Συνήθειες …αηδίας για μπόμπιρες

Συνήθειες …αηδίας για μπόμπιρες

10 αηδιαστικές συνήθειες που ελπίζετε να μην αποκτήσει το μικρό σας

Κάποια πράγματα που για εσάς είναι ανεπίτρεπτα, για το νήπιο είναι αποδεκτά, φυσιολογικά ή έχουν πλάκα και αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσει. Άντε τώρα να φανταστείτε τι μπορεί να κρύβεται στο μυαλουδάκι του κάθε φορά που είναι έτοιμο να σκαρώσει την επόμενη κίνησή του! Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει καταστάσεις που πιθανόν να σας αηδιάσουν, να σας κάνουν να νιώσετε άσχημα ή όταν γίνονται μπροστά σας να θέλετε απλά να ανοίξει η γη και να σας καταπιεί. Διαβάζοντάς τη ίσως ανασύρεται από τη μνήμη σας κάποιο ανάλογο περιστατικό το οποίο προκάλεσε το μικρό σας. Ίσως και όχι.

Πάμε να δούμε ποια είναι τα 10 πράγματα που ελπίζετε να μην κάνει το μικρό σας αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει.

1. Χρησιμοποιεί με πρωτότυπους τρόπους τις μύξες του. Μπορεί η σκέψη να σας αηδιάζει, αλλά οι μύξες είναι κατά καιρούς μια «λιχουδιά» που προτιμά ένα παιδί νηπιακής και προσχολικής ηλικίας. Ωστόσο, γνωρίζατε ότι αποτελούν και την ιδανική εναλλακτική λύση της κόλλας; Το μικρό σας αργά ή γρήγορα θα το ανακαλύψει όταν λόγου χάρη θέλει να κολλήσει μικρά χρωματιστά κομματάκια χαρτί στον τοίχο του δωματίου του απλά για να τον … στολίσει.

2. Κάνει κακά στην πισίνα. Ακόμα και να χρησιμοποίησε την τουαλέτα πριν πέσει στο νερό, προτιμά να τα κάνει στο μαγιό του παρά να την επισκεφθεί ξανά. Αν είστε τυχεροί πιθανόν, το αποτέλεσμα της πράξης θα παραμείνει εγκλωβισμένο στο μαγιό, χωρίς να αρχίσει να επιπλέει. Έτσι θα αρπάξετε το μικρό σας τυλιγμένο στην πετσέτα, θα το μεταφέρετε στην τουαλέτα και θα ενημερώσετε το προσωπικό.

3. Τρώει τα νύχια …των ποδιών του! Οκ, των χεριών να το δεχθείτε, αφού πολλά παιδάκια το κάνουν. Δεν σας αρέσει, αλλά το δέχεστε και κοιτάτε πως θα το αντιμετωπίσετε. Πώς, όμως, να χωρέσει ο νους σας ότι φτάνει και του αρέσει να μασουλάει τα νύχια των ποδιών του; Αηδία αλλά δεν είναι το μόνο!

  1. Παίζει με τα ιδιαίτερά του δημόσια. Το μικρό σας αγγίζει τα γεννητικά του όργανα με τον ίδιο τρόπο που θα ήθελε να εξερευνήσει τα αυτιά ή τα δάχτυλα των ποδιών του. Παρόλο που αυτή η συνήθεια σας φέρνει σε αμηχανία, σκεφτείτε ότι εκείνο απλά γνωρίζει το σώμα του, άσχετα αν το κάνει ακατάλληλες – για εσάς – ώρες. Διαβάστε πώς να αντιδράσετε μπροστά στο συγκεκριμένο θέαμα στο άρθρο  «Τι να κάνετε όταν το παιδί παίζει με τα… ιδιαίτερά του!».
  2. Ανακαλύπτει υπολείμματα από παλιές τροφές στο αυτοκίνητο/στο πάτωμα [...] και τις καταβροχθίζει. Ενώ είστε μέσα στο αυτοκίνητο ακούτε το μικρό σας να μασουλάει κάτι, χωρίς πριν να του έχετε προσφέρει κάποιο snack. Του ζητάτε να δείτε τι έχει στο στόμα του, και εκείνο όταν το ανοίγει σας αποκαλύπτει ένα κομμάτι μπισκότο με μπόλικη γαρνιτούρα σκόνης που περιμάζεψε από το αυτοκίνητο.Βρίσκει και τρώει ό,τι να 'ναι
  3. Κάνει αηδιαστικές αναμείξεις με το φαγητό του.Όλα αυτά στο πλαίσιο των πειραματισμών. Ίσως θέλει να ανακαλύψει τι θα συμβεί αν λιώσει μερικά κομμάτια μπιφτέκι σε ένα μπολ με γάλα ή πώς θα μοιάζει το μήλο πασαλειμμένο με κέτσαπ.
  4. Χρησιμοποιεί οτιδήποτε βρει μπροστά του ως χαρτομάντιλο. Έτσι σκουπίζει το στόμα του ή τα χέρια του στα μανίκια της μπλούζας του, στα έπιπλα, στο τραπεζομάντιλο ή στα δικά σας ρούχα. Είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο για εκείνο από το να ψάχνει χαρτομάντιλα και χαρτοπετσέτες, ενώ είναι απασχολημένο με τα παιχνίδια του.  
  5. Πίνει από ένα ρόφημα που πιθανόν να έχει χαλασει ή να μην είναι δικό του. Ακόμα και να έχει μείνει λίγο γάλα σε μια κούπα για ώρες ολόκληρες στον πάγκο της κουζίνας, το μικρό σας είναι πιθανό να το καταβροχθίσει χωρίς να ενδιαφέρεται αν έχει χαλάσει. Άρα προσοχή στα ροφήματα ή στα τρόφιμα που αφήνετε έξω με στόχο να τα πετάξετε. Επίσης, προσοχή στις ταβέρνες. Το ποτήρι το νερό του ηλικιωμένου κυρίου στο διπλανό τραπέζι δεν έχει καμία διαφορά με το δικό του.
  6. Χρησιμοποιεί κάτι άλλο ως χαρτί τουαλέτας. Κάποια στιγμή θα σας ζητήσει να σκουπίζεται μόνο του όταν επισκέπτεται την τουαλέτα. Φροντίστε τότε να έχετε πάντα κοντά του το χαρτί υγείας καθώς δεν θέλει και πολύ για να χρησιμοποιήσει την πετσέτα των χεριών για να σκουπιστεί!
  7. Δεν αλλάζει το εσώρουχό του για μια ολόκληρη εβδομάδα.Όταν μπορεί να κάνει μπάνιο και να ντύνεται μόνο του, θα το βρει πολύ πιο εύκολο να ξαναφορέσει το ήδη χρησιμοποιημένο εσώρουχο μετά το ντους από το να ψάχνει τα συρτάρια για να βρει το καθαρό. Το πιθανότερο είναι να μην καταλάβετε τι συμβαίνει παρά μόνο όταν βάλετε πλυντήριο, μετρήσετε τα άπλυτα εσώρουχα και συνειδητοποιήσετε ότι κάποια λείπουν.