Τα λάθη ενός road trip

Τα λάθη ενός road trip

5 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε στο ταξίδι με το αυτοκίνητο

Εσείς περιμένετε πώς και πώς την εξόρμηση με το αυτοκίνητο, αλλά δεν είστε σίγουροι ότι εκείνο θα απολαύσει την εκδρομή χωρίς διαμαρτυρίες.  Φροντίστε να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αποφύγετε τα προβλήματα και την κούραση ξεκινώντας με όσα δεν πρέπει να κάνετε σε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο!

Μην είστε υπερβολικά φιλόδοξοι με το πρόγραμμά σας. Ένα πολύωρο ταξίδι με αυτοκίνητο χωρίς συχνές στάσεις είναι εξοντωτικό για ένα νήπιο. Λάβετε υπόψη σας τις αντοχές του και υπολογίστε συνολικά τις ώρες που θα χρειαστείτε για το ταξίδι μαζί με τις στάσεις πριν ξεκινήσετε, για να μην αγχωθείτε.

Μην περιμένετε να σας πει τα μικρό σας ότι θέλει να πάει τουαλέτα. Ειδικά αν το νήπιο δυσκολεύεται να διακόψει μια δραστηριότητα για να επισκεφθεί την τουαλέτα, ακόμα και αν αυτή η δραστηριότητα είναι να χαζεύει τη θέα έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου, είναι πολύ πιθανό να μην σας ειδοποιήσει εγκαίρως. Αντί να το ρωτάτε, περιμένοντας μια θετική απάντηση για να σταματήσετε, απλά προνοήστε κάνοντας στάσεις.

Μην εφοδιαστείτε με snacks που περιέχουν πολλή ζάχαρη. Εκτός του ότι είναι βλαβερά για την υγεία, η ζάχαρη ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειας, με αποτέλεσμα να δυσκολευτείτε να το ηρεμήσετε ή να το πείσετε να κοιμηθεί.

Αποφύγετε να πάρετε μαζί σας βιβλία και παιχνίδια με τα οποία δεν μπορεί να ασχοληθεί μόνο του το παιδί σας. Αυτό είναι σημαντικό αν είστε ο μόνος ενήλικας στο αυτοκίνητο. Φανταστείτε το μικρό σας ενώ οδηγείτε να σας ζητάει επίμονα να του διαβάσετε τα βιβλία που έχετε πάρει μαζί σας, μη έχοντας κάτι άλλο για να απασχοληθεί.

Μην γεμίσετε με πράγματα το πίσω κάθισμα. Ίσως χρειαστεί να περάσετε χρόνο στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου, δίπλα στο καθισματάκι του μικρού σας. Επομένως όταν φορτώσετε το αυτοκίνητο σας φροντίστε να αφήσετε τον απαραίτητο χώρο για να κάθεστε άνετα και πίσω αν χρειαστεί.

Διαβάστε ακόμα το άρθρο μας «Ανέμελo road – trip».