Κάντε το καθένα από τα παιδιά σας να αισθάνεται ξεχωριστό

5 τρόποι να κάνετε το κάθε παιδί σας να αισθάνεται πως έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας!

5 τρόποι να κάνετε το κάθε παιδί σας να αισθάνεται πως έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας!

Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, πόσο μάλλον τα παιδιά που ζουν την κάθε μέρα τους στην διπλάσια ένταση από έναν ενήλικα, που κάνουν τα καπρίτσια τους, ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους, εκφράζουν έντονα τα συναισθήματά τους κοκ. Για να το καταλάβουν, όμως, αυτό και να μην ζηλεύουν το ένα το άλλο είναι αναγκαία η δική σας αρωγή. Εστιάστε την προσοχή σας και χαρίστε την αγάπη σας στο καθένα από αυτά κάνοντας και το ίδιο να αισθάνεται ότι είναι ξεχωριστό και ασφαλές στην αγκαλιά σας.

Απομακρύνετε το κινητό σας τηλέφωνο, κλείστε την τηλεόραση, εξαλείψτε κάθε τεχνολογικό περισπασμό. Όταν επιστρέφουν από το σχολείο φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο στο κάθε παιδί ξεχωριστά για να ακούσετε με προσοχή όσα έχει να σας διηγηθεί από την ημέρα που πέρασε. Για τουλάχιστον 15 λεπτά εστιάστε την προσοχή σας, κοιτάξτε το στα μάτια, αγγίξτε το, κάντε του ερωτήσεις, με λίγα λόγια δείξτε του ότι είστε παρόν και όσα λέει είναι για εσάς εξαιρετικά σημαντικά.

Διαβάστε ακόμα: «Τι έκανες σήμερα στο σχολείο;» και «14 ερωτήσεις για το σχολείο»

Οργανώστε ραντεβού. Τουλάχιστον μια φορά το μήνα αφιερώστε μια ημέρα για να ενισχύσετε το δεσμό με το κάθε παιδί ξεχωριστά. Συμπεριλάβετε το παιδί σας στην οργάνωση της δραστηριότητας που θα ακολουθήσετε ανάλογα το χόμπι που έχει ή με αυτό που το ευχαριστεί να κάνει. Το ζητούμενο είναι να έρθετε πιο κοντά στο παιδί σας, υποστηρίζοντας το και βοηθώντας ταυτόχρονα να καλλιεργήσει τα ενδιαφέροντά του. Κι επειδή και ο μπαμπάς πρέπει να δεθεί με το κάθε παιδί ξεχωριστά, την ημέρα που θα έχετε εσείς «ραντεβού» με το ένα, θα έχει εκείνος με το άλλο/τα άλλα και τούμπλαλιν!

Εάν ο σύζυγος δεν ξέρει πώς να περάσει χρόνο με την κόρη, δώστε του να διαβάσει το άρθρο μας: «Μπαμπάδες και κόρες εν δράσει»

Βρείτε αφορμές για να γιορτάσετε. Δείξτε την αγάπη σας γιορτάζοντας, με ένα ξεχωριστό δείπνο, ένα μπουκέτο λουλούδια ή μια ζωγραφιά, όχι μόνο τα γενέθλια αλλά και άλλες σημαντικές ημέρες για το μικρό σας. Για παράδειγμα, την ανάρρωσή του από μια ασθένεια που το ταλαιπώρησε, μια διάκριση σε ένα άθλημα ή ένα καλό αποτέλεσμα σε ένα σχολικό τεστ.

Ζητήστε βοήθεια.Τα παιδιά θέλουν να γνωρίζουν ότι η παρουσία τους είναι σημαντική αλλά και ότι εσείς υπολογίζετε την άποψή τους. Ζητήστε τους να σας βοηθήσουν στην οργάνωση κάποιας γιορτής ή ακόμα και σε ένα γεύμα το σαββατοκύριακο. Επίσης, επειδή τα περισσότερα παιδιά σήμερα είναι τεχνολογικές διάνοιες και μοιάζουν να γνωρίζουν από υπολογιστές και tabletsπριν καν μάθουν να περπατούν, ζητήστε την βοήθειά του για να βρείτε κάτι στο διαδίκτυο (π.χ. μια συνταγή).

Μην ξεχνάτε τις αγκαλιές.Η φυσική επαφή σας με τα παιδιά είναι πολύ σημαντική για τη μεταξύ σχέση. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, τις αγκαλιές, τα φιλιά και τα χάδια στα μαλλιά. Καθιερώστε για παράδειγμα να τους δίνετε ένα φιλί και μια αγκαλιά κάθε πρωί πριν πάνε στο σχολείο και σίγουρα ένα φιλί για καληνύχτα. Όσο το κάθε παιδί σας γνωρίζει ότι βρίσκεστε εκεί τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά, τόσο πιο ασφαλές και ξεχωριστό νιώθει.

Διαβάστε ακόμα: «Μάθετε τα αδέλφια να παίζουν μεταξύ τους»