Νους υγιής εν σώματι υγιή… και τούμπλαλιν!

Οικογένεια που αθλείται

Τι προσφέρει η άσκηση στον παιδικό οργανισμό και πώς η δική σας αντιμετώπιση θα το βοηθήσει να γυμναστεί περισσότερο!

Αν ασκήστε συχνά και είστε δραστήριοι γονείς που σας ευχαριστεί να κάνετε διάφορες δραστηριότητες, από περπάτημα και ποδήλατο μέχρι κάποιο άθλημα, το πιθανότερο είναι πως και τα παιδιά σας θα ακολουθήσουν το παράδειγμά σας. Πιθανόν να είστε και από τους γονείς που θέτουν κάποια όρια στις ώρες που θα βλέπει το μικρό σας τηλεόραση ή κανονίζουν να υπάρχει ελεύθερος χώρος για παιχνίδι σε κάποιο εξωτερικό χώρο. Ακόμα και αν δεν είστε fan της γυμναστικής προσπαθήστε να δώσετε το έναυσμα στο μικρό σας να είναι πιο δραστήριο, έστω με κάποιες ώρες παιχνιδιού που να περιλαμβάνει κίνηση. Και όλα αυτά γιατί η άσκηση βοηθάει το μικρό σας …


  • Να έχει καλύτερη απόδοση στο σχολείο. Τα υγιή παιδιά έχουν μεγαλύτερη απόδοση στο σχολείο, ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στην άσκηση και την ευστροφία.
  • Να είναι πιο ανθεκτικό στους τραυματισμούς σε αθλήματα ή στο παιχνίδι και σε περίπτωση που τραυματιστεί να επανέλθει πολύ πιο γρήγορα.

Οικογένεια που αθλείται

  • Να καταπολεμήσει και πιθανό να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2. Η κίνηση βοηθάει στη ρύθμιση του ζαχάρου.
  • Να είναι λιγότερο επιρρεπές στο θυμό. Τα παιδιά που δεν ασκούνται και ξεκινούν μια δραστηριότητα τείνουν να είναι λιγότερο επιθετικά και να έχουν λιγότερα συναισθηματικά ξεσπάσματα.
  • Να ανταπεξέρχονται στο άγχος και γενικότερα να αγχώνονται λιγότερο. Αυτό συμβαίνει γιατί με την άσκηση απελευθερώνονται ενδορφίνες, οι ορμόνες που τα κάνουν όλα να φαίνονται καλύτερα.
  • Να έχουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση. Σύμφωνα με έρευνα, μετά από 20 λεπτά άσκησης τα παιδιά νιώθουν πιο χαρούμενα και πολύ καλύτερα με τον εαυτό τους.