Ώρα για το πρώτο ντους

Ώρα για το πρώτο ντους

Μπορεί να του αρέσει να τσαλαβουτάει και να παίζει με τις ώρες στην μπανιέρα αλλά υπάρχουν και μέρες που οι ρυθμοί πρέπει να επιταχύνουν!

Όταν μπορεί να σταθεί όρθιο στην μπανιέρα και μπορεί να ανεχτεί το αίσθημα του νερού να κυλάει στην πλάτη του, τότε σημαίνει πως είναι έτοιμο να κάνει το πρώτο του ντους. Συνήθως τα μικρά παιδιά, προτιμούν να κάνουν ένα κανονικό μπάνιο, βουλιάζοντας μέσα στο νερό με τη σαπουνάδα και παίζοντας με τα παιχνίδια τους. Συνεπώς περιμένετε μέχρι το μικρό σας να δείξει κάποιο ενδιαφέρον για το ντους και με αφορμή αυτό το ενδιαφέρον ενθαρρύνετέ το να συνηθίσει την διαδικασία.

  • Για να συνηθίσει, κρατήστε το αρχικά όρθιο με τα χέρια σας για να νιώθει ασφάλεια και έτσι να γίνει η μετάβαση πιο ομαλά.
  • Στην αρχή αφήστε να παραμείνει στην μπανιέρα χωρίς νερό και για μεγαλύτερη ασφάλεια βάλτε το να κάτσει σε ένα σκαμνί ή να πατάει σε ένα πατάκι που θα το βοηθήσει να μην γλιστρήσει.
  • Όταν νιώσει άνετα, βγάλτε το από την μπανιέρα και αφήστε το νερό να τρέξει ώστε να συνηθίσει τον ήχο.
  • Στη συνέχεια επιτρέψτε του αν είναι δυνατόν να δει το αδερφάκι του ή εσάς να κάνετε ντους ώστε να του δώσετε μια εικόνα της διαδικασίας. Ακόμα καλύτερα; Μπείτε στην μπανιέρα μαζί!
  • Πιθανόν να χρειαστεί αρκετό χρόνο μέχρι να αρχίσει να απολαμβάνει πραγματικά ένα ντους. Μην σας φανεί παράξενο αν ο ήχος και η αίσθηση του νερού που πέφτει πάνω του προκαλούν σχεδόν δυσφορία. Αν δείτε ότι δεν του αρέσει η διαδικασία, τότε συνεχίστε το κλασικό μπάνιο με τη μπανιέρα γεμάτη νερό.

Το μικρό σας από 6 χρονών και έπειτα θα μπορεί να κάνει ντους μόνο του. Ωστόσο παραμείνετε κοντά για να το επιβλέπετε και για λόγους ασφαλείας και για τηνπερίπτωση που χρειαστεί κάτι.