Οδηγίες για ασφαλή parties!

Οδηγίες για ασφαλή parties!

Πέντε κανόνες για ασφαλή πάρτι με καλεσμένους παιδιά κάτω των 5 ετών

Τι κινδύνους κρύβει ένα πάρτι; Αν οι καλεσμένοι είναι κάτω των 5 ετών θα χρειαστεί να δώσετε προσοχή από τις λιχουδιές που θα ετοιμάσετε μέχρι τον χώρο που θα τους φιλοξενήσετε μιας και η περιέργεια ενός νηπίου να δοκιμάσει τα πάντα μπορεί τελικά να αποβεί επικίνδυνη. Χωρίς άγχος, ακολουθήστε κάποιους βασικούς κανόνες ασφαλείας και απολαύστε το πάρτι μαζί με το μικρό σας, φροντίζοντας να βρίσκεστε στον χώρο για να βεβαιωθείτε ότι το πάρτι εξελίσσεται όπως το σχεδιάσατε!

Ασφαλείς λιχουδιές. Φροντίστε να ετοιμάσετε το μενού του πάρτι με γνώμονα την ασφάλεια των λιλιπούτειων επισκεπτών. Για παιδιά κάτω των 5 ετών (οπότε και ο κίνδυνος πνιγμού από φαγητό είναι μεγαλύτερος) αποκλείστε τις τροφές που είναι σκληρές και λείες, στρογγυλές και σκληρές ή κολλώδεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται τα ωμά καρότα, οι ξηροί καρποί, οι σταφίδες και άλλα αποξηραμένα φρούτα, το ποπκορν, τα μήλα, τα σταφύλια (εκτός αν τα κόψετε), τα γλυκά τύπου marshmallow και οι τσίχλες. Προσπαθήστε ακόμα να βάλετε τα μικρά σε ένα τραπέζι να φάνε για να αποφύγετε να τρέχουν σε όλο το σπίτι με το φαγητό στο στόμα.   

Αποκλείστε τα μπαλόνια από latex. Μπορεί να ήταν η πρώτη σας επιλογή για τη διακόσμηση των δωματίων αλλά τα μπαλόνια από αυτό το υλικό, ειδικά όταν έχουν σκάσει και τα κομμάτια έχουν διασκορπιστεί στο πάτωμα, αποτελούν τον νούμερο ένα κίνδυνο για πνιγμό. Αν ένα μικρό δελεαστεί από την περίεργη υφή του κομματιού που ανακάλυψε κάτω από το τραπέζι είναι πολύ πιθανό να το βάλει στο στόμα του και να το καταπιεί. Ωστόσο το latexκλείνει εντελώς τους αεραγωγούς. Αν θέλετε οπωσδήποτε μπαλόνια για το πάρτι, προμηθευτείτε μπαλόνια foil, που ναι μεν είναι πιο ακριβά αλλά θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Χώροι για παιχνίδι που έχουν ελεγχθεί για την ασφάλειά τους.Αυτό σημαίνει πως θα κάνετε περίπου την ίδια διαδικασία με αυτή που κάνατε όταν το μικρό σας άρχισε να περπατάει στο σπίτι και μπορούσε να έχει πρόσβαση σε επικίνδυνα σημεία. Κλειδώστε λοιπόν πόρτες και ντουλάπια που περιέχουν υλικά και υγρά που είναι επικίνδυνα για ένα νήπιο, καλύψτε τις πρίζες, απομακρύνετε αντικείμενα που σπάνε, που είναι βαριά ή μικροσκοπικά και που μετακινούνται εύκολα από τραπέζια και χαμηλά ράφια και περιορίστε τους επισκέπτες σε ένα ή δύο χώρους του σπιτιού για να έχετε καλύτερη εποπτεία. 

Παιχνίδια με ασφάλεια. Αν στο πάρτι παρευρεθούν νήπια μικρότερα από το δικό σας σκεφτείτε τα παιχνίδια που θα έχετε με γνώμονα την ηλικία τους, καθώς τα μικροσκοπικά και αποσπώμενα κομμάτια από διάφορα παιχνίδια είναι επικίνδυνα για μικρά παιδιά. Επιτρέψτε λοιπόν στους καλεσμένους να παίξουν μόνο με τα ασφαλή για όλες τις ηλικίες παιχνίδια, φροντίζοντας να έχετε εξαφανίσει από πριν καθετί που είναι ακατάλληλο.

Επίβλεψη. Ακόμα και αν έχετε ακολουθήσει κατά γράμμα όλους τους κανόνες ασφαλείας, θα χρειαστεί να είστε παρόντες και να επιβλέπετε τους μικρούς καλεσμένους για να εξασφαλίσετε ότι όλα κυλούν ομαλά. Αν οι καλεσμένοι σας είναι πολλοί, ζητήστε βοήθεια από φίλους ή από άλλους γονείς.