Τα απαραίτητα αξεσουάρ του φθινοπώρου!

Φθινοπωρινά αξεσουάρ

Τι θα χρειαστεί να προσθέσετε στην γκαρνταρόμπα του μικρού σας το φετινό φθινόπωρο;

Το φθινόπωρο είναι για τα καλά εδώ, κάνοντας πιο έντονη την παρουσία του με τις πρώτες βροχές και το δροσερό αεράκι. Το μικρό σας μπορεί να αγαπάει το καλοκαίρι, αλλά βρίσκει εξίσου ενδιαφέροντες και τους φθινοπωρινούς μήνες, μιας και έχει πολλή πλάκα να «πίνει» τις σταγόνες της βροχής και στη συνέχεια να τσαλαβουτάει στα νερά!

 Εκτός αυτού, σε πρακτικό επίπεδο, το περιμένουν κάμποσα βροχερά πρωινά που θα πρέπει να διανύσει τη διαδρομή μέχρι το σχολείο, επομένως θα χρειαστεί τα απαραίτητα αδιάβροχα αξεσουάρ. Σας παρουσιάζουμε μια ενδεικτική λίστα για να πάρετε μερικές ιδέες.

Ομπρέλα! Προτιμήστε μια μικρή, παιδική ομπρέλα με πλαστική λαβή και πλαστικές αντί για μεταλλικές άκρες για μεγαλύτερη ασφάλεια. Αν ακόμα δεν μπορεί να κρατήσει στα χεράκια του τη δική του ομπρέλα επενδύστε σε μια μεγαλύτερη ομπρέλα που θα καλύπτει τόσο εσάς όσο και εκείνο. Μην ξεχάσετε να επιλέξετε μια ομπρέλα καλής ποιότητας και αντιανεμική ώστε να μην αναποδογυρίζει σε περίπτωση αέρα.

Αδιάβροχο. Όποιο στιλ αδιάβροχου και να επιλέξετε φροντίστε να μην είναι δύσκαμπτο ή πολύ στενό. Μια καλή λύση είναι ένα αδιάβροχο μπουφάν με εξωτερική επένδυση που αφαιρείται, ώστε να το φοράει και τις πιο κρύες ημέρες του χειμώνα. Φροντίστε ώστε και αυτό να μην είναι πολύ στενό (μπορείτε λόγου χάρη να γυρίσετε τα μανίκια αν του σκεπάζουν τα χέρια επειδή είναι λίγο πιο άνετο). Μια άλλη λύση είναι ένα αδιάβροχο, τύπου πόντσο.

Αδιάβροχο παντελόνι. Αν στην περιοχή σας βρέχει πολύ και ο δρόμος προς το σχολείο είναι «δύσβατος», σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα αδιάβροχο παντελόνι για να προστατεύσετε τα ρούχα του. Φροντίστε να είναι λίγο μεγαλύτερο νούμερο για να το φοράει άνετα και να έχει ελαστικό ύφασμα στη μέση και τους αστραγάλους. Το παντελόνι είναι ιδανικό αν συνηθίζετε να πηγαίνετε για σκι ή αν μένετε σε περιοχή που χιονίζει συχνά το χειμώνα. 

Γαλότσες. Από το φθινοπωρινό συνολάκι δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι γαλότσες, ειδικά αν το μικρό σας αγαπάει να τσαλαβουτάει μέσα στις γεμάτες με νερό λακκούβες. Επιλέξτε το κατάλληλο μέγεθος αλλά δεν είναι ανάγκη να ξοδέψετε αρκετά χρήματα. Βρείτε εναλλακτικούς τρόπους για να τις αποκτήσει ειδικά αν δεν του είναι τόσο απαραίτητες, όπως π.χ. ένα μεγαλύτερο ξαδερφάκι ή αδερφάκι φίλου που μπορεί να δανείσει τις γαλότσες που φόραγε παλιότερα.

Κάλυμμα για το καρότσι. Αν χρησιμοποιήσετε το καρότσι συχνά και οργώνετε με αυτό τους δρόμους της πόλης, προμηθευτείτε ένα αδιάβροχο κάλυμμα προστασίας. Τα καλύμματα συνήθως ταιριάζουν σε κάθε καρότσι αλλά αυτά που είναι ειδικά κατασκευασμένα για το μοντέλο καροτσιού που έχετε, προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία.  

peiratis-omrela

koukouvagia-omprela

galotses-hellokitty

galotses-frog

koukoula-vroxis-cc