Με ένα νήπιο στο γάμο

Με ένα νήπιο στο γάμο

Συνταγή επιβίωσης με το νήπιο στο γάμο και το τραπέζι!

Φυσικά και δεν έχετε να σκεφθείτε και να κανονίσετε όσα έχει η νύφη για την ημέρα του γάμου της, αλλά δεν είναι και λίγο να πρέπει να βρείτε τον κατάλληλο τρόπο για να ταΐσετε, να κοιμίσετε, να αλλάξετε, να διασκεδάσετε και να διατηρήσετε ήρεμο το νήπιο στο γάμο και το τραπέζι. Σας προτείνουμε έναν οδηγό επιβίωσης για να κυλήσει η βραδιά χωρίς απρόοπτα!

Μιλήστε του για το γεγονός.Αν το μικρό σας μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει γάμος και πώς θα εξελιχθεί η ημέρα, εξηγήστε του αρκετές φορές τι θα συμβεί. Εστιάστε στο γεγονός ότι οι καλεσμένοι πρέπει να είναι ήσυχοι κατά τη διάρκεια της τελετής. Έτσι έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να μην τρέχει γύρω από τη νύφη, τον γαμπρό και τον παπά την ώρα του μυστηρίου!

Επιλέξτε σωστά τα ρούχα του.Μπορεί ο γάμος να αποτελεί ευκαιρία για να φορέσετε κάτι ιδιαίτερο ή πιο ακριβό, αλλά καλύτερα μην σκεφτείτε με τον ίδιο τρόπο και για τα ρούχα του μικρού σας. Άλλωστε, σε λίγο καιρό θα έχει ψηλώσει τόσο που θα είναι σχεδόν αδύνατον να φορέσει για δεύτερη φορά το φόρεμα ή το κουστούμι που αγοράσατε για το γάμο. Προτιμήστε, επομένως, κάτι απλό που να ταιριάζει στην ηλικία του και που θα μπορεί να το φορέσει και σε λιγότερο επίσημες κοινωνικές εκδηλώσεις πριν του μικρύνει ή του στενέψει. Φροντίστε να είναι άνετο, να συμβαδίζει με το κλίμα της εποχής και να είναι σε χρώμα που, αν λερωθεί, δεν θα φαίνεται έντονα.

Βρείτε τις εξόδους κινδύνου. Φυσικά και οι εκκλησίες δεν διαθέτουν τέτοιους τρόπους διαφυγής. Αυτό που εννοούμε είναι πως, αντί να αφήσετε το μικρό σας να ξεσηκώσει τον κόσμο και να διακόψει το μυστήριο με τα κλάματα, τα ξεσπάσματα και τα καμώματά του, είναι καλύτερο να το απομακρύνετε από τον χώρο, αντί να προσπαθήσετε να το ηρεμήσετε επιτόπου. Η αλλαγή περιβάλλοντος πιθανότατα θα το βοηθήσει.

Πάρτε αποφάσεις για τον ύπνο. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσει το μικρό σας την συνηθισμένη του ρουτίνα στον ύπνο, ώστε να μην βρεθείτε αντιμέτωποι με ξεσπάσματα κούρασης. Επομένως, πριν το γλέντι καλείστε να αποφασίσετε το σχέδιο που θα ακολουθήσετε. Θα φύγετε νωρίς από το γλέντι; Θα κοιμίσετε το παιδί στο καρότσι; Μήπως το κέντρο διαθέτει κάποιον ειδικό, ασφαλή χώρο για να φιλοξενήσει το μικρό σας;

Γάμος και γλέντι με παιδια

Φροντίστε για το φαγητό.Παρότι οι νεόνυμφοι στους γάμους κάνουν συνήθως mainstream επιλογές, δεν είναι απίθανο οι δικοί σας να έχουν αποφασίσει να σερβίρουν κάτι λιγότερο «φιλικό» προς τα παιδιά, όπως σολωμό, χαβιάρι και ροκφόρ. Αν το μικρό σας είναι εξαιρετικά εκλεκτικό ή παρουσιάζει διαφόρων ειδών αλλεργίες (στους γάμους οι ξηροί καρποί κρύβονται παντού), καλό θα ήταν να του έχετε έτοιμο το δικό του γεύμα σε ταπεράκι για παν ενδεχόμενο.

Θυμηθείτε τα snacks. Επειδή ο γάμος μπορεί να μην συμβαδίζει με το πρόγραμμα της οικογενείας σας και η ώρα του φαγητού μπορεί να καθυστερήσει πολύ, καλό θα ήταν να έχετε σε ετοιμότητα κάποιο ελαφρύ και υγιεινό σνακ για το παιδί σας, όπως μια μπάρα δημητριακών ή ένα φρούτο. Θα το κρατήσει μέχρι την ώρα του γεύματος και θα αποφύγετε την γκρίνια.

Ελέγξτε τις θέσεις. Αν η μέλλουσα νύφη σας αποκαλύψει την ιδέα της να βάλει σε ένα τραπέζι όλα τα νήπια μαζί, προσπαθήστε να την μεταπείσετε. Εκτός και αν θέλει να δημιουργηθεί πανικός κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Παραμείνατε χαλαροί. Κατά τη διάρκεια του γεύματος φροντίστε να είστε χαλαροί. Και αν εκείνο θέλει να παίξει κάτω από το τραπέζι ή να χορέψει ξέφρενα στη πίστα, αφήστε το. Είναι προτιμότερο από το να χοροπηδάει πάνω στο τραπέζι, έτσι δεν είναι;

Πολεμήστε την ανία, ειδικά όταν πρέπει το μικρό σας να παραμείνει σιωπηλό ή ακίνητο στη θέση του. Προνοήστε, λοιπόν, και πάρτε μαζί σας την αγαπημένη του κούκλα ή το παιχνίδι που θα το κρατήσει απασχολημένο για αρκετή ώρα. Ωστόσο, σκεφτείτε τι είναι καλύτερο να μην έχετε μαζί σας: κάτι που κάνει θόρυβο ή μπογιές κάθε είδους, αν δεν θέλετε οι δημιουργίες του να εξαπλωθούν από τα λευκά τραπεζομάντηλα στα φορέματα των καλεσμένων.

Η προσοχή σας στραμμένη πάνω του. Αν υπάρχουν πολλά παιδάκια, ίσως η νύφη να έχει την ιδέα να τα απασχολήσει δημιουργικά συγκεντρώνοντας τα σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Αυτό φυσικά δεν θα διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Για όσο όμως διαρκέσει φροντίστε να έχετε στραμμένη την προσοχή σας και εκεί. Γιατί αν το μικρό σας βρει πολύ πιο ενδιαφέρον να πειράξει τα πιάτα στον μπουφέ από το να ακολουθήσει τις παιδικές δραστηριότητες θα πρέπει εγκαίρως να προλάβετε την καταστροφή.