Σχολή σύγχρονων γονέων

Σχολή σύγχρονων γονέων

Για γονείς με ανησυχίες και για όσους μεγαλώνουν παιδιά και εφήβους

Η ζωή του σύγχρονου γονέα είναι γεμάτη προκλήσεις. Οι γνώσεις και η πληροφόρηση είναι απαραίτητες για να συμβαδίζουμε με την εποχή μας σε ό,τι αφορά την ανατροφή που δίνουμε στα παιδιά μας, πώς όμως μπορούμε να τις εφαρμόσουμε σε πρακτικό επίπεδο στη δική μας οικογένεια; Τι κάνουμε όταν αυτές έρχονται σε σύγκρουση με δικά μας βιώματα και δεδομένα που μας γαλούχησαν; 

Ο κύκλος αυτός διαδραστικών εργαστηρίων βοηθά τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τρόπο που συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα σταθερότητα και μεταδίδοντας διαχρονικές αξίες που θα τα στηρίξουν σε ολόκληρη τη ζωή τους.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, 7-9 μ.μ.
Τραβήγματα με το σχολείο: Σωστή επικοινωνία σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά και απόδοση των παιδιών μας

Μέσα απ’ τα χρόνια του σχολείου τα παιδιά μας αποκτούν γνώσεις και αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες που θα αποτελέσουν τις βάσεις για μελλοντικές σπουδές αλλά και ισορροπημένες συναισθηματικές, κοινωνικές και επαγγελματικές σχέσεις. Είναι σημαντικό η επικοινωνία μας και η συνεργασία με το σχολείο να είναι αποδοτική και να υπηρετεί αυτό τον στόχο. Σε αυτή τη συνάντηση θα δούμε πώς:
• αποφεύγουμε παγίδες στην επικοινωνία (άμυνα, επιθετικότητα, άρνηση)
• αναπτύσσουμε εποικοδομητικά την κουβέντα μας με τον δάσκαλο και τη διεύθυνση του σχολείου
• εστιάζουμε στην ουσία προς όφελος του παιδιού μας
• κάνουμε τον εκπαιδευτικό συνεργάτη μας,
• διατηρούμε τον έλεγχο της κουβέντας σε θέματα ακανθώδη, όπως το bullying  και άλλα δεινά.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, 7-9 μ.μ.
Παιδιά και ζόρια: Ζήλιες, τεμπελιές, πεισμώματα, καμώματα
Η αρμονική συμβίωση μιας οικογένειας είναι στόχος δύσκολος που απαιτεί καθημερινές ασκήσεις. Στη συνάντησή μας αυτή θα συζητήσουμε πώς προλαμβάνουμε και διαχειριζόμαστε έκρυθμες καταστάσεις και τους τρόπους που πρέπει να ακολουθήσουμε για να γίνουν τα παιδιά μας πιο ήρεμα και συνεργάσιμα. Θα δούμε ακόμα γιατί τα αδέλφια τσακώνονται μεταξύ τους και πότε και πώς εμείς οι γονείς πρέπει να παρεμβαίνουμε. Θα αναφερθούμε στις νευρο-επιστήμες και τι μας αποκαλύπτουν για τον παιδικό εγκέφαλο και θα καταλήξουμε εάν κανείς γεννιέται ή γίνεται πεισματάρης, ζηλιάρης, τεμπέλης.

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, 7-9 μ.μ.
Βοήθεια! Πανελλήνιες ενόψει!

Εξετάσεις = στρες, άγχος και αγωνία για όλους, κυρίως για τους εφήβους. Οι γονείς καλό είναι να συνειδητοποιήσουν όσο πιο νωρίς γίνεται ότι τα παιδιά των εξετάσεων διανύουν μια κρίσιμη ηλικία όπου καλούνται να αντιμετωπίσουν την ενδεχόμενη αποτυχία, αλλά και την αγωνία της σωστής επαγγελματικής επιλογής. Καλούνται δηλαδή να αποφασίσουν πρώτη φορά για το μέλλον τους. Στη συνάντηση αυτή θα δείξουμε: 
• πώς βοηθάμε τα παιδιά μας να διαχειριστούν το άγχος των εξετάσεων
• τι κάνουμε με τις δικές μας αγωνίες
• πώς αντιμετωπίζουμε νεύρα, εκνευρισμούς και άρνηση
• μέχρι πού παρεμβαίνουμε υποστηρικτικά και παραινετικά και πότε κάνουμε πίσω
Τέλος, θα μιλήσουμε για τη ζωή μετά το σχολείο και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τη σχέση μας με τα παιδιά μας ως ενήλικες.

Η Χριστίνα Ρασιδάκη έχει σπουδάσει ψυχολογία με μεταπτυχιακά στις Συμβουλευτικές Σπουδές. Εργάζεται ως συμβουλευτική ψυχολόγος και σύμβουλος γονέων. Είναι πιστοποιημένη στην Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα και Αποτελεσματικού Εκπαιδευτικού, και για δέκα χρόνια δίδαξε στο βρετανικό OpenUniversity.  Έχει συντονίσει δεκάδες σεμινάρια επιμόρφωσης γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα επικοινωνίας, συγκρούσεων και αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού. Συντονίζει ομάδες γονέων και δίνει ομιλίες σε σχολεία. Είναι γνωστή για τις ζωντανές, ενδιαφέρουσες και πολύ πρακτικές ομιλίες της σε ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν την ανατροφή των παιδιών. 
Είναι τακτική αρθρογράφος σε θέματα ψυχολογίας και συγγραφέας των βιβλίων Ξέρω να λέω ΟΧΙ, Σχολείο και εξετάσεις: Δεν ψαρώνω, που απευθύνονται σε παιδιά και νέους, και Σχολικός Εκφοβισμός Bullying που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Στον προσωπικό της ιστότοπο www.parentcoaching.gr θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την ίδια και το έργο της, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για γονείς.

518 16 Afisa Sxolis Goneon 2017ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 10 ευρώ πριν από κάθε εργαστήριο. 
Στο διάλειμμα προσφέρεται καφές ή τσάι σε όλους τους συμμετέχοντες. 
Με την ολοκλήρωση κάθε συνάντησης παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.