Μεταδώστε του τη μαγεία των γιορτών

Μεταδώστε του τη μαγεία των γιορτών

Δραστηριότητες με το νήπιο πριν και κατά τη διάρκεια των γιορτών

Αν αναρωτιέστε πώς θα μεταδώσετε το πνεύμα των Χριστουγέννων στο μικρό σας και τη χαρά της γιορτής αλλά και ποιες δραστηριότητες είναι ιδανικές για αυτές τις ημέρες, σας παρουσιάζουμε προτάσεις για να εμπνευστείτε!

Φτιάξτε έναν ημερολόγιο για να μετράει τις ημέρες. Ακόμα δεν κατανοεί την έννοια του χρόνου και κάθε μέρα σας ρωτάει αν πλησιάζει η Πρωτοχρονιά ή αν έφτασε η ημέρα που ο Άγιος Βασίλης θα του φέρει τα δώρα. Για να έχει μια εικόνα του τι θα περιμένει κάθε ημέρα, φτιάξτε παρέα ένα ημερολόγιο που θα κρεμάσετε στην κουζίνα ή στο δωμάτιό του και ζωγραφίστε σε κάθε ημέρα το γεγονός που αντιστοιχεί. Αν μάλιστα ακολουθήσετε κάποιες δραστηριότητες, φτιάξετε μαζί γλυκά, κάνετε τραπέζι στους συγγενείς σας σχεδιάστε κάτι σχετικό στις αντίστοιχες ημέρες. 

Φτιάξτε μαζί ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι.Ζωγραφίστε σε ένα χαρτόνι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, μπάλες, κόψτε τα και διακοσμήστε το δωμάτιό του ή το σαλόνι σας. Κάντε ένα κολλάζ χρησιμοποιώντας κομμάτια ύφασμα ή στολίστε το χάρτινο δεντράκι με μπάλες από βαμβάκι, με μεγάλα κουμπιά, με χρωματιστές χάρτινες μπάλες. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες ανάλογα με τον χρόνο που διαθέτετε και το κατά πόσο το μικρό σας αγαπάει τις χειροτεχνίες.  

Διαβάστε χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Αναζητήστε παραμύθια που έχουν θέμα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και διαβάστε του το βράδυ πριν κοιμηθεί. Δείτε την δική μας λίστα στο άρθρο «8 εκλεκτά Χριστουγεννιάτικα αναγνώσματα»

Συμμετέχετε σε κάποια δραστηριότητα. Παρακολουθήστε κάποιο θεατρικό, επισκεφθείτε ένα παζάρι ή οποιαδήποτε δραστηριότητα φιλική για το νήπιο λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στην πόλη.

Γράψτε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Βοηθήστε το να γράψει ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη με το δώρο που θα ήθελε ή να του ζωγραφίσει κάτι και στείλτε το!

Φτιάξτε παρέα τα γλυκά.Ζητήστε του να σας βοηθήσει στην ετοιμασία των γλυκών, να παίξει με τη ζύμη, να τα διακοσμήσει όταν είναι έτοιμα.

Βγάλτε γιορτινές φωτογραφίες. Βγάλτε διάφορες φωτογραφίες με θέμα τα Χριστούγεννα (π.χ. μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο), φορώντας αγιοβασιλιάτικα καπέλα […] και δημιουργήστε ένα χριστουγεννιάτικο άλμπουμ με πρωταγωνιστή εκείνο.