Μύηση στο υγιεινό φαγητό

Νήπιο και υγιεινή διατροφή

Πώς να κάνετε το υγιεινό φαγητό την πιο ελκυστική επιλογή για το παιδί σας

Η σωστή και υγιεινή διατροφή δίνει στο μικρό σας την κατάλληλη ενέργεια που χρειάζεται για να αναπτυχθεί. Θα το βοηθήσει να παραμείνει υγιές, να διατηρήσει ένα υγιές βάρος και να καθιερώσει καλές διατροφικές συνήθειες για το υπόλοιπο της ζωής του. Αν το μικρό σας δυσκολεύεται να δοκιμάσει φρούτα και λαχανικά, ωστόσο δοκιμάστε κάποιους τρόπους για να κάνετε το υγιεινό φαγητό πιο ελκυστικό.

 

  • Δώστε του τη δυνατότητα να πάρει μέρος στην προετοιμασία. Πάρτε το για παράδειγμα μαζί σας στο μανάβικο ή το σούπερ μάρκετ και αποκτήστε τη συνήθεια να δοκιμάζετε ένα καινούργιο φρούτο ή λαχανικό κάθε εβδομάδα.

  • Φτιάξτε αστεία snacks. Για παράδειγμα μπορείτε να φτιάξετε μια πίτσα από λαχανικά που να μοιάζει με πρόσωπο ή να κόψετε τα παντζάρια, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες […] σε σχήμα καρδιάς με ένα τσέρκι. Αφήστε την φαντασία σας ελέυθερη, ώστε να μετατρέψετε απλά υλικά σε αστείες συνθέσεις. Όταν έχεις παιδιά το food styling δεν είναι τρόπος ζωής, αλλά τρόπος επιβίωσης!
  • Σνακ από πράσινο μήλο και τυρί
  • Επισκεφθείτε αν έχετε τη δυνατότητα κάποια φάρμα ή περιβόλι, έτσι ώστε να μπορεί να δει από πού προέρχεται το φαγητό που τρώει. Πιθανόν να μην καταλαβαίνει ακριβώς τη διαδικασία, αλλά η εμπειρία μπορεί να το εμπνεύσει να δοκιμάσει κάτι που διαφορετικά δεν θα το ενδιέφερε. Εναλλακτικά, φυτέψτε και περιποιηθείτε μαζί κάποια φρούτα και λαχανικά σε ένα μικρό μποστανάκι στο μπαλκόνι σας.

 

Δείτε επίσης: Λιλιπούτειοι κηπουροί!

 

  • Να είστε επιλεκτικοί με τους χυμούς. Προσέξτε το είδος και την ποσότητα του χυμού που δίνετε στο μικρό σας. Σερβίρετε μόνο 100% φυσικό χυμό ή συνδυασμό φρούτων – λαχανικών και όχι ροφήματα που έχουν λιγότερο από 10% χυμό, συντηρητικά και προσθετικά.

  • Λαχταριστά smoothies. Τα smoothies είναι μια λύση για να συνδυάσετε σε ένα λαχταριστό ρόφημα φρούτα και άλλα θρεπτικά τρόφιμα. Αυτό που χρειάζεστε είναι ένα μπλέντερ και φρέσκα ή παγωμένα φρούτα, χυμό, γάλα ή παγωμένο γιαούρτι.

 

Δείτε μια λαχταριστή συνταγή για Smoothie πατώντας εδώ.

 

  • Να είστε ειλικρινείς. Ίσως προσπαθήσετε να εισάγετε υγιεινές τροφές σε φαγητά που ξέρετε ότι αρέσουν στο μικρό σας αλλά μην το κάνετε με ύπουλο τρόπο (το να λιώσετε λαχανικά μέσα σε σάλτσες δεν μετράει, αφού υπάρχει ελάχιστη διαφορά στην γεύση και καμία στην όψη). Πείτε για παράδειγμα ότι του ετοιμάζετε μια special μακαρονάδα με μπρόκολο και τυρί. Είναι καλύτερο να είστε ευθύς και να ενθαρρύνετε μια νέα εμπειρία φαγητού ως μια μικρή περιπέτεια.
  •  
  • «Μετρήστε» τις θρεπτικές ανάγκες. Ενημερωθείτε για τις θρεπτικές ανάγκες του μικρού σας, αλλά μην ανησυχείτε καθώς δεν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ανταποκριθείτε στις καθημερινές απαιτήσεις ενός νηπίου. Για παράδειγμα μια μπανάνα και μισό μπολάκι φράουλες είναι αρκετή ποσότητα για την ημερήσια ανάγκη σε φρούτα.
  • Γίνετε το καλό παράδειγμα. Αν ο μικρό σας βλέπει εσάς να τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά θα είναι πιο εύκολο για αυτό να συνηθίσει να τρώει υγιεινά.
  • Ξεχάστε τους καβγάδες για το φαγητό. Αφήστε το μικρό σας να αποφασίσει πόσο θέλει να φάει. Μην προσπαθήσετε να το δωροδοκήσετε αν τελειώσει το φαγητό του ή να το απειλήσετε με τιμωρία αν δεν το φάει. Προσπαθήστε να τρώτε παρέα και όχι μπροστά στην τηλεόραση, δίνοντας στην ώρα του φαγητού μια ευχάριστη διάσταση.

σακουλάκι κηπουρικής για παιδιάΣΑΚΟΥΛΑΚΙ GROW

MY FIRST {ΚΑΡΟΤΟ}

Ένα γλαστράκι που περιλαμβάνει βιολογικό χώμα και σπόρους και είναι έτοιμο για καλλιέργεια. Κυκλοφορεί επίσης και για την καλλιέργεια φράουλας, πιπεριάς και ηλιοτρόπιου.
Η συσκευασία μπορεί να χρωματιστεί εξωτερικά με μαρκαδόρους! Τιμή: 7,50

www.livingreen.gr