Πώς να μάθετε στο παιδί να φυσά την μύτη του

Πώς να μάθετε στο παιδί να φυσά την μύτη του

Βήματα για να μάθει να φυσάει την μύτη του

Κάτι που σε εμάς φαντάζει αυτονόητο μπορεί για ένα παιδί να είναι αρκετά δύσκολο. Εάν, λοιπόν, το μικρό σας δεν ξέρει πώς να φυσήξει την μύτη του, ακολουθούν μερικά tips για να τα καταφέρει. Όπως πάντα δώστε του αρκετό χρόνο για εξάσκηση, δείξτε υπομονή και επαινέστε συχνά.

  1. Ξεκινήστε όταν το παιδί σας δεν είναι άρρωστο.
  2. Εξηγήστε γιατί πρέπει να μάθει να φυσάει την μύτη του και πως αυτή η δεξιότητα θα το βοηθήσει όταν είναι άρρωστο και η μύτη του τρέχει ή είναι βουλωμένη,
  3. Δείξτε του πώς να φυσάει από την μύτη του αέρα. Ζητήστε του, με άλλα λόγια, να κλείσει το στόμα και εισπνεύσει και να εκπνεύσει από την μύτη. Προχωρήστε ένα βήμα πιο πέρα και προτρέψτε το να εισπνεύσει από την μύτη και να εκπνεύσει από την μύτη.
  4. Κάντε την εξάσκηση πιο ενδιαφέρουσα προκαλώντας το να μετακινήσει ένα φτερό, ένα κομμάτι βαμβάκι ή ένα χαρτί φυσώντας αέρα από την μύτη του.
  5. Τώρα έχει έρθει η ώρα να δοκιμάσει με το χαρτομάντιλο! Δώστε του ένα κομμάτι χαρτί και ζητήστε του να κλείσει το ένα ρουθούνι καθώς φυσάει δυνατά με το άλλο. Έπειτα προτρέψτε το να αλλάξει μεριά και να φυσήξει κι από το άλλο ρουθούνι.
  6. Τέλος, μην ξεχάσετε να του κάνετε και ένα miniμάθημα υγιεινής πετώντας το χαρτί στα σκουπίδια και πηγαίνοντας στο μπάνιο για να πλύνετε καλά τα χέρια σας με ζεστό νερό και σαπούνι για να αποφύγετε την μετάδοση των μικροβίων.