Θρεπτικό πρωινό στο πι και φι

Θρεπτικό πρωινό στο πι και φι

Tips οργάνωσης και προετοιμασίας ενός θρεπτικού και υγιεινού πρωινού

Το πρωινό δεν είναι σημαντικό μόνο γιατί εφοδιάζει με ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τα παιδιά στην αρχή της ημέρας αλλά και γιατί συνδέεται με την βελτίωση της μνήμης, τις καλές επιδόσεις στο σχολείο, τη διατήρηση υγιούς βάρους, την ικανότητα εστίασης της προσοχής και τη συνολική βελτίωση της διατροφής. Για να προσφέρετε στο μικρό σας ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό καθημερινά, εξοικονομώντας χρόνο, ειδικά αν τα πρωινά σας δεν είναι και τόσο χαλαρά, ακολουθήστε μερικά πολύτιμα tips οργάνωσης.   

Αρκετός χρόνος. Μπορεί να μην είναι εφικτό να κάθεστε όλοι μαζί γύρω από το τραπέζι για να απολαύσετε το πρωινό σας, ειδικά τις καθημερινές, είναι όμως ρεαλιστικό να προγραμματίσετε τον χρόνο σας ώστε το μικρό σας να πάρει πρωινό χωρίς πίεση και βιασύνη. Απλώς υπολογίστε πόσο χρόνο χρειάζεται για να φάει χωρίς βιασύνη και ξυπνήστε το νωρίτερα.

Εντάξτε τον ύπνο στο μενού. Για να είναι εφικτό το παραπάνω, φροντίστε ώστε το παιδί να κοιμάται νωρίτερα το βράδυ. Αν το παιδί σας νυστάζει, μειώνονται οι πιθανότητες να καθίσει στο τραπέζι και να φάει με ευχαρίστηση ό, τι του σερβίρετε. 

Προγραμματίστε το μενού από την προηγούμενη ημέρα.Όπως ακριβώς κάνετε και με τα κυρίως γεύματα, φροντίστε να έχετε τα υλικά για το πρωινό της επόμενης ημέρας και να κάνετε μια μικρή προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ (π.χ. να φτιάξετε το μείγμα για τις τηγανίτες, να βράσετε αυγά). Έτσι θα εξασφαλίσετε ότι σερβίρετε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και όχι ότι βρείτε μπροστά σας καθώς βιάζεστε το πρωί.

Θρεπτικό πρωινό στο χέρι. Αν ο χρόνος δεν φτάνει πάντα για πρωινό στην κουζίνα σας, φροντίστε να του προσφέρετε τροφές στο χέρι, όπως φρούτα, σπιτικό κέικ ή τοστ με τυρί και ψωμί τα οποία μπορεί να φάει στο αυτοκίνητο. Έτσι θα αποφύγετε να του αγοράσετε συσκευασμένα τρόφιμα απ’ έξω, όπως π.χ. κρουασάν και μπισκότα.

Επεκτείνετε τους ορίζοντές σας. Υπάρχουν τόσες υγιεινές τροφές που μπορείτε να προσφέρετε για πρωινό και διάφοροι γευστικοί συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε, που δεν χρειάζεται να περιορίζεστε σε κλασικές επιλογές όπως μόνο δημητριακά και γάλα. Μην σκέφτεστε ότι η ηλικία του δεν είναι κατάλληλη για να δοκιμάσει κάτι νέο και πειραματιστείτε με διάφορους συνδυασμούς γεύσεων (π.χ. συμπεριλάβετε στο πρωινό λαχανικά, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, superfoods, όπως κινόα κτλ).  

Διαβάστε μερικές νόστιμες και γρήγορες ιδέες για πρωινό εδώ.