Κολατσιό- ασπίδα για το ανοσοποιητικό του σύστημα

Κολατσιό- ασπίδα για το ανοσοποιητικό του σύστημα

Ποια είναι τα 6 snacks που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό του σύστημα

Χθες άνοιξαν τα σχολεία! Μαζί με την αγάπη και τις θετικές σας σκέψεις εφοδιάστε το μικρό σας με κολατσιό που θα λειτουργήσει ως ασπίδα για το ανοσοποιητικό του σύστημα, μιας και είναι γνωστό πως το περιβάλλον του σχολείου είναι ένα από τα αγαπημένα των ιώσεων και των μικροβίων. Συμπεριλάβετε, λοιπόν, στη διατροφή του 6 μοναδικές για τα συστατικά τους τροφές, που εκ πρώτης όψεως μπορεί να μην του γεμίζουν το μάτι, είναι όμως κατάλληλες για να θωρακίσουν τον οργανισμό του.   

Μούρα. Εκτός από νόστιμα, τα  μούρα περιέχουν συστατικά που είναι ευεργετικά για την άμυνα του οργανισμού όταν συνδυάζονται με βιταμίνη D. Έχουν επίσης τις προδιαγραφές για να γίνουν ένα από τα αγαπημένα snacks του μικρού σας, απολαμβάνοντάς τα ακόμα και σκέτα.

Αμύγδαλα. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 100gr αμυγδάλων την ημέρα (με τη φλούδα) ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και προστατεύει από τους ιούς. Δώστε τα στο μικρό σας είτε σκέτα, είτε σαν γαρνιτούρα σε γιαούρτι και γλυκίσματα.

Βερίκοκα. Τα βερίκοκα (προμηθευτείτε αποξηραμένα για τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου) έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε διαλυτές ίνες, που δίνουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες στα κύτταρα του οργανισμού, βοηθώντας τον έτσι να επανέλθει γρήγορα μετά από κάποια φλεμονή. Συνδυάστε τα αποξηραμένα βερίκοκα με ξηρούς καρπούς και έχετε έτοιμο ένα άκρως θρεπτικό snack για το σχολείο. 

Ρόδι. Το ρόδι περιέχει μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για τον οργανισμό αφού λειτουργούν ανασταλτικά στην καταστροφή των κυττάρων. Συμπεριλάβετέ το σε φαγητά, σε σαλάτες ή σε μείγμα δημητριακών με γάλα ή γιαούρτι.

Λιναρόσπορος. Περιέχει ω-3 λιπαρά οξέα που έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία του οργανισμού, από το καρδιαγγειακό σύστημα μέχρι την διατήρηση ενός υγιούς βάρους και την καταπολέμηση μικροβίων.

Πλιγούρι βρώμης. Το πλιγούρι βρώμης περιέχει βήτα-γλυκάνες, που ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας. Σερβίρετε τη βρώμη με γιαούρτι ή γάλα ή φτιάξτε χειροποίητες μπάρες δημητριακών (στις οποίες φυσικά μπορείτε να συμπεριλάβετε και αμύγδαλα και αποξηραμένα βερίκοκα και λιναρόσπορο). 

Κι αν αναρωτιέστε που θα τα πακετάρετε όλα αυτά, σας έχουμε 4 υπέροχες προτάσεις. 

doxeio-pasxalitsa

doxeio-podosfairistis

pod-cosycorner

set-doxeia-fagitou-hb