Συντονιστείτε με το μικρό σας από μακριά

Τηλεφωνήστε του

Μείνετε κοντά στο μωρό σας ακόμα κι αν δεν είστε στο σπίτι μαζί του.

Δουλεύετε και το μωρό σας είναι σπίτι; Σας λείπει και θέλετε να νιώθει ότι με κάποιο τρόπο είστε κοντά του; Πάρτε ιδέες για το πώς μπορείτε να παραμένετε συντονισμένοι με το μικρό σας ακόμα και αν είστε μακριά του.

  • Τηλεφωνήστε του! Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά που μιλάνε με τις μητέρες τους στο τηλέφωνο, μετά από ένα γεγονός που τα έχει τρομάξει ή ανησυχήσει, ηρεμούν σχεδόν το ίδιο γρήγορα με αυτά που έχουν τη μαμά τους κοντά και μπορεί να τα αγκαλιάσει για να τα ηρεμήσει. Το να ακούνε έστω και μόνο τη φωνή σας νιώθουν σιγουριά και ασφάλεια.
  • Μείνετε συντονισμένοι με το παιδί σαςΜαγνητοφωνήστε τη φωνή σας. Εάν δεν μπορείτε να τηλεφωνείτε ή το μικρό σας είναι πολύ μωρό ώστε δεν είναι εύκολο για όποιον το προσέχει να το πλησιάζει με το ακουστικό του τηλεφώνου, μπορείτε να μαγνητοφωνήσετε ένα παραμύθι που διηγήστε εσείς ή ένα τραγούδι, ακόμα και ένα μικρό χαιρετισμό, μιλώντας του σαν να είσαστε κοντά του.
  • Να κάνετε chat. Γιατί όχι; Για τους πιο προηγμένους τεχνολογικά γονείς, μαμάδες και μπαμπάδες, μία λύση είναι η συνομιλία μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Το skype, για παράδειγμα, είναι ένα πρώτης τάξεως μέσο για να πείτε ένα γεια στο μικρό σας (για μεγαλύτερα παιδάκια και όχι τόσο για μωρά). Μπορείτε ακόμα να φτιάξετε ένα βίντεο δικό σας όπου θα του λέτε ένα παραμύθι ή θα του μιλάτε για να μπορεί να το βλέπει όποτε χρειάζεται λίγη δόση από τη μαμά του ή τον μπαμπά του.
  • Αφήστε πίσω … τη μυρωδιά σας. Δεν είναι μόνο η φωνή σας και οι ήχοι που κάνουν το μικρό σας να σας νιώθει κοντά σας, αλλά και η μυρωδιά. Αφήστε του ένα φορεμένο ρούχο σας για να μπορεί να νιώθει ότι κάπου κοντά μυρίζει μαμά.  
  • Διαβάστε ακόμα: "Άγχος αποχωρισμού"-5 τρόποι να το νικήσετε!