Σταματήστε τον λόξυγκα

Κοριτσάκι που πίνει νερό για τον λόξυγκα

Πώς να ξεφορτωθείτε τον λόξυγκα.

Ο λόξυγκας δεν είναι επικίνδυνος, είναι ωστόσο πολύ ενοχλητικός. Για τον λόγο αυτό χρόνια τώρα έχουν εφευρεθεί διάφορα… γιατροσόφια που να τον σταματάνε. «Κράτα την αναπνοή σου», «πιες νερό», «βάλε κάποιον να σε τρομάξει» κ.ο.κ. Οι τακτικές αυτές κάποιες φορές αποδεικνύονται αποτελεσματικές, άλλες πάλι όχι και τόσο. Εάν, λοιπόν, ψάχνετε ένα βέβαιο τρόπο τον καταπολεμήσετε, σας έχουμε εμείς ένα κόλπο που μέχρι σήμερα δεν έχει αποτύχει.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ποτήρι νερό και πολύ καλή μνήμη, ώστε την επόμενη φορά που εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας, φίλος, γνωστός, άγνωστος χρειαστεί την βοήθειά για να ξεφορτωθεί τον λόξυγκα, να μπορέσετε να του την προσφέρετε. Ορίστε τι πρέπει να κάνετε:

Πείτε: «Εγώ, ο Θεός και ο λόξυγκας»-πιείτε μια γουλιά νερό-«τον ποταμό περάσαμε»-πιείτε μια γουλιά νερό- «εγώ και ο Θεός γλυτώσαμε»-πιείτε μια γουλιά νερό-«τον λόξυγκα επνίξαμε»-πιείτε απανωτά τρεις γουλιές νερό.

Μόλις το παραπάνω «τελετουργικό» τελειώσει, ο λόξυγκας θα είναι παρελθόν, λόγω κυρίως του νερού και των ρυθμικών αναπνοών. Δοκιμάστε το!

 

Μάθετε κι αυτό:

  • Το έμβρυο από τον 6ο μήνα και μετά είναι πιθανόν να εμφανίσει λόξυγκα. Μαρτυρίες μαμάδων αναφέρουν πως είναι κάτι το πολύ διασκεδαστικό.
  • Τα νεογέννητα μωρά έχουν επίσης πολύ συχνά λόξυγκα. Αυτός μπορεί να κρατήσει αρκετά λεπτά. Το μωράκι σας δεν ενοχλείται καθόλου από αυτόν και, επομένως, δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι για να τον σταματήσετε.
  • Ο λόξυγκας προκαλείται από ακούσιες συσπάσεις του διαφράγματος, οι οποίες με την σειρά τους προκαλούν άμεσο και στιγμιαίο κλείσιμο των φωνητικών χορδών. Εξού και ο χαρακτηριστικός ήχος!
  • Κάτοχος του ρεκόρ Guinness για τον λόξυγκα είναι από το 2008 ο Βρετανός τραγουδιστής Christopher Sands, η καριέρα του οποίου καταστράφηκε γιατί είχε επί 15 χρόνια λόξυγκα για τουλάχιστον 12 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα.