Αποχαιρετισμοί δίχως δάκρυα

Αποχαιρετισμοί δίχως δάκρυα

4 ιδιαίτεροι αποχαιρετισμοί για το νήπιο που δυσκολεύεται να μείνει μακριά σας

Το να αποχαιρετίσετε το μικρό σας για κάποιες ημέρες – ή έστω για μια ημέρα – δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, ειδικά από τους 10 μήνες και μετά, που το άγχος αποχωρισμού είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Εκείνο αγχώνεται για το αν και πότε θα επιστρέψετε και εσείς αισθάνεστε άσχημα που προκαλείτε όλη αυτή την αναστάτωση και που πιθανόν το βλέπετε να κλαίει, με αποτέλεσμα ο αποχαιρετισμός να γίνεται πολύ πιο δραματικός από ότι θα περιμένατε. Για να αποφύγετε τα δάκρυα και να αποφορτίσετε την κατάσταση δοκιμάστε να εφαρμόσετε tips που θα κάνουν τον αποχαιρετισμό πιο εύκολο και για τους δυο σας.

Καθιερώστε μια ιδιαίτερη αποχαιρετιστήρια χειρονομία. Σκοπός είναι να βρείτε κάτι ξεχωριστό ανάμεσα σε εσάς και το μικρό σας (π.χ. μια παρατεταμένη αγκαλιά, ένα φιλί στη μύτη, ένα χάδι στο χέρι) που να υποδηλώνει την ιδιαίτερη σχέση σας ακόμα και όταν αποχωρίζεστε δίνοντας ταυτόχρονα την υπόσχεση ότι θα το σκέφτεστε και σύντομα θα είστε πάλι κοντά του.

Μοιραστείτε μια ζωγραφιά ή μια φωτογραφία. Όταν θα αποχαιρετιστείτε σχεδιάστε κάτι στη μια πλευρά ενός χαρτιού και ζητήστε από το μικρό σας να συμπληρώσει τη ζωγραφιά. Προσθέστε κάτι που του αρέσει, όπως αυτοκόλλητα ή ένα απλό μήνυμα και δώστε του να την κρατάει κοντά του για όσο χρόνο είστε μακριά, ενθαρρύνοντάς το να την κοιτάζει κάθε φορά που του λείπετε.

Εφοδιάστε με φιλιά την παλάμη του. Φιλήστε την παλάμη του μικρού σας και εξηγήστε του πως κάθε φορά που θα θέλει ένα δικό σας φιλί θα μπορεί να ακουμπά την παλάμη του στο μάγουλό του για να «μεταφερθεί» εκεί το φιλί.

Εμπνευστείτε αστείες φράσεις αποχαιρετισμού, όπως στιχάκια, ένα τραγουδάκι, φράσεις που λέτε μεταξύ σας ή συνθηματικές εκφράσεις για να αποφορτίζετε τη στιγμή του το αποχαιρετάτε.