Ζαλίζεται στο αυτοκίνητο;

Ζαλίζεται στο αυτοκίνητο;

Tips για να μην ζαλίζεται όσο ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο

Περιμένετε πώς και πώς εκείνο το ταξίδι με το αυτοκίνητο στο παραθαλάσσιο χωριό αλλά το μικρό σας δεν τα πάει καθόλου καλά με τα road trips. Όχι γιατί βαριέται ή δεν έχει με τι να ασχοληθεί όσο ταξιδεύετε αλλά γιατί το αυτοκίνητο του προκαλεί ζαλάδα. Για να αντιμετωπίσετε τα ενοχλητικά συμπτώματα και τη δυσφορία του όσο διαρκεί το ταξίδι, προετοιμαστείτε κατάλληλα και υιοθετήστε μερικά tricks που θα προλάβουν τα απρόοπτα.

  • Πριν ξεκινήσετε για το ταξίδι αποφύγετε να του δώσετε να πιει γάλα. Προτιμήστε έναν φρεσκοστιμμένο χυμό και μία φρυγανιά με λίγο μέλι.
  • Φροντίστε να κάνετε πολλές μικρές στάσεις. Θα επιμηκύνουν τη διάρκεια του ταξιδιού σας αλλά θα σας εξασφαλίσουν μια διαδρομή χωρίς απρόοπτα και κυρίως χωρίς δυσφορία και ζαλάδες. Ο καθαρός αέρας και το περπάτημα έξω από το αυτοκίνητο θα περιορίσουν τα συμπτώματα της ζαλάδας.
  • Ετοιμάστε ροφήματα με πιπερόριζα. Η θαυματουργή πιπερόριζα (τζίντζερ) είναι ιδιαίτερα ευεργετική για το στομάχι, επομένως ετοιμάστε κρύο τσάι με πιπερόριζα για το ταξίδι και προσφέρετε στο μικρό σας πριν αρχίσει να ανακατεύεται. Μία, επίσης, καλή εναλλακτική είναι και η καραμέλες τζίντζερ.
  • Αν ο δρόμος έχει στροφές προτείνετε στο παιδί σας να κάνει πως οδηγεί εκείνο το αυτοκίνητο στρέφοντας έτσι την προσοχή του στο δρόμο.
  • Ανοίξτε το παράθυρο για να το χτυπάει ο αέρας, προτείνετε του να κοιτάζει μακριά τον ορίζοντα και να αποφεύγει να διαβάζει ή να απασχολείται με κάτι περιορίζοντας το βλέμμα του μέσα στο αυτοκίνητο.  

Μερικά ακόμα tips για την περίπτωση «ατυχήματος»

  • Αγοράστε ένα επιπλέον κάλυμμα για το κάθισμα του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση που το μικρό σας κάνει εμετό μέσα στο αυτοκίνητο, θα χρειαστεί να αλλάξετε το κάλυμμα για κάθεται σε στεγνό μέρος όσο συνεχίζεται το ταξίδι.
  • Έχετε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου πετσέτες θαλάσσης. Είναι απορροφητικές, άρα και ιδανικές σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα.
  • Πάρτε μαζί σας μια επιπλέον αλλαξιά ρούχα. Ανεξάρτητα από το πόσο διαρκεί η διαδρομή, φροντίστε να έχετε μαζί σας και μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα για το παιδί σας για κάθε ενδεχόμενο.