Μπάνιο: όχι πια αντίδραση και δάκρια!

Μπάνιο: όχι πια αντίδραση και δάκρυα!

6 τρόποι για να κάνετε το μπάνιο του νηπίου πιο εύκολο για εκείνο.

Δεν θέλει να κάνει μπάνιο για να μην χάσει ώρα από το παιχνίδι; Δεν θέλει να κάτσει στην μπανιέρα; Βαριέται γρήγορα; Όποιο κι αν είναι το πρόβλημα του, σας έχουμε 6 τρόπους που θα κάνουν την διαδικασία πιο εύκολη.

Αφήστε το να παίξει σε άδεια μπανιέρα! Αν δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι την ώρα του μπάνιου φροντίστε να την κάνετε ενδιαφέρουσα, επιστρατεύοντας φαντασία και μπόλικα παιχνίδια. Στην αρχή, αφήστε το να παίξει σε άδεια μπανιέρα για να κατανοήσει ότι δεν είναι ένας χώρος τρομακτικός.

Επιτρέψτε του να γεμίσει εκείνο την μπανιέρα. Τα σκεύη της κουζίνας –δοσομετρητές, πλαστικά δοχεία, κούπες και ποτήρια- είναι ιδανικά για να συλλέγει νερό και να γεμίζει μόνο του την μπανιέρα, όσο εσείς εκμεταλλεύεστε το τρεχούμενο νερό για να το καθαρίζετε. Εάν ξέρει να μετράει, ζητήστε του να αριθμήσει πόσες φορές γέμισε το κάθε δοχείο μέχρι το νερό να φτάσει στην μέση του.

Επιστρατεύστε την φαντασία σας! Αφού γεμίσει η μπανιέρα προσφέρετε λίγο ακόμα χρόνο παιχνιδιού. Εκτός από πλαστικά παπάκια, βαρκάκια, ψαράκια και νεροπίστολα, δώστε του νερομπογιές/ μπογιές φαγητού αλλά και γράμματα ή νούμερα που μπορούν να κολλήσουν στα τοιχώματα της μπανιέρας. Αφήστε το να παίξει και να μουλιάσει καλά καλά, ώστε να είναι πιο εύκολο το καθάρισμα μετά. Φροντίστε να εναλλάσσετε κάθε φορά τα παιχνίδια ώστε η ώρα του μπάνιου να εμπεριέχει και το στοιχείο της έκπληξης.

Φέρτε παρέα. Αν τα παιχνίδια δεν το δελεάζουν αρκετά, φέρτε του παρέα! Μπορεί να είναι το αδερφάκι του, εσείς οι ίδιοι ή αν δεν υπάρχει αρκετός χώρος μια κούκλα, την οποία μπορεί να σαπουνίζει και να λούζει όσο εσείς κάνετε μπάνιο εκείνο.

Παρεα στο μπάνιο

Από την κορυφή στα νύχια. Φυσικά υπάρχουν διαφορές στο να κάνετε μπάνιο ένα μωρό και ένα νήπιο. Στη δεύτερη περίπτωση είναι καλύτερο να ξεκινάτε από το κεφάλι και να καταλήγετε στα πόδια, ώστε να ξεμπερδεύετε με τα δύσκολα σημεία πριν βαρεθεί. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι ή πανί ξεκινώντας από το πρόσωπο και προσέχοντας ιδιαίτερα τα ευαίσθητα σημεία. Δώστε προσοχή στις πτυχές και στις κοιλότητες, όπως στο λαιμό, τα αυτιά και τη μύτη, πλύνετε πολύ καλά χεράκια και ποδαράκια μιας και αυτά μπορούν να βρεθούν στα πιο απίθανα μέρη και τέλος καθαρίστε τα γεννητικά όργανα και τα οπίσθια.

Αφότου πλύνετε το σώμα, λούστε τα μαλλιά του ώστε να μην χρειαστεί να κάθεται μέσα στο νερό με τις σαπουνάδες από το σαμπουάν. Όταν πρόκειται να ξεβγάλετε το κεφάλι, σηκώστε το όρθιο ώστε τα υπολείμματα από σαμπουάν και αφρόλουτρο να απομακρυνθούν από πάνω του χωρίς να χρειαστεί να ξανακαθίσει στο νερό της μπανιέρας. Μην ξεχνάτε να έχετε στην μπανιέρα ένα αντιολισθητικό χαλάκι, αλλά και να το βάζετε να κρατιέται από τον τοίχο ή μια ειδική λαβή.

Μειώστε τη διάρκεια. Φροντίστε το μπάνιο του να μην διαρκεί περισσότερο από 10 με 15 λεπτά. Αφενός με τέτοια διάρκεια δεν προλαβαίνει να βαρεθεί, αφετέρου προστατεύετε το δέρμα του, σε περίπτωση που είναι ευαίσθητο. Καλό θα είναι ακόμα να ολοκληρώσετε την περιποίηση με ελαφρύ μασάζ χρησιμοποιώντας μια ενυδατική κρέμα χωρίς αρώματα.

Διαβάστε ακόμα περισσότερα tips εδώ και εδώ.