Υγιεινό μενού για παιδικό πάρτι

Υγιεινό μενού για παιδικό πάρτι

Αντί για το συνηθισμένο ανθυγιεινό μενού των παιδικών πάρτι, προσφέρετε λιχουδιές με υψηλή διατροφική αξία

Παιδικό πάρτι με έτοιμα λουκανοπιτάκια και τυροπιτάκια, πίτσες και σουφλέ γεμάτα αλλαντικά, γαριδάκια, πατατάκια και αναψυκτικά; Μπορεί να τρέχουν τα σάλια του μικρού σας αλλά όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία απολύτως διατροφική αξία και είναι κάτι παραπάνω από ανθυγιεινά. Φυσικά αυτό δεν είναι άγνωστο και πολλοί σκέφτονται ότι «δεν πειράζει πάρτι είναι, μπορεί να γίνει μια εξαίρεση».

Αν όμως μπορούσατε να αντικαταστήσετε το «παραδοσιακά» ανθυγιεινό για παιδιά μενού των πάρτι με πιο υγιεινά και εξίσου γευστικά snacks δεν θα το προτιμούσατε; Εμείς ναι, για αυτό και σας προτείνουμε μερικές ιδέες για το παιδικό μενού. Μια δοκιμή θα σας πείσει για το αν οι λιλιπούτειοι επισκέπτες θα καταβροχθίσουν τις λιχουδιές που τους προσφέρετε.

  • Όταν κάνετε παιδικό πάρτι, προτεραιότητα είναι να εστιάσετε στο φαγητό που προορίζεται για τα παιδιά και έπειτα στους ενήλικες που τα συνοδεύουν. Με το σκεπτικό αυτό, το συνηθισμένο μενού των πάρτι είναι ακατάλληλο για νήπια.
  • Για να προσελκύσετε τους μικρούς επισκέπτες στο τραπέζι, φροντίστε να στολίσετε τα πιάτα με snacks σε μικρές μπουκίτσες, να τα κόψετε σε διάφορα σχήματα ή να τα βάλετε στα κατάλληλα ατομικά δοχεία (χάρτινα ποτηράκια ή χάρτινα χωνιά).
  • Κόψτε λαχανικά σε sticks, όπως αγγουράκια, καρότα και μπρόκολο (το ωμό κοτσάνι) και συνοδέψτε τα με κάποιο ντιπ της αρεσκείας σας.
  • Κόψτε φρούτα σε κομμάτια και περάστε τα σε ένα πλαστικό καλαμάκι με στρογγυλεμένες άκρες ή αναμείξτε τα μέσα σε χάρτινα ή πλαστικά (για να φαίνεται το περιεχόμενο) ποτηράκια ανά ατομικές μερίδες.
  • Οι τηγανιτές πατάτες είναι αναμφίβολα οι αγαπημένες των παιδιών. Εσείς μπορείτε να ετοιμάσετε πατάτες στο φούρνο που να μοιάζουν στη γεύση με τηγανιτές και να τις βάλετε σε χάρτινα ατομικά χωνάκια. Κόψτε τις πατάτες όπως ακριβώς τις κόβετε για να τις τηγανίσετε, αλείψτε τις με λίγο λάδι και βάλτε τις στο φούρνο. Για πιο ιδιαίτερα γεύση, δοκιμάστε να ετοιμάσετε γλυκοπατάτες στο φούρνο (που έχουν και υψηλή διατροφική αξία) ακολουθώντας τη συνταγή μας «Chips γλυκοπατάτας στον φούρνο ».

  • Πάρτι χωρίς τοστάκια δεν γίνεται, επομένως φροντίστε να ετοιμάσετε μια πιατέλα με μικρές μπουκίτσες τοστ, (κατά προτίμηση με ψωμί – ιδανικά ζυμωτό – μιας και το ψωμί του τοστ έχει πολλά συντηρητικά). Αποκλείστε τα αλλαντικά για τη «γέμιση» και προτιμήστε τυρί και ντομάτα. Αντί για κομμάτια ντομάτας μπορείτε να ξύσετε ντομάτα, να προσθέσετε ρίγανη και αλάτι και να τη χρησιμοποιήσετε ως σάλτσα πάνω στο τυρί. Για να κάνετε πιο ελκυστικά τα τοστάκια σας κόψτε τα σε διάφορα σχήματα με τη βοήθεια κουπ πατ. 
  • Αντί για τα κλασικά κεφτεδάκια δοκιμάστε τις συνταγές του HappyParenting «Μπαλάκια κινόα με άρωμα πίτσας » και «Κεφτεδάκια με κοτόπουλο και μήλο » για ιδιαίτερες γεύσεις.
  • Αντί για ζαχαρωτά προτιμήστε να ετοιμάσετε ρολίνια φράουλα-βανίλια
  • Για ποτό προσφέρετε σπιτική λεμονάδα χωρίς ζάχαρη (δείτε τη συνταγή εδώ) .

  • Αν δεν έχετε τούρτα ή αν θέλετε συμπληρωματικό γλύκισμα ετοιμάστε Μπαλάκια καρύδας και ξηρών καρπών ή κομμάτια μπανάνας σε sticksβουτηγμένα σε κουβερτούρα που θα τα ρολάρετε σε ξηρούς καρπούς. Σε λίγο καιρό που είναι και η εποχή τους, μια καλή ιδέα είναι να φτιάξετε φραουλένιες μπουκίτσες cheesecake.

Καλή διασκέδαση και καλή όρεξη!