Για φαγητό ή καφέ με το μικρό σας!

Για φαγητό ή καφέ με το μωρό σας!

Οργανωθείτε για να απολαύσετε την έξοδο για φαγητό ή για καφέ με το μωρό ή το νήπιο.

Αν συνηθίζατε να πηγαίνετε για φαγητό έξω – ή για καφέ – πριν η οικογένειά σας μεγαλώσει δεν χρειάζεται να διακόψετε εντελώς τις συνήθειές σας εξαιτίας του μωρού ή του νηπίου. Αρκεί να κάνετε μικρές αλλαγές και να οργανωθείτε περισσότερο για να απολαμβάνετε εξίσου τις εξόδους σας.

Αναζητήστε εστιατόρια και καφέ που είναι φιλικά για παιδιά και που απαγορεύεται το κάπνισμα. Κάτι τέτοιο μπορεί να φαντάζει δύσκολο στην Ελλάδα, αλλά –πιστέψτε μας- είναι εφικτό. Δείτε εδώ έναν οδηγό με kid friendly εστιατόρια.

Επικοινωνήστε με το καφέ ή το εστιατόριο που επιθυμείτε να επισκεφθείτε για να μάθετε αν διαθέτει ειδικά καρεκλάκια για μωρά ή χώρο αλλαγής στην τουαλέτα για να προετοιμαστείτε κατάλληλα. Δεν υπάρχει τίποτα το ντροπιαστικό σε αυτό το τηλεφώνημα. Σκεφτείτε ότι με αυτόν τον τρόπο δίνεται ιδέες στην επιχείρηση για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ποιος δεν θέλει να γίνει καλύτερος;

Επιλέξτε μια ιδανική ώρα για το παιδί σας με βάση τις καθημερινές του συνήθειες. Μην περιμένετε το μωρό σας να κάθεται χαμογελαστό στην αγκαλιά σας όταν είναι κουρασμένο ή το νήπιο να παραμείνει ήσυχο στο τραπέζι όταν συνήθως εκείνη την ώρα παίρνει τον υπνάκο του στο σπίτι. Φροντίστε το παιδί σας είναι ξεκούραστο και ευδιάθετο. Εάν δεν σκοπεύετε να το ταΐσετε στο εστιατόριο, ταΐστε το όσο ακόμα είστε σπίτι ή πάρτε μαζί το γεύμα ή το σνακ του.

Για να αποσπάσετε την προσοχή του και να  αποφύγετε το κυνηγητό στα γύρω τραπέζια, εξοπλιστείτε, ανάλογα με την ηλικία του, με ένα αγαπημένο του παιχνίδι, με ένα βιβλίο ή με ξυλομπογιές και μερικές λευκές κόλλες χαρτί.

Μπορεί να πηγαίνετε για φαγητό, αλλά το νήπιο δεν σημαίνει ότι έχει την ίδια υπομονή με εσάς για να περιμένει να σερβιριστεί το φαγητό στο τραπέζι. Επομένως εφοδιαστείτε με μερικά snacks, όπως κρακεράκια ή φρούτα για να μην προλάβει να πεινάσει υπερβολικά.

Αν το μωρό σας αρχίσει να κλαίει, μην πανικοβληθείτε. Κάντε μια βόλτα μαζί του έξω για μερικά λεπτά μέχρι να ηρεμήσει.

Να είστε από πριν προετοιμασμένοι ότι το μικρό σας μπορεί να λερώσει το τραπέζι ή το πάτωμα, να κοιτάζει επίμονα ή να επισκεφθεί τους αγνώστους του διπλανού τραπεζιού. Μην δημιουργήσετε πανικό χωρίς λόγο, διατηρήστε τις ισορροπίες και δείτε με πιο χαλαρή ματιά τις αντιδράσεις του μικρού σας.  Άλλωστε, σπάνια ένα παιδί δεν είναι καλοδεχούμενη παρέα!