Τα πλεονεκτήματα του κοινού δωματίου

Τα πλεονεκτήματα του κοινού δωματίου

Πόσο χρήσιμη είναι για τη ζωή των παιδιών σας και τη μεταξύ τους σχέση η συγκατοίκηση σε ένα υπνοδωμάτιο;

Ξεχωριστά δωμάτια για τα παιδιά σας ή ένα κοινό δωμάτιο; Πριν αποφασίσετε να κάνετε αλλαγές στο σπίτι, σκεφτείτε τι έχουν να κερδίσουν και τι να χάσουν τα παιδιά σας αν δεν συγκατοικούν στο ίδιο υπνοδωμάτιο. Τα πλεονεκτήματα ενός κοινού δωματίου είναι πολύ σημαντικά για να τα αγνοήσετε, αφού έχουν να κάνουν τόσο με τη μεταξύ τους σχέση όσο και με μαθήματα ζωής που θα τους φανούν εξαιρετικά χρήσιμα στο μέλλον.

Αναπτύσσουν μια στενή σχέση. Ο χρόνος που περνάνε μαζί ισχυροποιεί τη σχέση τους. Ειδικά αν έχουν διαφορετικά προγράμματα και όχι πολύ χρόνο για παιχνίδι στο σπίτι, το σίγουρο είναι ότι θα συναντηθούν το βραδάκι για να κοιμηθούν δίπλα δίπλα ή θα πουν μερικές κουβέντες το πρωί που ξυπνάνε.

Και τα δύο γίνονται πιο υπεύθυνα. Βρίσκονται κοντά και έτσι φροντίζει το ένα το άλλο. Μοιράζονται τους φόβους και τις ανησυχίες τους, βοηθάει το ένα το άλλο ή αλληλοϋποστηρίζονται πριν τρέξει το καθένα στην αγκαλιά των γονιών για παρηγοριά. Αυτό σημαίνει πως γίνονται πιο υπεύθυνα τόσο το ένα απέναντι στο άλλο όσο και απέναντι στον εαυτό τους.

Μαθαίνουν πώς να συμβιώνουν αρμονικά. Καθώς μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο μαθαίνουν να σέβονται τις ανάγκες και τις επιθυμίες του άλλου, να συντονίζονται για να μπορούν να συμβιώνουν αρμονικά, να κάνουν υποχωρήσεις, να οργανώνουν τον χρόνο τους έτσι ώστε το ένα να μην ενοχλεί το άλλο. Και αυτά είναι πολύτιμα μαθήματα που θα τους φανούν χρήσιμα για όλη την υπόλοιπη ζωή τους.

Plus bonus για εσάς

Και οι πρακτικοί λόγοι έχουν τη σημασία τους, ειδικά για πολυάσχολες οικογένειες. Ένα δωμάτιο σημαίνει πως έχετε λιγότερες δουλειές να κάνετε όσον αφορά στην καθαριότητα, στην τακτοποίηση των ρούχων, στο συμμάζεμα των παιχνιδιών.