Μαγειρεύοντας με τα παιδιά: 5 sos tips για να μην χάσετε το μυαλό σας!

Μαγειρεύοντας με τα παιδιά: 5 sos tips για να μην χάσετε το μυαλό σας!

5 χρήσιμα tips για να μαγειρέψετε με το παιδί σας και να περάσετε πραγματικά καλά, χωρίς φόβο, πανικό και άγχος.

Η μαγειρική είναι πολύ ελκυστική στα παιδιά και είναι απόλυτα φυσικό. Είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα γεμάτη υφές, μυρωδιές και χρώματα, κάνοντάς την περνούν χρόνο με κάποιον που αγαπούν και στο τέλος γεύονται και το αριστούργημά τους! Για εσάς, ωστόσο, τα πράγματα είναι λιγάκι διαφορετικά…

Όταν μαγειρεύεις με ένα παιδί είσαι διαρκώς στην τσίτα. Δεν είναι, άλλωστε, μόνο η ακαταστασία που μπορεί να σας κάνει να χάσετε το μυαλό σας αλλά και οι διάφοροι κίνδυνοι που καιροφυλακτούν, όπως μαχαίρια, αιχμηρά αντικείμενα, ζεστές εστίες κοκ. Για να ζήσετε, λοιπόν, την εμπειρία χωρίς εγκεφαλικά επεισόδια, ακολουθήστε αυτά τα χρήσιμα tips.

1) Επιλέξτε σοφά την συνταγή            

Δεν είναι ανάγκη να ζητήσετε την βοήθεια του παιδιού για το μεσημεριανό παστίτσιο ή για το σουφλέ που θα σερβίρετε στους καλεσμένους σας. Οργανώστε μια ημέρα μαγειρικής στην οποία θα φτιάξετε κάτι απλό που, ιδανικά, να μην χρειάζεται ψήσιμο (τι λέτε για τρουφάκια σοκολάτας ή γλυκό ψυγείου;!).

2) Ετοιμάστε τον χώρο

Αδειάστε τον πάγο της κουζίνας από αιχμηρά αντικείμενα που μπορούν να το τραυματίσουν και μαζέψτε όσα πράγματα μπορούν να λερωθούν ή να καταστραφούν σε περίπτωση που κάτι χυθεί. Επιλέξτε, επίσης, η δική σας θέση να είναι δίπλα στην κουζίνα και βάλτε δίπλα σας ένα παιδικό σκαλοπάτι για να ανέβει και να μπορεί να φτάνει. Τέλος, εάν έχετε χαλί, καλό είναι να το απομακρύνετε από τον πάγο εργασίας σας.

3) Προετοιμαστείτε

Αφού βρείτε την συνταγή και καθαρίσετε τον πάγκο εργασίας, συγκεντρώστε όλα τα υλικά που χρειάζεστε. Αυτό είναι σημαντικό γιατί πηγαίνοντας να φέρετε το γάλα από το ψυγείο, πολλά άσχημα πράγματα μπορούν να συμβούν!

4) Αποδεχθείτε την ακαταστασία

Η μαγειρική με τα παιδιά σημαίνει ακαταστασία. Το γάλα μπορεί να χυθεί, η ζάχαρη δεν υπάρχει περίπτωση να καταλήξει ολόκληρη μέσα στο μπολ και κανείς δεν σας εγγυάται πως δεν θα προκύψει ένας αλευροπόλεμος. Περάστε όσο καλύτερα μπορείτε και αδράξτε την ευκαιρία για να του διδάξετε πως ότι λερώνουμε πρέπει στο τέλος και να το καθαρίζουμε.

5) Επικεντρώστε στην γεύση και όχι στην εμφάνιση

Το αποτέλεσμα της παιδικής μαγειρικής δεν είναι διάσημο για την εμφάνισή του. Ωστόσο, μην κάνετε το λάθος να διακοσμήσετε εσείς τα cupcakesσας με στόχο την τελειότητα και αφήστε τα να διασκεδάσουν!