε, λοιπόν, στην καθημερινή ρουτίνα του παιδιού ή του εφήβου σας το σωστό πλύσιμο του προσώπου κάθε πρωί και θα έχετε κάνει το πρώτο βήμα για μια πιο καθαρή, υγιεινή και λαμπερή επιδερμίδα. Δείτε στη συνέχεια ποιος είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος καθαρισμού.

  • Πείτε του να πλένει τα χέρια σας με ένα αντιβακτηριδιακό σαπούνι κάθε φορά πριν πιάσει το πρόσωπό του, για να μην μεταφέρετε μικρόβια που μπορεί να κλείσουν τους πόρους.
  • Δώστε του ένα μαλακό πανί το οποίο θα χρησιμοποιεί για να ταμπονάρει το πρόσωπό του με χλιαρό νερό. Δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιεί ζεστό νερό γιατί μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ερυθρότητα γύρω από τα μάγουλα και την μύτη και φθορά στα τριχοειδή αγγεία.
  • Έπειτα, δείξτε του πώς να πλένει το πρόσωπο με το ειδικό αντιβακτηριδιακό σαπούνι/ κρέμα/ gel […] το οποίο του έχει συστήσει ο δερματολόγος σύμφωνα με το τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας του. Δηλαδή, προτείνετε να το εφαρμόζει στο στο πρόσωπό του και με τα δύο χέρια κάνοντας παράλληλα ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις.
  • Αντί να ξεπλύνει κατευθείαν το πρόσωπό του, πείτε του να βρέξει πάλι το πανάκι και να αφαιρέσει μαλακά τα υπολείμματα από το πρόσωπο. Με τον τρόπο αυτό κάνει και ελαφριά απολέπιση!
  • Τέλος, αφήστε το να ρίξει στο πρόσωπό του άφθονο κρύο νερό για να καθαρίσει εντελώς και να κλείσουν οι πόροι.
  • Φυσικά θα πρέπει να σκουπίσει το πρόσωπό του με μια καθαρή και σιδερωμένη πετσέτα την οποία και θα πρέπει να αλλάζει κάθε 4-5 ημέρες. Το ίδιο καλό θα ήταν να κάνει και με τις μαξιλαροθήκες του.
  • Αναλόγως την ηλικία και τις ανάγκες της επιδερμίδας του καλό θα ήταν μετά τον καθαρισμό να εφαρμόζει μια ενυδατική κρέμα και σε κάθε περίπτωση αντηλιακό προσώπου.

SOS Tip: Το πανάκι με το οποίο το παιδί θα καθαρίζει το πρόσωπό του θα πρέπει να αλλάζεται συχνά, να πλένεται και να σιδερώνεται. Ακόμα, είναι πολύ σημαντικό πριν από κάθε επόμενη χρήση να έχει ξεπλυθεί καλά και να έχει απλωθεί ώστε να στεγνώσει εντελώς.