Βοήθεια! Λύνει την ζώνη του καθίσματος!

Βοήθεια! Λύνει την ζώνη του καθίσματος!

Πώς θα το πείσετε να μην λύνει τη ζώνη από το καθισματάκι του ενώ είστε καθοδόν με το αυτοκίνητο

Τι κάνετε όταν ενώ οδηγείτε με συνοδηγό το μικρό σας, ξαφνικά ακούτε το κλικ που κάνει η ζώνη ασφαλείας στο κάθισμά του και γυρνώντας το κεφάλι σας να δείτε τι συμβαίνει το βλέπετε να σας χαμογελάει περήφανο που τα κατάφερε; Μάλλονσταματάτετοαυτοκίνητοτρομαγμένοιγιανατοξαναδέσετε. Ναι αλλά πώς θα καταφέρετε να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο, ειδικά αν δεν υπάρχει άλλος ενήλικας στο αυτοκίνητο; Σαςπροτείνουμε 6 τρόπους.

Παραμείνετε ήρεμοι. Αν το μικρό σας επιχειρεί να λύσει τη ζώνη του για να σας αποδείξει ότι τα καταφέρνει να ξεφύγει ή γιατί το βλέπει σαν παιχνίδι, προσπαθήστε να παραμείνετε ήρεμοι, χωρίς να φωνάζετε ή να δημιουργείτε αναστάτωση. Η υπερβολική αντίδρασή σας είναι πιθανό να ενθαρρύνει το μικρό σας να συνεχίσει τις προσπάθειες μιας και βλέπει ότι το παιχνίδι αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον.

Εξασκηθείτε στις βόλτες με αυτοκίνητο. Ένα νήπιο συχνά μαθαίνει πιο εύκολα από επαναλαμβανόμενες εμπειρίες παρά από λόγια. Προκειμένου λοιπόν να το πείσετε πως το αυτοκίνητο δεν κινείται αν δεν έχει δεμένη τη ζώνη του, κάντε μικρές διαδρομές με το σε δρόμους που δεν έχει κίνηση και κάθε φορά που λύνει τη ζώνη του σταματήστε το αυτοκίνητο. Αποφύγετε ωστόσο να του λέτε «όχι» ή «μη», μιας και λέξεις με αρνητική έννοια έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκάτε.

Επιστρατεύστε το παιχνίδι.Πείτε του για παράδειγμα με παιχνιδιάρικη φωνή ότι όταν λυθεί η ζώνη το αυτοκίνητο σταματάει και δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ξανά αν δεν δεθεί. Παριστάνετε τον οδηγό, τον καπετάνιο ή ότι άλλο μπορεί να του κινήσει το ενδιαφέρον περισσότερο από τη ζώνη στο κάθισμά του.

Γνωστοποιήστε του ότι υπάρχουν συνέπειες.Αν το μικρό σας δεν αλλάζει στάση με την παραπάνω πρακτική, πιθανόν να χρειαστεί να προχωρήσετε ένα βήμα παραπάνω. Εξηγήστε του ποιες θα είναι οι συνέπειες αν συνεχίσει να λύνει τη ζώνη του. Για παράδειγμα αν ενώ οδηγείτε ακούσετε το «κλικ», πείτε του πως δεν υπάρχει πλέον χρόνος για να πάτε στο πάρκο και ότι θα δοκιμάσετε πάλι αύριο. Προετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τη δραματική του αντίδραση με υπομονή, αγάπη και παραμένοντας σταθεροί σε όσα του έχετε πει.

Αποσπάστε του την προσοχή.Αν δεν υπάρχει χρόνος για τις παραπάνω στρατηγικές ή βλέπετε ότι δεν θα είναι αποτελεσματικές για το μικρό σας φροντίστε εξαρχής να του έχετε στρέψει την προσοχή σε κάτι άλλο που θα του φανεί πιο ενδιαφέρον από το καθισματάκι του. Έχετε μαζί σας ένα συγκεκριμένο παιχνίδι για να παίζει στο αυτοκίνητο, τραγουδήστε, παίξτε κάποιο λεκτικό παιχνίδι ή κάποιο παιχνίδι με αριθμούς (π.χ. να μετρήσει πόσα κίτρινα αυτοκίνητα βλέπει κατά τη διάρκεια της διαδρομής). Φροντίστε να έχετε κατά νου διάφορες εναλλακτικές μιας και το νήπιο δεν εστιάζει την προσοχή του για πολλή ώρα σε μια δραστηριότητα.

Αγοράστε ένα κλιπ ασφαλείας.Αναζητήστε ένα κλιπ για περισσότερη ασφάλεια αλλά φροντίστε να μην το εκλάβει ως τιμωρία, αλλά ότι πρόκειται για την ασφάλειά του.

Extra tip

Ελέγξτε αν υπάρχει κάτι στο κάθισμα ασφαλείας που το ενοχλεί (π.χ. κάποιο εξάρτημα ή το ύφασμα) ή αν παθαίνει ναυτία εξαιτίας της κίνησης και για αυτούς τους λόγους λύνει τη ζώνη του.

 

 

thikeskathismatos

 

 

Προστατευτικό και οργανωτής για την πλάτη του καθίσματος με πολλές θήκες. Δένει εύκολα στο προσκέφαλο και στο κάτω μέρος του καθίσματος για τέλεια εφαρμογή. Το κάτω μέρος που είναι σαν τσαντάκι, εφαρμόζει με σκρατς έτσι ώστε να μπορείτε να το παίρνετε μαζί σας. Διπλώνει εύκολα για φύλαξη. Διαστάσεις: 56εκ (ύψος) x 37,5εκ.

Αποκτήστε το εδώ