Ο μικρός... τραγουδιστής!

Ο μικρός... τραγουδιστής!

Βοηθήστε το να απομνημονεύσει τα αγαπημένα του τραγούδια

Ακόμα και αν δεν ξέρει να διαβάζει δεν  είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδί προσχολικής ηλικίας να απομνημονεύσει μερικούς στίχους και να τους σιγοτραγουδά. Η βοήθειά σας στην απομνημόνευση ενός τραγουδιού είναι σημαντική γιατί έτσι θα εξασκήσετε την ακουστική ικανότητα του παιδιού σας, δίνοντάς του ερεθίσματα για να μαθαίνει με επιτυχία. Η διαδικασία είναι απλή και περιλαμβάνει 4 βήματα! 

  1. Βάλτε το τραγούδι να παίξει όταν το μικρό σας είναι ήρεμο και μπορεί να συγκεντρωθεί στους στίχους. Αρχίστε και εσείς να τραγουδάτε τους στίχους. Αφήστε το μικρό σας να το ακούσει πολλές φορές για να εξοικειωθεί.
  2. Τονίστε τα σημεία που επαναλαμβάνονται, όπως είναι το ρεφρέν ή άλλοι στίχοι. Τραγουδήστε το τραγούδι ή βάλτε το να παίξει εντοπίζοντας τις επαναλήψεις, που μπορεί να μάθει πιο εύκολα.
  3. Αν το μικρό ενώ τραγουδάει δεν μπορεί να θυμηθεί μια λέξη, μην την πείτε εσείς, αλλά βοηθήστε το σχηματίζοντας τη σιωπηλά με τα χείλη σας. Aποφύγετε να τραγουδάτε παρέα μέχρι να το μάθει γιατί δεν θα προσπαθήσει αρκετά να το απομνημονεύσει. 
  4. Κάντε πρακτική. Όσο πιο συχνά ακούει ένα τραγούδι τόσο πιο εύκολα θα το απομνημονεύσει.  Βάλτε το να παίξει στο αυτοκίνητο, που συνήθως δεν έχει και πολλά να κάνει, και εάν σας ζητήσει «πάλι», πατήστε το replay!

SOSTip: Η παραπάνω τακτική λειτουργεί άψογα και στην περίπτωση που προσπαθείτε να του μάθετε τα κάλαντα για να τα ψάλλει στον παππού και την γιαγιά.


Προσοχή! Ακολουθεί ένα extra cute video!