Συμβουλές από… σχολείο

Συμβουλές από… σχολείο

Χρήσιμες συμβουλές από νηπιαγωγούς για το μικρό σας

Ακούτε συμβουλές από άλλους γονείς, από τον γιατρό σας, διαβάζετε βιβλία σχετικά με τη διαπαιδαγώγηση του μικρού σας, αλλά θα θέλατε να μάθετε και ποιες είναι οι συμβουλές που θα μπορούσε να σας δώσει μια νηπιαγωγός; Πάμε να δούμε μερικά tips προορισμένα ειδικά για το μικρό σας!

Διάβασμα, διάβασμα, διάβασμα…Μην σταματάτε να διαβάζετε παραμύθια και βιβλία στο παιδί σας. Δεν είναι μόνο ότι το μαθαίνετε να αγαπάει τα βιβλία, αλλά το διάβασμα είναι σαν μαγικό ραβδί και έχει μια δύναμη στην οποία σπάνια μπορεί να αντισταθεί ένα παιδί. Μετηνανάγνωσηαναπτύσσεταιέναςισχυρόςδεσμόςεμπιστοσύνης

Ακούγοντας μουσική. Φέρτε το σε επαφή με τη μουσική είτε ακούγοντας διάφορα είδη είτε τραγουδώντας. Αν παίζετε κάποιο μουσικό όργανο ακόμα καλύτερα! Και αν όχι, δημιουργήστε αυτοσχέδια μουσικά όργανα (μερικά δοχεία και ξύλινες κουτάλες κάνουν θαύματα) και μυήστε το μικρό σας σε μια ποικιλία από μελωδίες.

Ενθαρρύνετε την υπευθυνότητα. Το μικρό σας είναι ικανό να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από όσα πιθανόν φαντάζεστε ή περιμένετε. Επιτρέψτε του, λοιπόν, να αναλάβει μικρές ευθύνες και να παίρνει κάποιες αποφάσεις ώστε να καλλιεργήσει από νωρίς την ικανότητά του να είναι υπεύθυνο και ανεξάρτητο. 

Γιορτάστε την παιδική ηλικία. Χαρείτε όσο μπορείτε την ανεμελιά, την αθωότητα και την χαρά της παιδικής ηλικίας. Αφήστε το να τρέξει, να παίξει, να λερωθεί και φροντίστε να δείχνετε το ενδιαφέρον σας όταν σας διηγείται με ενθουσιασμό όσο θαυμαστά πράγματα του συμβαίνουν καθημερινά.

Κουβεντούλες. Ένα παιδί που τα καταφέρνει καλά στον προφορικό λόγο θα έχει καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο. Επομένως μην χάνετε ευκαιρία για να πιάνετε κουβεντούλα με το μικρό σας στο σπίτι, όταν είστε έξω ή λίγο πριν κοιμηθεί.

Περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί. Προσπαθήστε να περάσετε όσο πιο πολύ ποιοτικό χρόνο με το μικρό σας μπορείτε. Ενδιαφερθείτε για όσα του αρέσουν, ακούστε το να σας μιλάει για τα κατορθώματα του, τους προβληματισμούς του και τα όνειρά του. Με αυτόν τον τρόπο θα χτίσετε ένα ισχυρό δεσμό και θα το ενθαρρύνετε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση.