Παπούτσια που Μυρίζουν; Όχι πια!

Παπούτσια που Μυρίζουν; Όχι πια!

Πως θα διώξετε τις δυσάρεστες οσμές από τα παπούτσια του παιδιού σας;

Κάπου εκεί κοντά στην εφηβεία τα παπούτσια των παιδιών αρχίζουν να μυρίζουν κάπως περίεργα, οπότε και πρέπει να μάθουμε να διώχνουμε αυτές τις ενοχλητικές οσμές πριν αρχίσουμε να μετράμε θύματα λιποθυμίας.

Γιατί τα παπούτσια μυρίζουν;                              

Όλα τα παπούτσια μπορούν να αποκτήσουν κάποια στιγμή δυσάρεστη οσμή, ωστόσο τα παιδιά στην εφηβεία έχουν κάποιες πολύ «κακές» συνήθειες. Με άλλα λόγια, ακόμα κι αν το παιδί σας ακολουθεί προσεκτικά τους κανόνες υγιεινής (πλένει τα πόδια του, φοράει κάλτσες κοκ), εάν είναι στο …πόδι όλη μέρα ή φοράει καθημερινά το ίδιο ζευγάρι παπούτσια, είναι φυσιολογικό πως τα βακτήρια με τον ιδρώτα θα πολλαπλασιαστούν και θα μυρίσουν.

Τι κάνουμε;

1) Τα πλένουμε. Τα πάνινα παπούτσια, τύπου allstar, αλλά και τα αθλητικά μπορούν άνετα να μπουν στο πλυντήριο μέσα σε μια μαξιλαροθήκη και να πλυθούν στο πρόγραμμα για ευαίσθητα με το συνηθισμένο σας απορρυπαντικό. Για καλύτερα αποτελέσματα, αντικαταστήστε το μαλακτικό με λευκό ξύδι, που σκοτώνει τις οσμές. Τέλος, αφήστε τα να στεγνώσουν στον καθαρό αέρα και, ει δυνατόν, κάτω από τον ήλιο.

2) Τα πασπαλίζουμε με σπιτικό αποσμητικό. Αναμείξτε 3 κουταλιές baking soda με 1 κουταλιά καλαμποκάλευρο και 5 σταγόνες tea tree oil και πασπαλίστε το εσωτερικό των παπουτσιών. Το καλαμποκάλευρο και το baking soda θα απορροφήσουν οσμές και υγρασία ενώ το έλαιο τεϊόδεντρου έχει αντισηπτικές ιδιότητες και θα σκοτώσει το βακτήρια. Φυσικά, πριν τα φορέσει, θα πρέπει να τα τινάξετε για να φύγει η σκόνη.

3) Τους βάζουμε εφημερίδα. Τα νέα της χθεσινής ημέρας μπορούν να σας φανούν πολύ χρήσιμα! Απλά τυλίξτε ένα χαρτί εφημερίδας και βάλτε το μέσα στο παπούτσι για όλη την νύχτα. Θα απορροφήσει τον ιδρώτα και χωρίς ιδρώτα δεν ζουν τα βακτήρια!