Μαμά, σήκωσέ με!

Μαμά, σήκωσέ με!

Τι να κάνετε όταν το μικρό σας ζητάει να το κουβαλάτε στα χέρια;

Δεν είναι πια μωρό και το βάρος του το αποδεικνύει. Όμως εκείνο συνεχίζει να ζητά αγκαλιά κάθε φορά που βρίσκεστε έξω και προχωράτε. «Μαμά, σήκωσέ με» ή «Μπαμπά, πάρε με αγκαλιά», λέει σηκώνοντας τα χεράκια του προς τα πάνω.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν είναι πάντα εφικτό. Άλλες φορές είστε φορτωμένοι πράγματα, κάποιες άλλες είστε κουρασμένοι ή σας πονά η μέση σας… Όπως και να χει, είναι και για το παιδί καλό να περπατά και να ασκείται. Οπότε, όταν δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στο αίτημά του, ακολουθήστε τα παρακάτω tips:

  1. Μην το ντροπιάζετε λέγοντας πως «μόνο τα μωρά ζητούν αγκαλιά».
  2. Αναγνωρίστε τα συναισθήματά του και προσφέρετε εναλλακτική. Πείτε, για παράδειγμα, «Καταλαβαίνω πως θέλεις να σε μεταφέρω αλλά αυτήν την στιγμή δεν μπορώ. Θέλεις να με βοηθήσεις κουβαλώντας αυτήν την σακούλα;».
  3. Γλιτώστε χρόνο από το να δώσετε εξήγηση για το γιατί δεν μπορείτε να το σηκώνετε προτείνοντας μια αγκαλιά. Εάν, λόγου χάρη, το μικρό σας δεν έχει κουραστεί αλλά έχει όρεξη για αγκαλιές πείτε του: «Αυτήν την φορά θα κάνουμε μια μεγάλη αγκαλιά».
  4. Επιστρατεύστε την  φαντασία σας για να κάνετε το περπάτημα πιο ελκυστικό. Υποδυθείτε τις νεράιδες, τους δεινοσαύρους, τα κουνελάκια ή ξεκινήστε να λέτε εναλλάξ  μια ιστορία.
  5. Δοκιμάστε ακόμα να περπατήσετε πάνω στον ρυθμό ενός τραγουδιού, να μετρήσετε τα βήματά σας ή τα κόκκινα αυτοκίνητα που βλέπετε ή ότι άλλο σκεφτείτε.
  6. Επιστρέφοντας σπίτι φροντίστε να το επιβραβεύσετε που περπάτησε τόσο καλά «σαν μεγάλο παιδί».