Αντίο αγαπημένη μου δασκάλα!

Δασκάλα σχολείου

Τρόποι για να γίνει ο αποχωρισμός πιο γλυκός.

Το μικρό σας στενοχωριέται που η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της και πρέπει να αποχωριστεί την αγαπημένη του δασκάλα*; Σας προτείνουμε τρόπους για να κάνετε τον αποχωρισμό πιο ανάλαφρο και γλυκό, χωρίς δράματα. Εξάλλου έρχεται καλοκαίρι και ας ελπίζουμε ότι τα ταξίδια και τα πλατσουρίσματα στη θάλασσα θα κάνουν το μικρούλι σας να ξεχαστεί!

  • Γράψτε ένα γράμμα. Βοηθήστε το μικρό σας να γράψει στη δασκάλα του για τις αγαπημένες του στιγμές της σχολικής χρονιάς και γιατί του άρεσε να βρίσκεται στην τάξη. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί σας θα δει ότι είναι πιο εύκολο να διαχειριστεί τα συναισθήματά του.
  • Μιλήστε στη δασκάλα. Πιθανόν να γνωρίζει από πριν πόσο πολύ θα λείψει στα παιδιά αλλά αν το αναφέρετε και εσείς θα βρίσκεται στη θέση να βοηθήσει περισσότερο το παιδί σας με αυτή την αλλαγή.
  • Προτείνετε στο μικρό σας να της κάνει ένα δώρο. Ενθαρρύνετε το μικρό σας να φτιάξει μια ιδιαίτερη ζωγραφιά ή μια κατασκευή για τη δασκάλα του, που να είναι αποκλειστικά για αυτήν.
  • Διατηρήστε την επαφή. Αν το μικρό εξακολουθεί να βρίσκεται στο ίδιο σχολείο και την επόμενη χρονιά, πείτε του ότι θα μπορεί να την επισκέπτεται.
  • Κοιτάξτε μπροστά. Πείτε στο μικρό σας ότι όσο δύσκολος και αν είναι ο αποχωρισμός πρέπει να τον αφήσει πίσω του καθώς καινούργια, το ίδιο όμορφα πράγματα το περιμένουν την επόμενη σχολική χρονιά.

 

  • * Το άρθρο αφορά και τα δύο φύλα εκπαιδευτικών. Έχουμε δώσει θηλυκό γένος για να μην σας κουράσουμε με τα τον/την αγαπημένο/η κτλ.