Παίζοντας «ταξίδι με αεροπλάνο»

Παίζοντας «ταξίδι με αεροπλάνο»

Πώς να στήσετε ένα δημιουργικό παιχνίδι μίμησης με θέμα ένα φανταστικό ταξίδι με αεροπλάνο

Το παιχνίδι σημαίνει χαρά και διασκέδαση αλλά και δημιουργικότητα και μάθηση. Ειδικά το παιχνίδι μίμησης καλλιεργεί την δημιουργικότητα και τη φαντασία του παιδιού, το μαθαίνει πώς να παίρνει πρωτοβουλίες αλλά και πώς να λύνει μικρά προβλήματα που προκύπτουν. Σας προτείνουμε να οργανώσετε ένα παιχνίδι μίμησης με θέμα ταξίδι με αεροπλάνο, δημιουργώντας την καμπίνα ενός αεροπλάνου στο σαλόνι σας με συνεπιβάτες τις κούκλες του!

  • Συγκεντρώστε τα υλικά σας. Θα χρειαστείτε κάποιες από τις καρέκλες του σπιτιού, τις κούκλες του, δύο σακίδια, μαρκαδόρους, μερικά κομμάτια από χαρτόνι, κολλητική ταινία και έναν χάρτη!
  • Επιλέξτε αρχικά τον τόπο που θα ταξιδέψετε, ψάχνοντας στον χάρτη. Στη συνέχεια φτιάξτε τις κάρτες επιβίβασης όπου θα αναγράφονται τα ονόματά σας, ο αριθμός της θέσης σας και φυσικά το μέρος προορισμού. Στο στάδιο αυτό το μικρό σας εξασκείται στη γραφή και στην αναγνώριση των αριθμών.
  • Τοποθετήστε τις καρέκλες σε σειρές σαν να ήταν τα καθίσματα του αεροπλάνου και κολλήστε πίσω από κάθε καρέκλα ένα χαρτόνι με τον αριθμό της θέσης.
  • Βάλτε τους «συνεπιβάτες» σας στις καρέκλες μοιράζοντάς τους τις κάρτες επιβίβασης.
  • Μοιράστε μικρά υγιεινά snacksστους επιβάτες του αεροπλάνου και ανακοινώστε την έναρξη της πτήσης και τον τόπο προορισμού.
  • Φυσικά μπορείτε να εμπλουτίσετε κάθε στάδιο (λόγου χάρη να φορέσετε ειδικά ρούχα αν κάποιος έχει το ρόλο του πιλότου ή της αεροσυνοδού, να βάλετε τα απαραίτητα για το ταξίδι στα σακίδια κ.λπ.) ή να σκεφτείτε διάφορα σενάρια παίζοντας με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά. Δίνοντας ιδέες στο μικρό σας θα βρει τον τρόπο να εξελίξει το παιχνίδι μόνο του ή με φίλους του χωρίς τη δική σας βοήθεια την επόμενη φορά.

 

Κι αν μεγαλώνετε έναν φίλο των αεροπλάνων, ορίστε οι προτάσεις μας για το επόμενο μικρό ή μεγάλο δώρο του!