Εναλλακτικοί τρόποι για να το κάνετε πιο χαρούμενο και πιο υγιές!

Δραστηριότητες που δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη

Εκτός από τις κλασικές υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες που συμβάλλουν στην υγιή του ανάπτυξη

Φυσικά ο θηλασμός, οι τρυφερές αγκαλιές και το διάβασμα έρχονται πρώτα στη λίστα για την υγιή ανάπτυξη του μωρού σας, αλλά υπάρχουν και άλλα απλά, καθημερινά πράγματα που παραδόξως το κάνουν χαρούμενο και συμβάλλουν στο να μεγαλώσει σωστά.

Χορέψτε μαζί του. Μερικά χορευτικά στο σαλόνι σας υπό τους ήχους ευχάριστης μουσικής δεν θα το κάνουν μόνο να ξεκαρδιστεί στα γέλια. Συνδυασμός μελωδίας και ρυθμικής κίνησης είναι ό,τι καλύτερο για την υγιή του ανάπτυξη, επομένως γιατί να μην το διασκεδάσετε λίγο;

Φορέστε το.Δεν είναι μόνο η ασφάλεια που αισθάνεται όντας στην αγκαλιά σας και ο δεσμός σας που ενισχύεται λόγω της επαφής. Η μεταφορά του μωρού και του νηπίου σε μάρσιπο ή σλινγκ του δίνει τη δυνατότητα να παρατηρεί τον κόσμο γύρω του νιώθοντας τη σιγουριά ότι είναι δίπλα σας, πράγμα που βοηθάει στην ταχύτερη ανάπτυξή του.

Φτιάξτε παζλ. Τόσο τα παζλ όσο και τα παιχνίδια γενικότερα το μαθαίνουν πώς να διαχειρίζεται την αποτυχία αλλά και να ακολουθεί απλούς κανόνες.

Περισσότερα αγγίγματα.Χαϊδέψτε, αγγίξτε και κάντε μασάζ στο μικρό σας ενώ ταυτόχρονα του μιλάτε. Αυτό θα το βοηθήσει να αναπτύξει γρηγορότερα τις γλωσσικές του δεξιότητες.

Πηγαίνετε μαζί του για ψώνια.Μη διστάσετε να πάτε μαζί με το παιδί σας για ψώνια, αρκεί φυσικά να είναι ξεκούραστο και να μην πεινάει. Τέτοιου είδους δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν κίνηση και είναι γενικά δραστήριες, το βοηθούν να βελτιώσει την εγκεφαλική του λειτουργία.

Αρχίστε τον παιδικό σταθμό. Πριν σας κυκλώσουν οι τύψεις που αφήσατε το μικρό σας στον παιδικό σταθμό, σκεφτείτε πως αφενός θα συνηθίσει στην παρουσία άλλων συνομήλικων παιδιών, καλλιεργώντας την ικανότητα κοινωνικοποίησης και αφετέρου ο οργανισμός του θα μάθει να καταπολεμά τα μικρόβια και θα είναι πιο ανθεκτικό στις ασθένειες.