Έφαγε το αυγό του;

Έφαγε το αυγό του;

Πόσα αυγά κάνει να τρώει;

Το μικρό σας ξετρελαίνεται για αυγά αλλά εσείς διστάζετε γιατί δεν ξέρετε μέχρι πόσα επιτρέπεται να τρώει. Πάμε να δούμε;

 Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, σίδηρο, απαραίτητα αμινοξέα, χολίνη και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες Β12 και Α. Αντίθετα με ό,τι πιστεύεται η κατανάλωση αυγών δεν επηρεάζει τα επίπεδα «κακής» χοληστερίνης, μιας και η αύξησή της οφείλεται κυρίως στην πρόσληψη κορεσμένου λίπους.

Επομένως, δεν χρειάζεται να φοβάστε να του δίνετε το αυγουλάκι του, αφού τα νήπια επιτρέπεται να τρώνε 4-5 αυγά την εβδομάδα. Ωστόσο, φροντίστε να λαμβάνει τις απαραίτητες πρωτεΐνες και από άλλες πηγές, όπως άπαχο κρέας, κοτόπουλο και ψάρι. 

SOS Tip: Είναι πολύ σημαντικό να σιγουρευτείτε πως τα αυγά που αγοράζετε και δίνετε στο παιδί σας είναι ολόφρεσκα. Εάν έχετε γιαγιά στο χωριό, έχει καλώς. Εάν, όμως, ζείτε στην πόλη φροντίστε να ελέγχετε την ημερομηνία παραγωγής και λήξης που αναγράφεται στην συσκευασία. Εάν ούτε αυτό είναι εφικτό ή σε περίπτωση που θέλετε να διασταυρώσετε την φρεσκάδα, κάντε ένα απλό τεστ. Σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο αλατισμένο νερό ρίξτε το αυγό και παρατηρήστε την συμπεριφορά του. Εάν καθίσει οριζόντια στον πάτο είναι ολόφρεσκο. Εάν έχει τάσεις φυγής προς την επιφάνεια είναι λίγων ημερών. Οσο πιο ψηλά ανεβαίνει τόσο λιγότερο φρέσκο είναι. Εάν επιπλέει είναι χαλασμένο εντελώς!

Διαβάστε ακόμα: "Φρέσκα αυγά κάθε μέρα"