Παρουσίαση Βιβλίου: Το δέντρο που κάνει μωρά

Παρουσίαση Βιβλίου: Το δέντρο που κάνει μωρά

Διαβάσαμε και σας παρουσιάζουμε το βιβλίο της βραβευμένης Σόφι Μπλακολ "Το δέντρο που κάνει μωρά".

Τα παιδιά είναι χωρίς αμφιβολία οι πιο δύσκολοι και απαιτητικοί ακροατές. Όταν θέλεις να τους μιλήσεις για κάτι συνήθως δεν ακούνε. Αντίθετα, όταν δεν επιθυμείς να συζητήσεις συγκεκριμένα θέματα, θα σου κάνουν τόσες πολλές ερωτήσεις, λες και θέλουν να μάθουν και την παραμικρή λεπτομέρεια που θα σε φέρει σε άβολη θέση.

Ένα από τα θέματα αυτά είναι και το πώς γεννιούνται τα παιδιά. Όσο καλά κι αν είναι προετοιμασμένος ένας γονιός πάντοτε το παιδί θα σκαρφιστεί εκείνη τη ερώτηση που δεν μπορεί να απαντηθεί εύκολα με εκείνον τον αυστηρώς κατάλληλο τρόπο. Και καλά να είναι το παιδί μεγάλο… Όταν, όμως, το αδελφάκι του έρχεται αρκετά νωρίς, πως άραγε εξηγείς στο νήπιο την διαδικασία αναπαραγωγής;

Θα καταλάβει αν του πεις τα πράγματα με το όνομά τους;

Μήπως πρέπει να του μιλήσεις για μελισσούλες και λουλουδάκια;

Μήπως να επιστρατεύσεις τον παλιό καλό μύθο του πελαργού;

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει στο άρθρο μας «Μιλώντας για το σεξ» πρέπει να είστε πρώτα απ’ όλα ειλικρινείς. Τα παιδιά, άλλωστε, πιάνουν τα ψέματα στον αέρα! Ωστόσο, πρέπει να τους μιλήσετε και με έναν τρόπο που θα καταλάβουν. Γι’ αυτό στο εμπόριο κυκλοφορούν δεκάδες βιβλία για το συγκεκριμένο θέμα.

Πρόσφατα, μάλιστα, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο με τίτλο «Το δέντρο που κάνει μωρά». Ξεκινά σαν παραμυθάκι με έναν μικρό μπόμπιρα που έχει βαλθεί να μάθει την προέλευση του αγέννητου αδελφού του. Ρωτά ένα μεγαλύτερο κορίτσι, την δασκάλα, τον παππού, τον ταχυδρόμο, την μαμά και τον μπαμπά και όλοι έχουν για αυτό μια διαφορετική απάντηση.

parentips-to dentro poy kanei mwra-eswteriko

Ποιος άραγε γνωρίζει πραγματικά να του πει; Ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο; Και πως γίνεται να έχουν περισσότεροι από έναν δίκιο πάνω στο θέμα αυτό;

Στο τέλος του βιβλίου όχι μόνο το παιδί μαθαίνει την αλήθεια με έναν απλό και κατανοητό τρόπο αλλά μπορεί και να διαβάσει απαντήσεις στις σημαντικότερες ερωτήσεις του, όπως «πως φτάνει ο σπόρος του μπαμπά στην μαμά;» και «πως βγαίνει το μωρό μέσα από την μαμά;».

«Το δέντρο που κάνει μωρά» είναι ένα βιβλίο με απολαυστική εικονογράφηση γεμάτο τρυφερότητα, ειλικρίνεια και χιούμορ. Εάν αναζητάτε κάποιο παιδικό ανάγνωσμα με ανάλογη θεματική, σας το προτείνουμε ανεπιφύλαχτα!

Περισσότερα βιβλία που βοηθούν τον σύγχρονο γονέα στο δύσκολο έργο της ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των παιδιών θα βρείτε εδώ>.

Γνωρίστε την Συγγραφέα

Η Σόφι Μπλάκολ έχει εικονογραφήσει αρκετά βραβευμένα βιβλία. Μεταξύ άλλων έχει αποσπάσει τα βραβεία BCCB Blue Ribbon, Ezra Jack Keats για νέους εικονογράφους και το βραβείο καλύτερου παιδικού βιβλίου του περιοδικού Publishers Weekly. Έργα της έχουν εκτεθεί στο μετρό της Νέας Υόρκης. Πριν γίνει εικονογράφος εργάστηκε σε κατάστημα παπουτσιών και σε εργοστάσιο κατασκευής ρομπότ. Ζει στο Μπρούκλιν.

 

Το δέντρο που κάνει μωρά

Σόφι Μπλάκολ

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Σελίδες: 40

Ημερομηνία Έκδοσης: 06/04/2016

Ηλικία: Από 5 ετών

Διαβάστε αποσπάσματα του βιβλίου εδώ>