Καταπολεμήστε φυσικά τις ψείρες

Καταπολεμήστε φυσικά τις ψείρες

Οδηγίες για να εξολοθρεύσετε τις ψείρες με φυσικές ουσίες

Όταν οι ψείρες αρχίσουν να επιτίθενται κατασκευάζοντας τα… οχυρά τους στα μαλλιά των μικρών σας, φροντίστε να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Αντί να τις καταπολεμήσετε με τα γνωστά χημικά παρασκευάσματα, φροντίστε να έχετε ήδη έτοιμο το φυσικό σας όπλο. Οδηγίες στη συνέχεια!

Για μια αποτελεσματική φυσική θεραπεία ενάντια στις ψείρες θα χρειαστείτε λάδι καρύδας και μηλόξυδο. Στη συνέχεια ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Απλώστε στα μαλλιά του παιδιού σας το ξύδι και χωρίς να τα ξεπλύνετε, αφήστε τα να στεγνώσουν. Το ξύδι στην πραγματικότητα εξουδετερώνει την ουσία εκείνη που κάνει τα αυγά της ψείρας να κολλούν πάνω στην τρίχα.

2. Αφού το ξύδι στεγνώσει, βάλτε στα μαλλιά του λάδι καρύδας, φροντίζοντας να καλύψετε όλη την επιφάνεια.

3. Καλύψτε το κεφάλι του με ένα σκουφάκι για ντους και αφήστε έτσι για μια ολόκληρη ημέρα (ή νύχτα για μεγαλύτερη ευκολία και λιγότερη γκρίνια) καθώς το λάδι καρύδας θα χρειαστεί αρκετές ώρες για να καταπολεμήσει τις ψείρες. Εκτός από αποτελεσματικό όπλο και μάλιστα μιας χρήσης θα χαρίσει στο μικρό σας λαμπερά και όμορφα μαλλιά.

4. Στη συνέχεια χτενίστε τα μαλλιά του με το ειδικό χτενάκι ή με μια χτένα με πολύ πυκνά δόντια, ώστε να αφαιρέσετε όσο περισσότερα αυγά και ψείρες μπορείτε.

5. Ακολούθως λούστε τα με το σαμπουάν που χρησιμοποιεί.